Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί

Ολοήμερη θα είναι η απεργία των εκπαιδευτικών των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης, την ερχόμενη Πέμπτη, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και η διαμαρτυρία τους έξω από το Υπουργείο Παιδείας, σε μία προσπάθεια να στείλουν το μήνυμα προς τους αρμοδίους ότι πρέπει να τους ενημερώσουν άμεσα για το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα της στελέχωσης.

Οι εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν τα συγκεκριμένα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, είχαν προ πολλού εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετός καιρός και ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο που θα στελεχωθούν τα συγκεκριμένα προγράμματα την ερχόμενη σχολική χρονιά, μετά την κατάργηση του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών, που ίσχυε τα τελευταία χρόνια. Τα όσα τους ανέφερε η υπουργός Παιδείας στην τελευταία συνάντηση που είχαν για το θέμα, φαίνεται ότι δεν έπεισαν και προς αυτό το σκοπό, η διαμαρτυρία που είχε αναβληθεί, θα πραγματοποιηθεί καθημερινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στέρεψε η υπομονή των εκπαιδευτικών των ΚΙΕ-Θέλουν άμεσες απαντήσεις για τη στελέχωση

Στην έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί και διακατέχει τους εκπαιδευτικούς των προγραμμάτων συνέβαλε και το γεγονός ότι είχε δοθεί μία περίοδος χάριτος στο Υπουργείο Παιδείας, τουλάχιστον δύο εβδομάδων, ώστε να επικοινωνήσουν μαζί τους και να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις στο μείζον θέμα που τους απασχολεί, εντούτοις κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, δεν έχει γίνει.

«Δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μας, όλες αυτές τις ημέρες. Εμείς θα πάμε στις 11:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά θα είναι κλειστά τα ΚΙΕ όλη τη μέρα. Είναι 12 προγράμματα. Δεν θα λειτουργήσουν ούτε τα Ολοήμερα, ούτε τα Μουσικά Σχολεία, τίποτα», εξήγησε στον REPORTER η οργανωτική γραμματέας των εκπαιδευτικών ΚΙΕ της ΣΕΚ, Κυπρούλλα Κυπριανού.

Η διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, με τους εκπαιδευτικούς στη συνέχεια να επιστρέφουν στις βάσεις τους, ωστόσο δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν μαθήματα. Πάντως, αυτό που τονίζεται από τις συντεχνίες είναι ότι αυτή ήταν η έσχατη λύση, ωστόσο όσο περνά ο καιρός χωρίς απαντήσεις για τη στελέχωση των προγραμμάτων, τόσο μεγαλώνει η ανησυχία των εργαζόμενων για το μέλλον τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απεργούν οι εκπαιδευτικοί υποστηρικτικών προγραμμάτων-«Δεν μπορώ να αντιληφθώ το λόγο», απαντά η ΥΠΑΝ

«Έχουν περάσει αρκετές ημέρες. Δεν γίνεται πλέον αυτή η κατάσταση. Υπάρχει και η θέση της ΟΕΛΜΕΚ, που ξέρουν ότι ζητούν τα προγράμματα μετά μανίας. Απορώ και εγώ η ίδια που δεν είχαμε κάποια αντίδραση μέχρι στιγμής. Όμως, πρέπει να ξέρει ο κόσμος τι θα κάνει. Η απόφαση είναι εξ ολοκλήρου του Υπουργείου Παιδείας».

Επηρεάζονται πάνω από 700 άτομα

Σημειώνεται πως, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν αναφορές στις συντεχνίες που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς των προγραμμάτων, που μέχρι πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εργάζονταν με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών, που καταργήθηκε λίγο πριν τις Προεδρικές Εκλογές και το μέτρο τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο, ότι ο αριθμός των ατόμων που επηρεάζονται πλησιάζει τους 700.

«Εγώ λέω ότι τα 3/4 και αυτό μπορεί να είναι και λίγα που λέω, θα μείνουν άνεργοι. Τι κάνει το Υπουργείο Παιδείας; Έχουμε πρόβλημα αν υποκύπτουμε στις ορέξεις του καθενός. Πρέπει να πιεστούν και να μας δώσουν απάντηση. Εμάς εκείνο μας καίει. Πρέπει να παρθεί απόφαση για να ξέρει ο κόσμος τι θα κάνει. Μας τηλεφωνούν και μας λένε ότι θα μείνουν άνεργοι. Αυτό δεν πρέπει να μείνει έτσι. Πρέπει να μας απαντήσουν».

Υπενθυμίζεται πως στο τραπέζι αυτή τη στιγμή υπάρχει και μία πρόταση από πλευράς ΟΕΛΜΕΚ, να γίνεται η στελέχωση από τον κατάλογο διορισίμων της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, όπως γίνεται και στα δημόσια σχολεία, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους εκπαιδευτικούς των προγραμμάτων, καθώς με αυτό τον τρόπο θα θυματοποιηθούν εκείνοι που εργάζονταν όλα αυτά τα χρόνια, δεδομένου ότι δεν βρίσκονται ψηλά στον εν λόγω κατάλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόντρα ανάμεσα σε καθηγητές για τη στελέχωση των ΚΙΕ-Σε ρόλο πυροσβέστη η Μιχαηλίδου

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας