ΒΙΝΤΕΟ με το «κολύμπωμα» του Σταυρού στο μύρο από τους μοναχούς-Υποστηρίζουν πως είναι οινόπνευμα

Βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος μαζί με τον Μοναχό Αββακούμ, να τοποθετούν μέσα από πλαστικό δοχείο μύρο, πάνω στον σταυρό, ο οποίος παρουσιάζεται σε διάφορα βίντεο που ανάρτησαν να θεραπεύουν πιστούς, έρχεται στο φως της δημοσιότητας

Στο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, που δημοσίευσε ο «Πολίτης», και που φαίνεται ότι λήφθηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, μέσα στο γραφείο του Ηγούμενου, εμφανίζεται ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος να δίνει οδηγίες στο μοναχό Αββακούμ, για το πόσο μύρο θα πρέπει να τοποθετήσει μέσα στη θήκη του σταυρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σχεδίαζαν να θάψουν το χρηματοκιβώτιο κάτω από το πλυντήριο, περίμεναν την έφοδο-Αποκαλύπτουμε τους διαλόγους

Ουσιαστικά αυτό που αποδεικνύεται μέσα από το βίντεο, είναι πως ο σταυρός, δεν ανάβλυζε μύρο επειδή έγινε κάποιο θαύμα, αλλά επειδή οι μοναχοί τον περιέλουσαν με ένα μείγμα που παρασκεύασαν και τοποθέτησαν μέσα στο παγούρι, «μέχρι να κολυμπώσει», όπως λέει χαρακτηριστικά ο Νεκτάριος στον Αββακούμ.

Μάλιστα το περιεχόμενο του βίντεο, έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει στην κατάθεση του προς την Αστυνομία, με την οποία καταγγέλλει τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαϊα. Ειδικότερα στην κατάθεση του ο Αββακούμ αναφέρει ότι στις 11 Μαρτίου, όταν πήγε στην Μητρόπολη Ταμασού και ανακρίθηκε, μεταξύ άλλων του έδειξαν και το συγκεκριμένο βίντεο.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι στη πραγματικότητα εκείνο που απεικόνιζε το βίντεο, είναι τον ίδιο να κρατά ένα δοχείο οινοπνεύματος που έβαζε ώστε να καθαρίσει τον Σταυρό διά την αντιμετώπιση μεταδοτικών υιών και του Covid 19. Στη Μητρόπολη Ταμασού για το συγκεκριμένο βίντεο, τον κατηγόρησαν πως, τοποθετούσε μύρο ή άλλο μυρωδικό στον σταυρό ώστε να ξεγελαστούν οι πιστοί.

Την ίδια ώρα, ο «Πολίτης», φέρνει στο φως και αυτούσια την κατάθεση του Μοναχού Αββακούμ στην οποία περιγράφει το πώς βίωσε τα γεγονότα της 5ης Μαρτίου. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στα πρόσωπα που είδε στην Μητρόπολη Ταμασού, όπου μεταξύ άλλων ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν ο πρώην αρχηγός Αστυνομίας, ο Χρίστος Χρίστου του ΕΛΑΜ, ένας άλλος αρχιμανδρίτης, ο αδερφός του Μητροπολίτη και οι δικηγόροι του Μητροπολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει η «Ιερά Εξέταση» για τους μοναχούς της Μονής-Η διαδικασία και τι προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας

Δείτε αυτούσια την κατάθεση του Μοναχού Αββακούμ στην Αστυνομία

Εγώ ο κάτωθι Ιερομόναχος Αββακούμ, (κατά κόσμο Δημήτρη Χριστοφή), εκ Δερύνειας, της επαρχίας Αμμοχώστου, κάτοχος Αρ. Δελτίου Κυπριακής Ταυτότητας μέλος της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι και μέλος στο Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής αυτής.

Επιθυμώ να προβώ στην παρούσα καταγγελία εναντίον του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, κατά κόσμο Σπυρίδων Γεωργάκης.

Στις 5 Μαρτίου 2024 βρισκόμουν στο εργαστήριο της Μονής που βρίσκεται στο χωριό Ασκάς της επαρχίας Λευκωσίας και γύρω στο μεσημέρι μου τηλεφώνησε ο Γέροντας Νεκτάριος, ότι μας θέλει ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής για να πάμε στο γραφείο του.

Μετά από λίγα λεπτά ήρθε ο Γέροντας Νεκτάριος και με το όχημα του πήγαμε στην Μητρόπολη. Φτάσαμε στη Μητρόπολη γύρω στις 2:00μ.μ και όταν μπήκαμε από την πύλη κάποιοι φύλακες - άντρες μας καθοδήγησαν στο γραφείο του Μητροπολίτη. Στο γραφείο του Μητροπολίτη το πρώτο πρόσωπο που είδα και μου έκανε εντύπωση ήταν κάποιος κύριος (...........) ο οποίος οι φήμες λένε ότι είναι του υπόκοσμου.

Επίσης στο γραφείο του Μητροπολίτη υπήρχαν ακόμα 5 άλλα άτομα, τους οποίους μπορώ να σας κατονομάσω κάποιους από αυτούς, δηλαδή εντός του γραφείου ήταν ο Μητροπολίτης, ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος και ο αδελφός του Μητροπολίτη - Σάββας Γεωργάκης,

Όταν εισήλθε και ο Γέροντας Νεκτάριος, ο οποίος ήταν στο πλάι μου κατά ένα βήμα πίσω μου, ο Μητροπολίτης πήρε τον λόγο και μας είπε «παραδώστε τα τηλέφωνα σας στον Σάββα, γιατί παρακολουθούνται». Εγώ έμεινα έκπληκτος και εισάκουσα και έδωσα το τηλέφωνο μου στον Σάββα Γεωργάκης και ένοιωθα άβολα επειδή το κλήμα ήταν ψυχρό.

Είδα και τον Γέροντα Νεκτάριο να παραδίνει το κινητό του τηλέφωνο στον Σάββα Γεωργάκη.

Ο Μητροπολίτης απαίτησε όπως καθίσουμε και ενώ η φωνή του στη αρχή ήταν ήρεμη στη συνέχεια έγινε έντονη και επιβλητική. Ξαφνικά εισήλθαν στο γραφείο του Μητροπολίτη ακόμα 8 άτομα. Το μόνο άτομο που μπορώ να σας κατονομάσω ήταν ο πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας ο Κύπρος Μιχαηλίδης.

Αμέσως με πλησίασαν δύο άντρες και το ίδιο είδα να συμβαίνει και με τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο, όπου ο Μητροπολίτης έδωσε οδηγίες «πάρτε τους και φύγετε τους από εδώ και αφήστεψε μόνο με τον Γέροντα».

Κατά την έξοδο μας από το γραφείο του Μητροπολίτη, είδα να οδηγούν τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο και να τον μεταφέρουν σε ένα μικρό γραφείο και να απαιτούν όπως μπει μέσα και τους είδα να κλείνουν την πόρτα.

Εμένα με πήραν σε μία βιβλιοθήκη και να με υποχρεώνουν να εισέλθω μέσα στη βιβλιοθήκη και μου έκλεισαν την πόρτα και μου είπαν, «απαγορεύεται να φύγεις από εδώ και να μιλήσεις με οποιοδήποτε».

Εδώ πρέπει να σας πω πως ένοιωθα σύγχυση, τρόμο και φόβο και αναρωτιόμουν, «τι γίνεται; τί συμβαίνει;»

Θέλω να σας πω, ότι μέσα στη βιβλιοθήκη ήταν ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης - Πάτερ Διονύσιος, (κατά κόσμον Αλέξανδρος Κοπτίδης) (ο οποίος πηγαινοερχόταν), ο Πάτερ Ραφαήλ Μισιαούλης - ο Διάκος του Δεσπότη και μετά ήρθε και ο Λάζαρος. Σε κάποια στιγμή της πολύωρης κράτησης μου, με πλησίασε ο κύριος Λάζαρος Φιλίππου, ο οποίος με πολύ έντονο τρόπο μου είπε κατά λέξη «ε δύσκολο να είσαι τίμιος και ο σατανάς έχει πολλά πόθκια".

Δεν σας κρύβω ότι ο φόβος και ανησυχία μου όλο και αυξανόταν και όσον περνούσε η ώρα και μετά από 3 με 4 ώρες από την παράνομη κράτηση και στέρηση της ελευθερίας μου, ζήτησα από το Πάτερ Διονύσιο να μου φέρουν ένα ποτήρι νερό, αναφέροντας του ότι δεν έφαγα τίποτε από το πρωί και μου απάντησε «ούτε εγώ έφαγα και θα περιμένεις».

Παρέμεινα στη βιβλιοθήκη περίπου 10 ώρες τουλάχιστο και λόγω των πολλών ωρών που ήμουν φυλακισμένος ρώτησα έναν από τους Πατέρες «τι ώρα είναι, πότε θα φύγω ; γιατί με κρατάτε εδώ χωρίς την θέληση μου και θέλω να δω τον Γέροντα και τους αδελφούς μου;». Η μόνη απάντηση που πήρα σε όλες τις ερωτήσεις μου, ήταν «ΟΧΙ, ΟΧΙ». Η μόνη ανταπόκριση που πήρα από τις πολλές ερωτήσεις μου, ήταν στο τι ώρα ήταν και μου απάντησε «η ώρα 11:00 το βράδυ».

Πέρασαν και άλλες ώρες και με είχαν φυλακισμένο χωρίς την θέληση μου, μέχρι όπου με καθοδήγησαν πίσω στο γραφείο του Μητροπολίτη όπου ξεκίνησε η πολύωρη ανάκριση μου και μάλιστα με πάρα πολύ κόσμο. Ο Μητροπολίτης με την είσοδο μου, με ρώτησε εάν γνωρίζω κανένα από τους άντρες που ήταν στο γραφείο του και χωρίς να απαντήσω ξεκίνησε να μου τους συστήνει. Ανέφερε ότι τρεις από αυτούς ήταν οι δικηγόροι του και το μόνο όνομα που κράτησα από τους δικηγόρους ήταν «Βορκάς». Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κατονόμαζε τον κάθε ένα ξεχωριστά και κράτησα τα ακόλουθα ονόματα: «Μιχαηλίδης - πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας», ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ - Χρίστου, ο Λάζαρος, ο Πάτερ Διονύσιος και ο αδελφός του Μητροπολίτη - ο Σάββας. Δυστυχώς δεν κράτησα άλλα ονόματα των παρευρισκομένων.

Ο Μητροπολίτης με επιβλητικό τρόπο μαζί με κάποια άλλη φωνή, απαίτησαν όπως καθίσω. Ο Μητροπολίτης άρχισε να μου λέει "τελείωσαν τα ψέματα, τα ξέρω όλα και ειδικά γνωρίζω ότι με εντολές του Γέροντα Νεκτάριου έβαζες μύρο στο Σταυρό, ώστε να ξεγελάσετε τους πιστούς και να πιάνετε τα χρήματα τους" Μάλιστα το είπε «θυμάσαι αυτό». Εγώ αρνήθηκα και ότι όλα αυτά που μου λέτε είναι ψέματα.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης έγινε έξαλλος και άκουα και άλλες φωνές να μιλούν ταυτόχρονα και να μου λένε όλοι και ειδικότερα ο Μητροπολίτης «είσαι ψεύτης, είσαι ψεύτης γιατί μου λες ψέματα και δεν ντρέπεσαι». Σε εκείνη την φάση με περιτριγύρισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και ο Μητροπολίτης που καθόταν στο γραφείο του να φωνάζει και να με απειλούσε ότι θα κάτσει τον Γέροντα και τον Πάτερ Πορφύριο 15 χρόνια φυλακή και θα δημοσιεύσει στο διαδίκτυο και στο You Tube τις ερωτικές τους περιπτύξεις.

Λόγω των συνεχών πιέσεων και της άρνησης μου για τα όσα που μου έλεγε να παραδεκτό και για τα όσα κατηγορούσε τον Γέροντα και τον Πάτερ Πορφύριο, δεχόμουν συνεχώς λεκτικές απειλές και άρχισα να τρέμω από τον φόβο μου και να νοιώθω ότι χάνεται η γη από τα πόδια μου.

Δεν ξέρω πως βρήκα την δύναμη και παρακάλεσα τον Μητροπολίτη Ταμασού να με αφήσει να φύγω και τον παρακαλούσα «άφησε με να φύγω, δεν αντέχω άλλο και δεν ξέρω τίποτε για τα όσα μου λαλείς». Ο Μητροπολίτης χτύπησε δυνατά με το χέρι του το γραφείο και άρχισε να φωνάζει τόσο δυνατά που κοκκίνισε το πρόσωπο του και να μου λέει «δεν θα πας πουθενά μέχρι να παραδεχτείς για τα όσα σου λαλώ». Στη συνέχεια άρχισαν και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι να με απειλούν και να μου φωνάζουν και να με κατηγορούν ότι είμαι ψεύτης, ότι είμαι ένοχος μαζί με τον γέροντα και να παραδεκτώ ώστε να είναι λιγότερες οι ποινές μου και για τον Γέροντα και για τον Πάτερ Πορφύριο.

Πέρασαν πολλές ώρες κάτω από αυτές τις περιγραφόμενες συνθήκες, δηλαδή να δεχόμουν απειλές, φόβο και πίεση να παραδεκτό για πράγματα που δεν είχαν συμβεί.

Σε κάποια φάση ήρθε μέσα στο γραφείο του Μητροπολίτη και κάποιος Πάτερ της Μητρόπολης και είπαν «ότι έπιασαν και τον αδελφό μου το Πάτερ Ησαΐα» ο οποίος ήταν σε άθλια κατάσταση επειδή τον είχαν χτυπήσει.

Δεν έφτανε για τα όσα βίωνα εγώ, τώρα ανησυχούσα και για τον αδελφό μου.

Ο Μητροπολίτης όταν άκουσε τα όσα έλεγε ο Πάτερ ότι κτύπησαν τον αδελφό μου και βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση, έσουσε το κεφάλι του και είπε «εντάξει, εντάξει, θα τον δούμε ύστερα τούτον, κρατάτε τον ήρεμο». Βγήκε από το γραφείο ο Πάτερ και τότε Ξεκίνησε η πολύωρη ανάκριση μου, με συνεχής ερωτήσεις από διάφορους που ήταν εκεί. Ο Μητροπολίτης όταν διαπίστωσε ότι αρνούμουν τα όσα έλεγαν με έντονο πάλι τρόπο άρχισε να ουρλιάζει και να μου λέει «κανεί, κανεί, φτάνουν τα ψέματα έχω στη κατοχή μου τα βίντεο, σας παρακολουθούσα και έβλεπα το κάθε τι που κάνατε». Διέταξε τον αδελφό του μαζί με άλλο πρόσωπο όπως προχωρήσουν να μου δείξουν τα βίντεο και είδα τον αδελφό του από το προσωπικό του tablet να μεταδίδει σε μεγάλη οθόνη κάποια στιγμιότυπα βίντεο.

Ένα από αυτό ήταν, όταν εγώ κρατούσα το κουτί του Σταυρού του Αγίου Πορφυρίου και να πιάνω ένα άσπρο δοχείο και να ισχυρίζονται ότι αυτό απεικονίζει τα εξής «πως εγώ κατά εντολή του γέροντα τοποθετούσα μύρο ή αλλιώς μυρωδικό στο Σταυρό ώστε να ξεγελάσουμε τους πιστούς και ότι δήθεν αυτό ήταν κάτι το θαυμαστό για να ξεγελαστούν οι πιστοί».

Εγώ αρνήθηκα αφού στη πραγματικότητα εκείνο που απεικόνιζε ήταν δοχείο οινοπνεύματος που έβαζα ώστε να καθαρίζω τον Σταυρό διά την αντιμετώπιση μεταδοτικών υιών και του Covid 19"

Στη συνέχεια μου έδειξαν και άλλα μικρά στιγμιαία βίντεο και μου ισχυρίστηκαν ότι αυτά αποκάλυπταν ότι ο Γέροντας είχε ερωτική σχέση με τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο και βρήκα το θάρρος να τους πως, ότι «αυτό δεν βλέπω να συμβαίνει από το βίντεο που μου δείχνεις» και ο Μητροπολίτης απάντησε «ξέρω πολύ καλά ότι είναι ζευγαράκι». Συνέχισα να αρνούμαι για τα όσα μου έλεγε και στο μυαλό μου από τα βίντεο που μου έδειξαν να αρχίζω να ανησυχώ για τους πιστούς, αφού ο χώρος που λήφθηκαν τα βίντεο ήταν εκεί που γίνονταν οι εξομολογήσεις για τους πιστούς και συνεπώς ο Μητροπολίτης Ταμασού και η ομάδα του έβλεπε τις εξομολογήσεις των πιστών παράνομα και σαν γινόταν η σκέψη μου αυτή ξεστόμισε τα εξής: «γνωρίζω την δική σου εξομολόγηση και για άλλων εξομολογήσεων των πιστών»

Εγώ συντρομακτικα, αφού η εξομολόγηση είναι ένα από τα πιο ιερά μυστήρια της εκκλησίας μας το οποίο πρέπει να τελείται με πάρα πολύ εχεμύθεια από τον Πνευματικό και απαγορεύεται αυστηρώς να παραβιάζεται αυτός ο Κανόνας και δεν μπορεί να παρακολουθείται ή να ακούγεται από άλλο πρόσωπο. Το εν λόγω θέμα θα πρέπει να τεθεί υπόψη της Ιερά Συνόδου για περαιτέρω διερεύνηση.

Μετέπειτα αυτού, μου έφεραν κάποιες κόλλες, μου έβαλαν με το ζόρι μία πέννα στο χέρι και μου είπαν γράψε ότι σου λέμε, ώστε να μην πεις ότι δεν τα είπες εσύ ύστερα. Άρχισαν να μου απαγγέλουν και να μου διαβάζουν από κάποιες κόλλες που κρατούσαν και μου έλεγαν «γράφε όπως σου τα διαβάζω» Αυτά μου τα είπε ο Μητροπολίτης Ταμασού και τότε επενέβηκεν κάποιος δικηγόρος του και μου είπε «κάμε ότι σου λαλεί ο Δεσπότης».

Εγώ έτρεμα και τους είπα δεν μπορώ να γράψω τίποτε, σας παρακαλώ αφήστε με να φύγω. Όπου ο Μητροπολίτης απάντησε «δεν θα πας πουθενά μέχρι να γίνει η δουλεία μου». Ο Μητροπολίτης απαίτησε από έναν από τους δικηγόρους του όπως εκτυπώσουν το κείμενο το κατηγοριών και τις παραδοχές μου για την ενοχοποίηση του Γέροντα και του εαυτού μου. Μετά την εκτύπωση τους, μου τα παρέδωσε ο ίδιος ο Μητροπολίτης. Μου τα έδωσε στο χέρι και εγώ τα έβλεπα συγχυσμένος και έτρεμα τι θα κάμω". Φώναζε ο Ταμασού, όταν αρνήθηκα να το διαβάσω, όπου διέταξε κάποιον από εκεί «διαβάστε τούτα και βάλτε τον να τα υπογράψει». Άκουσα όντως να μου το διαβάζουν εγώ αρνιόμουν για τα όσα έχουν καταγραφεί στο κείμενο και βρήκα την δύναμη από τον Κύριο και του έλεγα «δεν είναι έτσι τα πράματα, δεν είναι έτσι τα πράματα, εγώ τον γνωρίζω τον Γέροντα, ο Γέροντας με μεγάλωσε, είναι ο πατέρας μου και τίποτε από αυτά δεν συμβαίνουν».

Ο Ταμασού άρχισε να ουρλιάζει και με επιβλητικό τρόπο μου είπε «υπέγραψε ή αλλιώς ο Γέροντας θα πάει φυλακή και απόψε κιόλας θα δημοσιευτούν στο You Tube και Netflix».

Μετά από αφόρητη πίεση που ασκούσαν όλοι γύρω μου και μετά από την πολύωρη κράτηση μου, εγώ φοβήθηκα υπέκυψα και υπέγραψα.

Επιβεβαιώνω ότι η υπογραφή μου που εξασφαλίστηκε επί του κειμένου αυτού και τις ισχυριζόμενες παραδοχές, εξασφαλίστηκαν χωρίς την θέληση μου. Το εν λόγω κείμενο περιέχει ανυπόστατους ισχυρισμούς, ώστε να ενοχοποιηθεί ο Γέροντας Νεκτάριος για δήθεν σεξουαλικά «ροζ» σκάνδαλα, οικονομικές ατασθαλίες και την εξαπάτηση των πιστών και επαναλαμβάνω ότι αποτελεί προϊόν άσκησης αφόρητης πίεσης, στέρησης της ελευθερίας μου και απειλές.

Όλη η υπόθεση είναι κατασκευασμένη από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, ώστε να ενοχοποιήσει τον Γέροντα Νεκτάριο και τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο για τους πιο κάτω λόγους:

Γνωρίζω επίσης προσωπικά, ότι η πραγματική αιτία αυτής της όλης υπόθεσης, είναι ότι ο Γέροντας Νεκτάριος αρνήθηκε να συνεχίζει δίνει άλλα χρήματα (μαύρα) στον Μητροπολίτη, δηλαδή τα χρήματα της Μονής. Επιθυμώ να μαρτυρήσω πως εγώ προσωπικά κατά το έτος του 2022 κατά την περίοδο των Αρχιεπισκοπικών εκλογών διά την εκστρατεία του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου απαιτούσε από τον Γέροντα Νεκτάριο μαύρα χρήματα της Μονής ύψους €450.000.

Λίγες εβδομάδες πριν τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, πήγα στο χώρο στάθμευσης της Μητρόπολης και του παρέδωσα σε τσάντα φαρμακείου το χρηματικό ποσόν €50.000 σε χαρτονομίσματα των €500.00 και €100.00. Εγώ προσωπικά είχα μετρήσει το εν λόγω ποσό και τα τοποθέτησα με την γνώση του Γέροντα σε τσάντα φαρμακείου. Αναφορικά με την παράδοση του χρηματικού ποσού των €50.000, δηλώνω ότι το παρέδωσα εγώ προσωπικά στον Μητροπολίτη καθώς ήταν στο αυτοκίνητο του μαύρου χρώματος.

Οδηγός του αυτοκινήτου που ήταν μαζί με τον Μητροπολίτη ήταν ο Διάκος Πάτερ Ραφαήλ Μισιαούλης. Εγώ θέλω να σας πω, ότι κατά απαίτηση του Μητροπολίτη, η παράδοση των μαύρων χρημάτων έγινε υπό την εξής μέθοδο "τα χρήματα λέγονταν φάρμακα και η πρόταση για την παράδοση είχεν ως εξής στην ευχή σας Δεσπότη μου, ελάτε τα φάρμακα σας». Επισημαίνω εδώ, πως στο παρελθόν είχαν συνοδεύσει εγώ προσωπικά τον Γέροντα Νεκτάριο, ο οποίος στη παρουσία μου του παρέδινε μαύρα χρήματα της Μονής, διά την δήθεν εκστρατεία του ως υποψήφιος Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου και πίεζε τον Γέροντα αφόρητα και όπως αντιλαμβάνομαι εάν δεν το έκανε θα τον έδιωχνε από την Μονή και θα τον διόριζε κάπου αλλού, έτσι ώστε να το αναλάβει ο ίδιος ο Μητροπολίτης το Μοναστήρι και να το κάνει προσκύνημα.

Εγώ έχω παράπονο εναντίον του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής για την παράνομη στέρηση της ελευθερίας μου. Την κοινή επίθεση και απειλές βιαιοπραγίας που δέχτηκα και ειδικότερα ότι εξασφάλισε χωρίς την θέληση μου την υπογραφή μου σε ομολογία και την ενοχοποίηση του Γέροντα Νεκτάριου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου.

Διά τα όσα έχω βιώσει περί της παράνομης κράτησης μου, περί των απειλών βιαιοπραγίας, έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και η αστυνομία θα πρέπει να τα εξασφαλίσει.

Συμπληρωματικά των πιο πάνω, θα ήθελα να σας πω όταν εξασφάλισαν την υπογραφή μου συνεχίστηκε η παράνομη κράτηση μου, μου απαγορεύτηκε να έχω το κινητό μου. Ζήτησα εάν θα επιστρέψω πίσω στο Μοναστήρι, όπου έλαβα απάντηση από τον Δεσπότη «ότι είναι εντολές του Αρχιεπίσκοπου να κλείσει η Μονή, να εκδιωχτείτε από την Μονή και να πάτε στη Μονή Κύκκου».

Η παράνομη κράτηση μου και στέρηση της ελευθερίας μου διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες της 6ης Μαρτίου του 2024. Στη συνέχεια με φρουρά και συνοδεία της Μητρόπολης Λαϊκών και Κληρικών, κατ' εντολήν του Μητροπολίτη Ταμασού, οδηγηθήκαμε στη Μονή Οσίου Αββακούμ, όπου όταν φτάσαμε η Μονή εφρουρείτο με ανθρώπους κουκουλοφόρους που οπλοφορούσαν και μας απαγόρευσαν να πάρουμε όλα τα προσωπικά μας πράγματα, εκτός από τα άκρως απαραίτητα για την διανυκτέρευση μας και την εκδίωξη από την Μονή Οσίου Αββακούμ για την Ιερά Μονή Κύκκου.

Εγώ φοβάμαι για την ζωή μου και για τους άλλους Πατέρες και ζητώ την προστασία της Αστυνομίας και παρακαλώ όπως διωχθεί ποινικά ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας (κατά κόσμον Σπυρίδων Γεωργάκης) εν σχέση με τα πιο πάνω γεγονότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η καθαίρεση της υπόληψης, η δεινή θέση και η κιβωτός σωτηρίας της Εκκλησίας

Η Εκκλησία στη δίνη των σκανδάλων-Από τον Παγκράτιο, στους καταδικασθέντες ιερείς και τα στημένα θαύματα

Πάνω από 60 τα βίντεο για τα τεκταινόμενα στην Μονή-Εκατέρωθεν καταγγελίες, για κατάθεση οι μοναχοί

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές