«Από θαύμα έχουμε μόνο υλικές ζημιές και ένα τραυματισμό»-Αυτοψία Ιωάννου στη Γερμασόγεια

Τα σπίτια που έχουν επηρεαστεί και υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο, που ισοπέδωσε τη Γερμασόγεια, επισκέφτηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ώστε να προβεί σε μία επιτόπια αυτοψία και να δει ιδίοις όμμασι την καταστροφή που έχει προκληθεί, την ώρα που αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προβαίνουν σε καταγραφή των ζημιών, για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βομβαρδισμένο τοπίο η Λεμεσός μετά τον ανεμοστρόβιλο, μετρούν ζημιές οι κάτοικοι-Εικόνες από το σημείο

Με το πρώτο φως της ημέρας, ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφτηκε τη Γερμασόγεια, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του ανεμοστρόβιλου, που προκάλεσε αρκετές ζημιές τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΑΗΚ, αφού ξερίζωσε πασσάλους και έκοψε σύρματα. Την ίδια ώρα, ο ανεμοστρόβιλος παρέσυρε και ξερίζωσε δέντρα, τα οποία κατέληξαν σε διάφορους δρόμους, με αποτέλεσμα να κληθεί αναγκαία η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να τα μετακινήσουν.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου παρακάθισε σε σύσκεψη με τις τοπικές αρχές, κατά την οποία ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. «Δεν έχουμε ακόμη ακριβή αριθμό των υποστατικών που υπέστησαν ζημιές, γίνεται τώρα η καταγραφή. Το σημαντικό είναι ότι έχουν καθαρίσει όλοι οι δρόμοι, έχει αποκατασταθεί σχεδόν ολόκληρη η ηλεκτροδότηση και συνεργεία τόσο του δήμου όσο και του επάρχου προχωρούν με καταγραφή των ζημιών και καθαρισμό».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε, παράλληλα, ότι έχουν ήδη δοθεί κάποια τηλέφωνα του Δήμου, τα οποία μπορούν να καλέσουν οι κάτοικοι που έχουν επηρεαστεί και δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους, επειδή είναι πολλές οι ζημιές. «Θα πάμε με το Δήμαρχο να δούμε επί τόπου τα ζημιές. Εκεί και όπου πιστεύουμε πρέπει να γίνει αποζημίωση, το κράτος θα σταθεί αρωγός. Πρέπει να γίνει καταγραφή και υπάρχουν και κάποια δεδομένα. Σίγουρα θα σταθούμε αρωγός».

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, θέλησε να ευχαριστήσει όλες τις υπηρεσίες που από τις 3:30 τα ξημερώματα, βρίσκονται στο πλευρό τους, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο οδικό δίκτυο.

«Μένει το τελευταίο που είναι να καταγραφούν οι ζημιές και η βοήθεια στον κόσμο για τις οικίες και τα επαγγελματικά υποστατικά. Ο υπουργός αμέσως προσέτρεξε στην Γερμασόγεια. Είχαμε μία σύντομη σύσκεψη, αλλά πολύ αποτελεσματική. Γυρίζω από τις 3:30 το πρωί, είναι περίπου 5-6 οικίες. Έχω μιλήσει μαζί τους και αυτό που θέλουν είναι να διαμορφώσουν το χώρο σήμερα για να μείνουν στα σπίτια τους. Αν γίνει καλώς. Από θαύμα έχουμε μόνο ένα τραυματισμό και μόνο υλικές ζημιές».

1

2

3

4

5

6

7

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου