Νέα παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για το σκάνδαλο της Μονής-Ζητά να σταματήσουν οι διαρροές από τους εμπλεκόμενους

Έκκληση προς όλους, να σταματήσουν τις διαρροές, όσον αφορά στο σκάνδαλο με τη Μονή Οσίου Αββακούμ, που έχει πάρει διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες, με τις δύο πλευρές να αφήνουν εκατέρωθεν καταγγελίες, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ.κ. Γεώργιος, για να σταματήσει η αναταραχή που επικρατεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνει για πρώτη φορά μπροστά ο Ησαΐας-«Κάθαρση και διαφάνεια, με το όποιο προσωπικό κόστος θα επιτευχθεί»

Σε δηλώσεις του μετά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου υπέδειξε πως «θα ήθελα να κάνω έκκληση σε όλους, επειδή γιατί υπάρχουν διαρροές, όχι μόνο από τους μοναχούς, αλλά και από άλλα μέρη, να μην προτρέχουν να προκαταλάβουν τον κόσμο».

Συνεχίζοντας, υπέδειξε πως τόσο δική του θέληση, όσο και της Ιεράς Συνόδου είναι όπως διερευνηθούν πλήρως όλα όσα έχουν σχέση και με τη Μονή Αββακούμ και ίσως και με άλλα μοναστήρια, άλλων μητροπόλεων και ολόκληρη την Εκκλησία της Κύπρου.

«Αυτά τα φαινόμενα δεν περιποιούν τιμή για κανένα ορθόδοξο Χριστιανό. Να διαλευκανθούν πλήρως όλα. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη και την εκκλησιαστική και της Πολιτείας να κάνει το έργο της. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πρώτη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου για το σκάνδαλο-«Απόφασή μου να διερευνηθούν πλήρως όσα σκανδαλίζουν»

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς στην πρώτη του δήλωση είχε εκφράσει τη λύπη του για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά ταυτόχρονα και βεβαιότητα ότι η Εκκλησία θα εξέλθει ενδυναμωμένη από τη σημερινή κρίση.

«Διαβεβαιώνω το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας ότι απόφασή μου είναι να διερευνηθούν πλήρως σε όλες τους τις διαστάσεις τα όσα σκανδαλίζουν όλους μας. Η Ιερά Σύνοδος έχει αναθέσει στα δικαστικά όργανά της, την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης τα οποία και έχουν, ήδη, αρχίσει της έρευνές τους. Καλώ και την Αστυνομία καθώς και όλους τους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εμπλέκονται στις έρευνες, να εξιχνιάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν με κανένα τρόπο και από κανένα αποδεκτά», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του 18χρονος-Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του
Επανήλθε ο Τριανταφυλλίδης για προαγωγή Κατσουνωτού με καρφιά σε ΔΗΣΥ-«Από πού ήρθε η εντολή για... αφωνία»
Παγετός στους δρόμους που οδηγούν στο Τρόοδος-Πρόσβαση μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές
Deepfake απάτες και στην Κύπρο-Πώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την ασφάλεια των πολιτών
Ένα θανατηφόρο κάθε δέκα μέρες το 2024, ανήλικοι και νεαροί τα περισσότερα θύματα-Δεν βοήθησαν οι κάμερες
Όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, εάν όμως οι θεσμοί τους άφηναν να δικαστούν...
Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για κλοπή χρημάτων στην Λάρνακα-Καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο
Συνεχίζει τον αγώνα η χαροκαμένη μάνα του Θανάση-«Με βασάνιζαν για 20 χρόνια, μέχρι που ξέθαψα το παιδί μου»
Χειροπέδες σε 30χρονο για εμπρησμό οχήματος ιδιοκτησίας 70χρονου στη Λεμεσό
Κλείνουν δρόμοι για τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις