«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος

Το δρόμο της Δικαιοσύνης πήρε επισήμως η υπόθεση ρατσιστικής συμπεριφοράς, απειλών και εξύβρισης από 62χρονο σε βάρος 39χρονου, στο Tik Tok, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις αρχές της εβδομάδας, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει στην σύλληψη του πρώτου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 62χρονος που συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, τελικά κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου, που όρισε ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση. Ακολούθως, ο φερόμενος θύτης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την έναρξη της δίκης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο 62χρονος είχε συνεργασία με τον 39χρονο παραπονούμενο, με καταγωγή από αραβική χώρα, για οικοδομικές εργασίες στη Λεμεσό, τις οποίες ο δεύτερος ολοκλήρωσε. Όταν ο 62χρονος μετέβη στο χώρο για να δει την δουλειά που έγινε από τον 39χρονο, δεν έμεινε ευχαριστημένος και όπως ανέφερε στην Αστυνομία, επρόκειτο κατά τον ίδιο για κακοτεχνίες.

Ακολούθως, υπήρξε διαμάχη μεταξύ των δύο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, για τα χρήματα που έπρεπε να καταβάλει ο 62χρονος στον 39χρονο, με τον ένα να υποστηρίζει ότι πλήρωσε και τον άλλο να υποστηρίζει ότι δεν πληρώθηκε.

Στη συνέχεια ο 62χρονος φέρεται να ανήρτησε φωτογραφία του παραπονούμενου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα στο Tik Tok, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για κακό τεχνίτη, ώστε να το δουν άλλοι χρήστες της πλατφόρμας και να μην τον προσλάβουν σε άλλη δουλειά. Επίσης, ο 62χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε ρατσιστικά για την καταγωγή του 39χρονου, στην αντίληψη του οποίου περιέπεσε η συγκεκριμένη ανάρτηση, με αποτέλεσμα να ενημερώσει τις αστυνομικές Αρχές, που προχώρησαν στην σύλληψή του 62χρονου.

Ο διαφορετικός χειρισμός στην υπόθεση Ατταλίδου

Tήν ίδια ώρα, ερωτήματα εγείρονται ως προς το γεγονός ότι σε αυτή την υπόθεση εντοπίζονται αδικήματα που αφορούν εξύβριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σε άλλη υπόθεση και πιο συγκεκριμένα σε βάρος της βουλεύτριας Αλεξάνδρας Ατταλίδου, η υπόθεση για τη χυδαία και αισχρή ανάρτηση με ύβρεις σε βάρος της, από ανώνυμο λογαριασμό στο Τwitter, είχε κλείσει λόγω του γεγονότος ότι δεν στοιχειοθετούνταν αδικήματα που αφορούσαν εξύβριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είχε αναφέρει αρμόδια αστυνομική πηγή.

Κάπου εδώ, να σημειωθεί ότι ζητήθηκε η άποψη αρμόδιου κρατικού αξιωματούχου για τα συγκεκριμένα θέματα, ο οποίος ανέφερε στον REPORTER ότι μπορούν να στοιχειοθετηθούν αδικήματα εξύβρισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα ο ίδιος είχε επικοινωνήσει στο παρελθόν με ομόλογό του σε άλλη χώρα για να κατεβεί παρόμοια ανάρτηση, πράγμα που έγινε.

Όπως εξήγησε, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν. Το πρώτο είναι πως κάθε υπόθεση είναι διαφορετική και ως εκ τούτου δεν πρέπει να συγκρίνονται οι δύο υποθέσεις, αφού πιθανόν να υπάρχουν στοιχεία που δεν τα γνωρίζουμε για να μπορούμε να τοποθετηθούμε επ’ ακριβώς γιατί στη μια περίπτωση λειτούργησαν με τον Α και στην άλλη με τον Β τρόπο.

Το δεύτερο αφορά το ενδεχόμενο αδυναμίας των Αρχών να εντοπίσουν μέσα από την διερεύνηση τον θύτη στην περίπτωσης της κ. Ατταλίδου, κάτι που συνάδει με αυτά που είχε αναφέρει άλλη αρμόδια πηγή όταν ήρθε στο φως η υπόθεση της βουλέυτριας, ότι δηλαδή η πλατφόρμα «Χ» δεν έδωσε στοιχεία για το IP Address του προσώπου που κρυβόταν πίσω από τον ψεύτικο λογαριασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στο αρχείο η καταγγελία Ατταλίδου για την αισχρή ανάρτηση-Κατέληξαν πως δεν στοιχειοθετείται υπόθεση

Δειτε Επισης

Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο