Κλείνουν ένα ένα τα δύσκολα μέτωπα των εκλογών ΤΑ τα κόμματα-Το κάδρο των εκκρεμοτήτων

Εντός Φεβρουαρίου, ήταν ο αρχικός στόχος που τέθηκε από όλα σχεδόν τα κόμματα, σε σχέση με την ολοκλήρωση των διεργασιών για τους υποψηφίους που θα στηρίξουν στις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν και σε μεγάλο βαθμό τα κόμματα, έχουν ολοκληρώσει τις διεργασίες και έχουν ανακοινώσει την μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων τους, παραμένουν σημαντικές εκκρεμότητες.

Εκκρεμότητες, που για να μην έχουν επιλυθεί ακόμη, παραπέμπτουν σε προβληματικές περιπτώσεις, ή περιπτώσεις που υπήρξε δυστοκία εντοπισμού υποψηφίου ή ακόμη ζήτημα λόγω του ενδιαφέροντος πέραν του ενός προσώπου.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό τα πράγματα μετά από μια περίοδο στασιμότητας και παρατεταμένης εσωστρέφειας, που προκάλεσαν οι χειρισμοί, ειδικά για τον δήμο της Λάρνακας, χθες υπήρξε η απάντηση από την Αννίτα Δημητρίου, η οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μιχάλη Ππεκρή, ο οποίος θα δώσει τη μάχη, απέναντι στον Ανδρέα Βύρα. Παράλληλα άλλη μια εκκρεμότητα που αναμένεται ότι θα κλείσει μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας Ππεκρή, είναι αυτή της προεδρίας του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρουσίασε τον Ππεκρή η Αννίτα-«Είμαι έτοιμος να ανεβάσω μανίκια και να αναλάβω τη μεγάλη ευθύνη»

Για τον ΕΟΑ Λάρνακας, η Πινδάρου αναμένεται να στηρίξει την υποψηφιότητα του δημάρχου Αραδίππου, Ευάγγελου Ευαγγελίδη, η οποία επίσης πέρασε από χίλια μύρια κύματα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ευαγγελίδης, είχε ζητήσει το χρίσμα, ωστόσο λόγω του ενδιαφέροντος που υπήρξε, έτρεξε εσωτερική δημοσκόπηση, όπου ο κ. Ευαγγελιδης, ήρθε πρώτος. Ωστόσο λόγω διαφόρων παραγόντων, η υποψηφιότητα του δεν επικυρώθηκε, με αποτέλεσμα μετά από αρκετό καιρό να σκεφτεί ακόμα και την απόσυρση του ενδιαφέροντάς του. Ωστόσο μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αναμένεται ότι η πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος για τον ΕΟΑ, Λάρνακας θα είναι τελικά ο κ. Ευαγγελίδης, ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της σημερινής ημέρας τις προθέσεις του.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας, τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά, αφού ήδη υπάρχει η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου για να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Νικολέττου. Μάλιστα ανακοινώθηκε και η στήριξη του από τη ΔΗΠΑ, ενώ εκκρεμεί η επικύρωση της απόφασης από το Πολιτικό Γραφείο. Την ίδια ώρα υπάρχουν άλλες δευτερεύουσες εκκρεμότητες σε πιο μικρούς δήμους ή για θέσεις αντιδημάρχων. Ο χρονικός ορίζοντας για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων στον Δημοκρατικό Συναγερμό, είναι η ερχόμενη εβδομάδα, που εκτός απροόπτου στο τέλος της θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο για να επικυρώσει τις αποφάσεις.

Σε ότι αφορά το ΑΚΕΛ, τα πράγματα είναι εξίσου αρκετά προχωρημένα με εκκρεμότητες τρεις δήμους, αφού αυτή την εβδομάδα έκλεισαν οι εκκρεμότητες για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς. Συγκεκριμένα εκκρεμούν οι αποφάσεις για τον Δήμο Παραλιμνίου, για τον οποίο εκκρεμεί η επικύρωση της στήριξης της υποψηφιότητας Ζουβάνη, καθώς επίσης και η απόφαση για τον δήμο Αγίας Νάπας και Αραδίππου. Εντος των επόμενων ημερών αναμένεται ότι θα συνέλθουν τα Επαρχιακά όργανα του κόμματος για να αποφασίσουν ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν.

Στο ΔΗΚΟ, το θέμα των εκλογών γενικά βρίσκεται αρκετά πίσω αν και αναμένεται πως μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνουν σημαντικά βήματα. Σε επίπεδο εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει αποφασιστεί η στήριξη σε πρόσωπα, σχεδόν σε όλους τους δήμους και ΕΟΑ, ωστόσο αυτές δεν έχουν επικυρωθεί, ούτε σε επίπεδο Εκτελεστικού, ούτε σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής. Οι εκκρεμότητες αφορούν και στην περίπτωση του ΔΗΚΟ, τον δήμο Παραλιμνίου/Δερύνειας και για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου. Την ερχόμενη εβδομάδα, είναι προγραμματισμένη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα θέματα των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να επικυρωθούν οι αποφάσεις της Γραμματείας και να οδηγηθούν προς έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή.

Στο ΕΛΑΜ, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά, αφού το κόμμα, μέχρι στιγμής, έχει ανακοινώσει δύο δικές του υποψηφιότητες, με τον Λίνο Παπαγιάννη για τον κατεχόμενο δήμο Αμμοχώστου και τον Σωτήρη Ιωάννου για τον δήμο Λάρνακας. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, το ΕΛΑΜ να ανακοινώσει τη στήριξη του προς συγκεκριμένους υποψήφιους, τόσο σε επίπεδο δημάρχων όσο και σε επίπεδο ΕΟΑ.

Στην ΕΔΕΚ, έχει καλυφθεί σημαντικό έδαφος για τις δημαρχίες, ωστόσο παραμένουν εκκρεμότητες, όπως αυτή του Δήμου Λευκωσίας και του Στροβόλου, καθώς επίσης και άλλων δήμων, όπως της Αθηαίνου, του Παραλιμνιου και της Αγίας Νάπας. Πολύ πιο πίσω, βρίσκονται οι Οικολόγοι, από τους οποίους ουσιαστικά ανακοινώθηκαν ελάχιστες αποφάσεις για στήριξη υποψηφίων. Οι αποφάσεις των Οικολόγων, τόσο για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και για τις Ευρωεκλογές, τοποθετούνται χρονικά, μετά το Πολιτικό Συνέδριο του κόμματος, που είναι προγραμματισμένο για τις εννέα Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα στοιχήματα των Ευρωεκλογών, η κατανομή των εδρών και οι στόχοι της κατάταξης

Δειτε Επισης

Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης
Η Βουλή εξέφρασε αλληλεγγύη με Σλοβακία μετά την απόπειρα κατά του Πρωθυπουργού
Η Ολγκίν δεν κατάλαβε το Κυπριακό, ισχυρίζεται ο Τ/κ πρώην διαπραγματευτής
Να παραιτηθεί αν δεν έχει βούληση για λύση ο Τατάρ, ζητά ο Ερχιουρμάν