Έξω από το Υπ. Παιδείας οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ-Φωνάζουν για την στελέχωση και ζητούν απαντήσεις

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας μαζεύονται οι εκπαιδευτικοί των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης, των ΔΡΑΣΕ και των υπόλοιπων προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, καθώς διαμαρτύρονται για την στάση της ηγεσίας του Υπουργείου όσον αφορά στο θέμα της στελέχωσης, αφού θεωρούν ότι ο χρόνο πιέζει και θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι αντιδράσεις που υπήρχαν από πλευράς των εκπαιδευτικών των ΚΙΕ ήταν γνωστές, αφού είχαν προ πολλού προειδοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας ότι προτίθενται να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν με την κατάσταση, ωστόσο όπως διαφάνηκε οι αντιδράσεις δεν εισακούστηκαν στο σύνολο. Παρά το ότι μία παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας είχε αναβάλει την αρχική εκδήλωση διαμαρτυρίας και ακολούθησε συνάντηση με την πολιτική προϊστάμενη, εντούτοις, τα όσα ακούστηκαν σε αυτή την συνάντηση δεν ήταν τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα οι συντεχνίες που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τα ΚΙΕ, τα προγράμματα ΔΡΑΣΕ, τα Ολοήμερα και τα Μουσικά Σχολεία, αποφάσισα να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί

Ουσιαστικά, όπως τονίζουν, αυτό που ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας είναι να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του για τον τρόπο που θα στελεχωθούν τα προγράμματα και τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης την ερχόμενη χρονιά, αλλά και τις υπόλοιπες, δεδομένου ότι μέχρι και την τρέχουσα χρονιά, αυτό γινόταν με το καθεστώς της αγοράς εργασίας. Ωστόσο, με την απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, λίγο πριν την αλλαγή σκυτάλης στην Κυβέρνηση, το καθεστώς πλέον έχει καταργηθεί, με το Υπουργείο Παιδείας να καλείται να λάβει αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μέχρι στιγμής και παρά τις επίμονες κρούσεις και πιέσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, από τους εκπαιδευτικούς που τόσα χρόνια εργάζονται στα εν λόγω προγράμματα, φαίνεται ότι οι απαντήσεις που έχουν δοθεί προς το παρόν, δεν τους έχουν ικανοποιήσει, καθώς δεν γίνεται γνωστό ποιες είναι οι προθέσεις του και πώς πρόκειται να κινηθεί. Πάντως, αυτό που ζητούν οι συντεχνίες είναι όπως ληφθούν οι αποφάσεις που θα είναι προς όφελος των ανθρώπων που τόσα χρόνια στελέχωναν τα προγράμματα αυτά και να μην θυματοποιηθούν. Σημειώνεται πως, όπως αναφέρουν οι συντεχνίες, ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται οι προβληματισμοί των εκπαιδευτικών και το αίτημά τους να τους ενημερώσουν σύντομα για τις αποφάσεις, ωστόσο αυτό που φαίνεται να απάντησε η ηγεσία είναι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν με χρονοδιάγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στέρεψε η υπομονή των εκπαιδευτικών των ΚΙΕ-Θέλουν άμεσες απαντήσεις για τη στελέχωση

Τονίζεται πως στο τραπέζι αυτή τη στιγμή υπάρχει και ένα αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ όπως η στελέχωση των συγκεκριμένων προγραμμάτων και των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης γίνεται από τον κατάλογο διορισίμων, κάτι που έχει προκαλέσει σωρεία έντονων αντιδράσεων από πλευράς των εμπλεκομένων, που δηλώνουν πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα ¾ των καθηγητών που αυτή τη στιγμή διδάσκουν, να βρεθούν στην ανεργία. Πλέον, το μπαλάκι βρίσκεται στα χέρια της Αθηνάς Μιχαηλίδου, η οποία πρέπει να λάβει εκείνες τις αποφάσεις, που θα λύσει το πρόβλημα και θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Στα χέρια των συντεχνιών το νομοσχέδιο για την εργοδότηση

Σημειώνεται πως στην τελευταία συνάντηση που είχαν με την υπουργό Παιδείας οι οργανώσεις που εκπροσωπούν τους καθηγητές των ΚΙΕ και των υπόλοιπων προγραμμάτων του Υπουργείου, είχε δοθεί στους εκπαιδευτικούς το νομοσχέδιο που διέπει την εργοδότηση στα εν λόγω προγράμματα, ώστε να το μελετήσουν και να αποστείλουν στο Υπουργείο τις τελικές τους εισηγήσεις. Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε θετική, ωστόσο δεν ήταν το αναμενόμενο, αφού δεν λύνει το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απεργούν οι εκπαιδευτικοί υποστηρικτικών προγραμμάτων-«Δεν μπορώ να αντιληφθώ το λόγο», απαντά η ΥΠΑΝ

Δειτε Επισης

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας