Η πρώτη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου για το σκάνδαλο-«Απόφασή μου να διερευνηθούν πλήρως όσα σκανδαλίζουν»

Στην πρώτη του δήλωση αναφορικά με το σκάνδαλο της Μονής Οσίου Αββακούμ και τα όσα επακολούθησαν, προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος την Παρασκευή, διαβεβαιώνοντας ότι θα διερευνηθούν πλήρως, σε όλες τους τις διαστάσεις, τα όσα σκανδαλίζουν όλους μας. Κάλεσε, παράλληλα, την Αστυνομία και το κράτος να εξιχνιάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε λύπη για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά ταυτόχρονα και βεβαιότητα ότι η Εκκλησία θα εξέλθει ενδυναμωμένη από τη σημερινή κρίση.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή λύπη μου για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις φημολογούμενες απάτες, ατασθαλίες και κάθε είδους ανηθικότητες στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου», ανέφερε εισαγωγικά.

«Διαβεβαιώνω το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας ότι απόφασή μου είναι να διερευνηθούν πλήρως σε όλες τους τις διαστάσεις τα όσα σκανδαλίζουν όλους μας. Η Ιερά Σύνοδος έχει αναθέσει στα δικαστικά όργανά της, την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης τα οποία και έχουν, ήδη, αρχίσει της έρευνές τους. Καλώ και την Αστυνομία καθώς και όλους τους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εμπλέκονται στις έρευνες, να εξιχνιάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν με κανένα τρόπο και από κανένα αποδεκτά», τόνισε.

«Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να διακρίνετε όλοι τον θεσμό της Εκκλησίας από πρόσωπα ανάξια της αποστολής τους. Στην Εκκλησία υπάρχουν πάρα πολλοί κληρικοί που τιμούν την αποστολή τους. Η Εκκλησία, είμαι σίγουρος, θα εξέλθει ενδυναμωμένη από τη σημερινή κρίση», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Καταληκτικά, ο Μακαριότατος ευχήθηκε όπως ο Θεός ευλογήσει την είσοδό μας στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μας αξιώσει να φθάσουμε απερίσπαστα στη Μεγάλη Εβδομάδα για να μπορέσουμε να οικειοποιηθούμε τη Χάρη που απέρρευσε από τα Άχραντα Πάθη και την Τριήμερη Ανάσταση του Χριστού.

Δειτε Επισης

Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ