Μετά τον Ππεκρή στον δήμο, εξήγγειλε και ο Ευαγγελίδης για ΕΟΑ Λάρνακας-Οι εκκρεμότητες των κομμάτων

Την ανεξάρτητη του υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας, εξήγγειλε ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, 24 ώρες μετά την εξαγγελία του Μιχάλη Ππεκρή, ο οποίος δίπλα από την Αννίτα Δημητρίου, εξήγγειλε την υποψηφιότητα του για τον δήμο Λάρνακας.

Με τις δύο αυτές εξαγγελίες, ο ΔΗΣΥ, ουσιαστικά κλείνει το κεφάλαιο υποψηφίων σε δήμους και ΕΟΑ και πλέον μένουν μια σειρά από εκκρεμότητες σε επίπεδο αντιδημαρχιών. Σε γραπτή δήλωση του, ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης αναφέρει πως, «εδώ και αρκετές ημέρες, δέχομαι παραινέσεις από δεκάδες φίλες και φίλους, από όλους τους πολιτικούς χώρους και όλους τους δήμους και κοινότητες της επαρχίας μας, για να κατέλθω ως υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείνουν ένα ένα τα δύσκολα μέτωπα των εκλογών ΤΑ τα κόμματα-Το κάδρο των εκκρεμοτήτων

Παράλληλα ο κ. Ευαγγελίδης προσθέτει πως, «έχοντας αξιολογήσει όλα τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, έχω λάβει την απόφαση να θέσω ενώπιον των συμπολιτών μας την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του ΕΟΑ Λάρνακας. Κατέρχομαι ως υποψήφιος γιατί η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα σημαντικό βήμα και μια μεγάλη πρόκληση, στην οποία οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Η θέση μου ήταν ανέκαθεν ότι χρειαζόμαστε αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, εφοδιασμένη με τις εξουσίες, τις αρμοδιότητες και τους πόρους που απαιτεί ο σύγχρονος ρόλος και αποστολή της. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον αυτής της προοπτικής».

Όπως αναφέρει ο κ. Ευαγγελίδης, «η δημιουργία του νέου θεσμού των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, είναι ίσως η σημαντικότερη αλλαγή που προκύπτει μέσα από τη μεταρρύθμιση. Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν – Αδειοδότηση και έλεγχος αναπτύξεων, Υδατοπρομήθεια, Αποχετευτικό, Διαχείριση αποβλήτων – επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής και το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών. Η σύστασή τους επιτρέπει, για πρώτη ίσως φορά, σχεδιασμούς σε επαρχιακό επίπεδο, με όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει αυτή η δυνατότητα».

Επίσης σημειώνει ότι, «διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μας, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι στο νέο περιβάλλον που διαμορφωνεται, μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα, για το σύνολο της επαρχίας μας και τους ανθρώπους της. Να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη της επαρχίας Λάρνακας με ενιαίο τρόπο, να την εκσυγχρονίσουμε και να την αναβαθμίσουμε, να προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες ποιοτικές υπηρεσίες. Όπως σε κάθε μεγάλη αλλαγή, στα αρχικά στάδια μπορεί να υπάρξουν προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Θα κληθούμε να λάβουμε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον του θεσμού και της επαρχίας μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε».

Επιπρόσθετα ο κ. Ευαγγελίδης αναφέρει ότι, «οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισα στη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δήμαρχος Αραδίππου και ως Πρόεδρος του ΟΕΔΑ Κόσιης, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή μου στα κοινά της επαρχίας Λάρνακας και σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς, μου επιτρέπουν να πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της επαρχίας μας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή κομματικής τοποθέτησης και ζητώ τη στήριξή τους. Ο στόχος μας είναι κοινός: Η βιώσιμη ανάπτυξη της επαρχίας Λάρνακας και η παροχή, σε όλους τους συμπολίτες μας, είτε διαμένουν στις αστικές περιοχές είτε στις αγροτικές, ποιοτικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Καταλήγοντας ο κ. Ευαγγελίδης αναφέρει ότι, «θα εργαστώ με σύνεση και υπευθυνότητα, αλλά και με δυναμισμό και αποφασιστικότητα για να επιτύχουμε όσα αξίζει και δικαιούται η επαρχία μας και οι άνθρωποί της. Πρέπει να θέσουμε από την αρχή στέρεες βάσεις για να επιτύχει το όλο εγχείρημα. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν γρήγορα αποτελέσματα».

Οι εκκρεμότητες των υπολοίπων κομμάτων

Σε ότι αφορά το ΑΚΕΛ, τα πράγματα είναι εξίσου αρκετά προχωρημένα με εκκρεμότητες τρεις δήμους, αφού αυτή την εβδομάδα έκλεισαν οι εκκρεμότητες για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς. Συγκεκριμένα εκκρεμούν οι αποφάσεις για τον Δήμο Παραλιμνίου, για τον οποίο εκκρεμεί η επικύρωση της στήριξης της υποψηφιότητας Ζουβάνη, καθώς επίσης και η απόφαση για τον δήμο Αγίας Νάπας και Αραδίππου. Εντος των επόμενων ημερών αναμένεται ότι θα συνέλθουν τα Επαρχιακά όργανα του κόμματος για να αποφασίσουν ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν.

Στο ΔΗΚΟ, το θέμα των εκλογών γενικά βρίσκεται αρκετά πίσω αν και αναμένεται πως μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνουν σημαντικά βήματα. Σε επίπεδο εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει αποφασιστεί η στήριξη σε πρόσωπα, σχεδόν σε όλους τους δήμους και ΕΟΑ, ωστόσο αυτές δεν έχουν επικυρωθεί, ούτε σε επίπεδο Εκτελεστικού, ούτε σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής. Οι εκκρεμότητες αφορούν και στην περίπτωση του ΔΗΚΟ, τον δήμο Παραλιμνίου/Δερύνειας και για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου. Την ερχόμενη εβδομάδα, είναι προγραμματισμένη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα θέματα των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να επικυρωθούν οι αποφάσεις της Γραμματείας και να οδηγηθούν προς έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή.

Στο ΕΛΑΜ, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά, αφού το κόμμα, μέχρι στιγμής, έχει ανακοινώσει δύο δικές του υποψηφιότητες, με τον Λίνο Παπαγιάννη για τον κατεχόμενο δήμο Αμμοχώστου και τον Σωτήρη Ιωάννου για τον δήμο Λάρνακας. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, το ΕΛΑΜ να ανακοινώσει τη στήριξη του προς συγκεκριμένους υποψήφιους, τόσο σε επίπεδο δημάρχων όσο και σε επίπεδο ΕΟΑ.

Στην ΕΔΕΚ, έχει καλυφθεί σημαντικό έδαφος για τις δημαρχίες, ωστόσο παραμένουν εκκρεμότητες, όπως αυτή του Δήμου Λευκωσίας και του Στροβόλου, καθώς επίσης και άλλων δήμων, όπως της Αθηαίνου, του Παραλιμνιου και της Αγίας Νάπας. Πολύ πιο πίσω, βρίσκονται οι Οικολόγοι, από τους οποίους ουσιαστικά ανακοινώθηκαν ελάχιστες αποφάσεις για στήριξη υποψηφίων. Οι αποφάσεις των Οικολόγων, τόσο για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και για τις Ευρωεκλογές, τοποθετούνται χρονικά, μετά το Πολιτικό Συνέδριο του κόμματος, που είναι προγραμματισμένο για τις εννέα Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα στοιχήματα των Ευρωεκλογών, η κατανομή των εδρών και οι στόχοι της κατάταξης

Δειτε Επισης

Σ. Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ της εξωστρέφειας είναι μονόδρομος, είναι ένα ποτάμι που δεν έχει γυρισμό
Προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας ο Κόμπος
Συγχαρητήρια Κόμπου προς νέο υπουργό Εξωτερικών Αιγύπτου
Σημαντική συμφωνία συμπαραγωγής στην Κύπρο βραβευμένου από την FRONTEX συστήματος εντοπισμού και απενεργοποίησης Drones
Ευχαριστίες Kομπου στην Ιταλία για τη συνεισφορά στον θαλάσσιο διάδρομο
Συγχαρητήρια Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ σε Στάρμερ για εκλογική του νίκη
Τατάρ: Πολύ θετική και εποικοδομητική η συνάντηση με Αλίεφ
Το Κυπριακό στην τριμερή συνάντηση Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν-Πακιστάν
Με τον Μπαχτσελί στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν
Συνάντηση Αλίεφ-Τατάρ στη Σούσα του Αζερμπαϊτζάν