Παγώνει το Συνοδικό Δικαστήριο, επεκτείνει τις έρευνες η Ανακριτική Επιτροπή-Το ανακοινωθέν της Εκκλησίας

Την επέκταση των ερευνών για την υπόθεση, από την ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, πριν την έναρξη της δίκης για τους δύο μοναχούς της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, αποφάσισε στη σημερινή πρώτη του Συνεδρία, το Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο, που ανέγνωσε το ανακοινωθέν του Εξαμελούς Δικαστηρίου, στη σημερινή πρώτη συνεδρία, το Σώμα του Δικαστηρίου, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου τη διεξαγωγή περαιτέρω ανακρίσεων, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου.

Την ίδια ώρα, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος διαβάζοντας το ανακοινωθέν του Εξαμελούς Δικαστηρίου ανέφερε πως, «δεν μπορούμε να προβούμε σε όποια δήλωση ή διευκρίνηση. Δεν θα δεχθούμε καμία απολύτως ερώτηση.

Το ανακοινωθέν

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου το Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο μετά την παραπομπή σε αυτό υπό της Ιεράς Συνόδου, των καταγγελιών του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα για την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ. Δεδομένου ότι μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου προέκυψαν νέα στοιχεία. Το Συνοδικό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου τη διεξαγωγή περαιτέρω ανακρίσεων, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Ιεράς Συνόδου ημερομηνίας 18 Σεπτεμβρίου 2023 το Συνοδικό Δικαστήριο από Πενταμελές έγινε Εξαμελές.

Ως εκ τούτου το Συνοδικό Δικαστήριο συνεχίζει τις εργασίες του και δηλώνει ότι μόνον οι δικές του ανακοινώσεις την αυθεντική της κανονικής διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

«Θα τη χτυπήσω με το μαχαίρι»-Νέες αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της 13χρονης
Επιμένουν οι Τούρκοι, νέα καταγγελία κατά ΚΔ και Ελλάδας για ισχυριζόμενες «παραβιάσεις εναέριου χώρου»
Κηδεύεται ο Χασάν Νασράλα-Χιλιάδες άνθρωποι με φωτογραφίες και σημαίες στα περίχωρα της Βηρυτού
Φρίκη στην Ινδία-Συγγενείς, συμμαθητές, γείτονες και άγνωστοι βίαζαν 13χρονη επί πέντε χρόνια
Οι Γερμανικές εκλογές βάζουν τέλος στα ταμπού-Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση
Τιμήθηκαν οι ήρωες του Αγίου Βασιλείου-«Ζωντανό μέρος της ταυτότητάς μας, κομμάτι της ιστορίας»
Προσβλέπει σε διεύρυνση οριζόντων ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο ο ΠτΔ-«Σημαντικό βήμα οι δύο συμφωνίες»
Στιγμές τρόμου για 68χρονο-Του έστησε καρτέρι κουκουλοφόρος και τον λήστεψε
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Θα συνεχίζει κανονικά»
Ψηλή η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το Σάββατο-Μέχρι την Πέμπτη στην Κύπρο η Coral