Πάνω από 100 υποστατικά υπέστησαν ζημιές στη Λεμεσό, μία οικογένεια ζήτησε βοήθεια

Στην καταμέτρηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή της Γερμασόγειας, προβαίνουν οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, ώστε να κατατεθεί μία συνολική εικόνα ενώπιον του Υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο να αξιολογηθούν για να δοθούν αποζημιώσεις εκεί και όπου κριθεί αναγκαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Από θαύμα έχουμε μόνο υλικές ζημιές και ένα τραυματισμό»-Αυτοψία Ιωάννου στη Γερμασόγεια

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου Γερμασόγειας, καθώς και του επάρχου Λεμεσού, αλλά και μέλη της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας, βρίσκονται επί ποδός, ώστε να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν επηρεαστεί, αφού ο ανεμοστρόβιλος άφησε στο πέρασμά του μόνο ζημιές και χάος, καθώς έριξε γερανό, ξερίζωσε δέντρα και πασσάλους της ΑΗΚ, παρέσυρε διάφορα αντικείμενα και τσίγκους. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι έχουν επηρεαστεί πάνω από 100 υποστατικά, ενώ μία πενταμελής οικογένεια έχει ζητήσει βοήθεια, για να διαμείνει σε ξενοδοχείο, λόγω ακαταλληλότητας της οικίας της.

Λόγω των καταστροφών, στη Γερμασόγεια βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για τις ζημιές, ενώ επισκέφτηκε και τις οικίες που επηρεάστηκαν και συνομίλησε με τους κατοίκους. Ο υπουργός ζήτησε και λεπτομερή καταγραφή των ζημιών και των υποστατικών που επηρεάστηκαν, ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες και στη συνέχεια να ετοιμάσει πρόταση, την οποία θα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, για να δοθεί στήριξη και όπου κριθεί απαραίτητο.

7

6

5

4

3

2

Εκτός αυτού, στους δρόμους για επιδιορθώσεις βρίσκονται και συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ώστε να επιδιορθώσουν τις ζημιές που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος. Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται πως «τα κομμένα καλώδια φέρουν ηλεκτρισμό γι’ αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και μόνο κατάλληλα εκπαιδευμένοι άνθρωποι της ΑΗΚ που φέρουν όλο των απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας μπορούν να πλησιάσουν» και τονίζει ότι «απαγορεύεται να πλησιάσει οποιοδήποτε άλλο άτομο καθώς υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας».

Λόγω του ανεμοστρόβιλου, προστίθεται, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στις περιοχές Γερμασόγειας, Μουτταγιάκα, Φοινικάρια, Ακρούντα, μέρος Αγίου Αθανασίου και μέρος Παρεκκλησιάς, σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι της ΑΗΚ από τη πρώτη στιγμή βρίσκονται στους χώρους που έχουν επηρεαστεί και ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών κατόρθωσαν μέχρι τις 9.30 το πρωί της Τετάρτης να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση με εναλλακτική τροφοδοσία από άλλους υποσταθμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βομβαρδισμένο τοπίο η Λεμεσός μετά τον ανεμοστρόβιλο, μετρούν ζημιές οι κάτοικοι-Εικόνες από το σημείο

1

pente

otko

epta

enteke

Η εκτίμηση της ΑΗΚ είναι ότι μέχρι αργά το απόγευμα θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Σημειώνεται πως λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, αλλά και των ζημιών που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος, δεν λειτούργησαν δύο σχολεία, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Γερμασόγειας στην περιοχή Πανιώτη, ωστόσο εκτός απροόπτου, θα λειτουργήσουν την Πέμπτη οι σχολικές μονάδες.

tria

dyo

ena

tessera

ennea

ena

dyo

dvdeja

dekatria

dekatessera

15

15

17

13

12

11

11

10

9

dekatessera

deka

tria

Δειτε Επισης

Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ