Σχεδίαζαν να θάψουν το χρηματοκιβώτιο κάτω από το πλυντήριο, περίμεναν την έφοδο-Αποκαλύπτουμε τους διαλόγους

Όλο και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην Μονή, τα οποία μπορεί να έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία στην κοινή γνώμη, εντούτοις για τους εμπλεκόμενους, φαίνεται το σκηνικό να ήταν πολεμικό τους τελευταίους μήνες, με τους μεν να συγκεντρώνουν στοιχεία και τους δε, να προσπαθούν να αντικρούσουν τις κατηγορίες.

Συμπέρασμα το οποίο εξάγεται και από τους διαλόγους από συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό που βρίσκεται πλέον ενώπιον της Αστυνομίας, αλλά και της Ιεράς Συνόδου, όπου καταγράφεται η αγωνιώδης προσπάθεια των μοναχών, να εντοπίσουν κρυψώνα για το χρηματοκιβώτιο, αφού ανέμεναν έφοδο από την Μητρόπολη Ταμασού, ενώπιον της οποίας είχαν φτάσει πληροφορίες για απόκτηση χρημάτων από πιστούς.

Οι πιο κάτω διάλογοι που φέρνει στο φως ο REPORTER, καταγράφονται σε βίντεο μεταξύ των δύο μοναχών, καθώς και ακόμη μιας γυναίκας, με τη συζήτηση να ξεκινά από την απόκτηση συγκεκριμένων χρημάτων και να καταλήγει για το πού θα έπρεπε να κρυφτεί το χρηματοκιβώτιο, αφού υπήρχαν φόβοι για επιδρομή, με σκοπό την κατάσχεση των χρημάτων.

Αυτούσιο απόσπασμα:

ScreenHunter 32

Ακολούθως, στο τραπέζι έπεσε η σκέψη όπως το χρηματοκιβώτιο τοποθετηθεί στο ερμάρι, το οποίο θα κλειδώνεται, ωστόσο υπήρξε ο προβληματισμός, πως θα μπορούσαν να ζητήσουν να ανοίξει και ως εκ τούτου, επανήλθε η εισήγηση για να κρυφτεί στο έδαφος και από πάνω να καλυφτεί με μπετόν.

ScreenHunter 33

ScreenHunter 34

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκφράζονται υποψίες ότι ενδεχομένως ο Μητροπολίτης Ταμασού να πραγματοποιούσε έφοδο, όταν οι δύο μοναχοί θα βρίσκονταν εκτός Κύπρου, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για την στάση που θα τηρούσε άλλος μοναχός.

ScreenHunter 35

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των μοναχών να εντοπίσουν κρυψώνα, συνεχίζουν να καταγράφονται στο ίδιο βίντεο, στο οποίο ο ένας εκ των μοναχών, εισηγείται να μεταφερθεί το χρηματοκιβώτιο στον Λυθροδόντα, ωστόσο διαφωνεί ο δεύτερος, ωστόσο επανέρχεται η σκέψη για να κρυφτεί στο έδαφος. Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο, εισηγείται όπως ζητήσει την βοήθεια του πατέρα του, προκειμένου να «σπάσει πλακάκια», ενώ ακολούθως πέφτει στο τραπέζι η σκέψη για να κρυφτεί στην αποθήκη με τα πλυντήρια.

ScreenHunter 36

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπάρχει ο προβληματισμός ως προς τον τρόπο που θα γινόταν η κατασκευή, αφού δεν θα έπρεπε να εμπλακούν τρίτα πρόσωπα, αλλά και σε μία τέτοια περίπτωση, ο ένας εκ των δύο μοναχών, θεωρεί πως και πάλι το χρηματοκιβώτιο δεν θα ήταν ασφαλισμένο.

ScreenHunter 37

Στη συνέχεια, επανερχόμενοι στις φοβίες για έφοδο όταν οι δύο μοναχοί δεν θα βρίσκονταν στο Μοναστήρι, δίνονται οι ακόλουθες οδηγίες:

ScreenHunter 38

Η συζήτηση δεν τελειώνει σε αυτό το σημείο, αντιθέτως αναλύεται στη συνέχεια για το πώς θα μπορούσαν να κρυφτούν τα χρήματα, ενώ στη συνέχεια ανοίγει η συζήτηση που αφορά ιδιωτικό συμφωνητικό για χρήματα που δόθηκαν στον ένα εκ των μοναχών.

*Θα ακολουθήσει νέο ρεπορτάζ.

Δειτε Επισης

Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Πολύωρη διαδικασία για την κράτηση των εννέα για ενέδρα-Πληροφοριοδότης ενέπλεξε τους ύποπτους
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Άλλος ένας εμπρησμός-Έκαψαν μοτοσικλέτα στη Λευκωσία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ
Αναχώρησε το πλοίο Jennifer από το λιμάνι της Λάρνακας-Μεταφέρει βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ