Διευκρινίσεις Χαρτσιώτη για ποινικούς ανακριτές-Ζητά να κατατεθούν στοιχεία στις Αρχές

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας για διορισμό ποινικών ανακριτών για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ. Ανέφερε ότι προχώρησε σε συνεννόηση με τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, καθώς υπήρξαν ισχυρισμοί για ενδεχόμενη εμπλοκή εν ενεργεία αστυνομικών. Επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και πλήρη διαλεύκανση, ενώ ζήτησε οποιοσδήποτε έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές.

«Μετά τις σημερινές μου πρωινές δηλώσεις ακολούθησαν αναφορές και ισχυρισμοί για ενδεχόμενη εμπλοκή εν ενεργεία αστυνομικών οργάνων στην υπόθεση Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, πέραν των δύο που είχα ήδη αναφέρει», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Υπουργός.

«Με βάση αυτά τα γεγονότα, προχώρησα σε σχετική συνεννόηση τόσο με τον Γενικό Εισαγγελέα όσο και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Ο τελευταίος, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει η σχετική νομοθεσία, διόρισε δύο ποινικούς ανακριτές με δύο στόχους:

α) να κατοχυρώσει την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της έρευνας που διεξάγει η Αστυνομία, ιδίως μετά τους ισχυρισμούς για ενδεχόμενη εμπλοκή εν ενεργεία αστυνομικών οργάνων, και

β) να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ανακριτική ομάδα ώστε να μπορέσει να ερευνήσει σε βάθος όλες τις πτυχές της υπόθεσης, περιλαμβανομένων και των ισχυρισμών για εμπλοκή εν ενεργεία αστυνομικών οργάνων», πρόσθεσε.

«Επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να διαλευκάνει πλήρως τη σοβαρή αυτή υπόθεση, χωρίς εκπτώσεις, αναστολές ή επιφυλάξεις, και καλό θα ήταν οποιοσδήποτε έχει στοιχεία, ονόματα ή άλλο μαρτυρικό υλικό να το καταθέσει ενώπιον των αρμοδίων ανακριτικών αρχών», υπογράμμισε ο Μάριος Χαρτσιώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Χαρτσιώτης για τη Μονή-Ζητά διαλεύκανση για τα περί εμπλοκής αστυνομικών

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια και βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του 89χρονος
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση
Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος