Απαντούν για το βίντεο με το μύρο οι μοναχοί-«Χαλκευμένο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

Ως χαλκευμένο, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, χαρακτηρίζουν οι δικηγόροι του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου και Πορφύριου το βίντεο που διέρρευσε νωρίτερα σήμερα και παρουσιάζει τον Ηγούμενο της Μονής Νεκτάριο να δίνει οδηγίες για να βάλει ο μοναχός μύρο στον Σταυρό.

Μάλιστα κάνουν λόγο για «κραυγαλέα σκηνοθεσία», ενώ προετοιμάζουν το έδαφος, ενδεχομένως και για νέα δημοσίευση ανάλογων βίντεο, οι οποία θα έχει ως στόχο σύμφωνα με τους δικηγόρους, «την εξαπάτηση του κοινού και τον αντιπερισπασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ με το «κολύμπωμα» του Σταυρού στο μύρο από τους μοναχούς-Υποστηρίζουν πως είναι οινόπνευμα

Την ανακοίνωση που υπογράφουν οι δικηγόροι του Ηγούμενου Νεκτάριου Γεωργίου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου Ττόουλου, Ανδριάνα Κλαϊδή και Νικόλαος Κουλούρης, αναφέρουν πως σε σχέση, «με δημοσιευθείσα σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου βιντεοταινία, όπου εμφανίζονται η εικόνα του προσώπου και διάλογοι του Ηγουμένου Νεκτάριου Γεωργίου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου Ττόουλου, φέρεται σε γνώση τοι κοινού ότι η βιντεοταινία αυτή είναι χαλκευμένη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Οι δύο δικηγόροι υποστηρίζουν πως, «αποτελεί προϊόν παράνομης επεξεργασίας με σκοπό την εξαπάτηση του κοινού και τη δημιουργία αντιπερισπασμού αναφορικά με τις κραυγαλέες ευθύνες του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σχεδίαζαν να θάψουν το χρηματοκιβώτιο κάτω από το πλυντήριο, περίμεναν την έφοδο-Αποκαλύπτουμε τους διαλόγους

Επιπλέον αναφέρουν πως, «εντυπωσιάζει μάλιστα το γεγονός ότι ο «σκηνοθέτης» αυτής της βιντεοταινίας, προκειμένου να την καταστήσει επιβαρυντική και ενοχοποιητική για τους παραπάνω κληρικούς, εμφανίζει έναν εξ αυτών να δίνει εντολή στον άλλον με τη φράση «βάλε μύρο» που ακούγεται. Ως εάν αυτός που την έδωσε ήθελε να ακουστεί αυτή η εντολή, πέραν από τον λήπτη της, και από τρίτα πρόσωπα, τους θεατές της βιντεοταινίας».

«Ουδείς λόγος υπήρχε, εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τέτοιο, να δοθεί τέτοια εντολή. Η σκηνοθεσία είναι κραυγαλέα. Αναμένεται ενδεχομένως η δημοσίευση και άλλων τέτοιων «σκηνοθετημένων» βιντεοταινιών, η χάλκευση και διαρροή των οποίων συνιστά ποινικό αδίκημα . Στόχος και πάλι θα είναι η εξαπάτηση του κοινού και ο αντιπερισπασμός», καταλήγουν οι δικηγόροι, Ανδριάνα Κλαϊδη και Νικόλαος Κουλούρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει η «Ιερά Εξέταση» για τους μοναχούς της Μονής-Η διαδικασία και τι προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας