Σε ετοιμότητα το C-130 για μεταγωγή Κυπρίων και Ελλαδιτών από τον Λίβανο-Πιθανή συνδρομή στρατιωτών

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το C-130 και αρματαγωγά πλοία από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, για τη μεταγωγή Κυπρίων και Ελλαδιτών από τον Λίβανο, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας.

Σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, υπό τον υπουργό Νίκο Δένδια, με τη συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη και του Υπαρχηγού ΓΕΝ Υποναύαρχου Γεώργιου Φλώρου ΠΝ (ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου - Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους), εξετάσθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνεδρίασης το απόγευμα του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, εξετάσθηκε η συνδρομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών από τον Λίβανο. Ήδη, βρίσκεται σε ετοιμότητα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για τη διεξαγωγή επιχείρησης απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών από τη συγκεκριμένη χώρα, σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Δένδια με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμα. Ο χρόνος της αποστολής θα καθορισθεί από την κυπριακή πλευρά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο, εφόσον χρειαστεί και αποφασίσθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο επιπλέον μεταγωγικά αεροσκάφη C- 130.

Για τον ίδιο λόγο δόθηκε εντολή από την αρμόδια ηγεσία να τεθούν σε ετοιμότητα Μονάδες Επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ των οποίων Μονάδες Επιφανείας με δυνατότητα μεταφοράς πολιτών (σ.σ. αρματαγωγά).

Εξετάσθηκε τέλος το ζήτημα της εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων συνδρομής στον απεγκλωβισμό Ελλήνων πολιτών από την ευρύτερη περιοχή με κάθε διαθέσιμο μέσο, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Βουλής
Η ΕΕ θέλει εποικοδομητική σχέση με Τουρκία-Βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης
Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ στα «κυριαρχικά δικαιώματα»-Εκθείασε τον κατοχικό στρατό
Ενοχλημένοι οι Τούρκοι από την επίσκεψη Κόμπου στη Συρία
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας ΥΠΕΞ-Στην ατζέντα και το Κυπριακό
Στις 17 και 18 Μαρτίου η άτυπη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό-Εντατικές προετοιμασίες της Ε/Κ πλευράς
Επιστολή ψευδοκράτους στα ΗΕ-Ισχυρίζεται «παραβιάσεις εναέριου χώρου» από ΚΔ και Ελλάδα
Μύλος με τις θέσεις στη σχολική εφορία του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, δριμεία επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ
Επενδύσεις και την πιθανότητα επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής συζήτησαν Κόμπος και Αλ Σαρά
Θύμα επιτήδειων ο Τατάρ-Καταγγέλλει ότι χρησιμοποιούν την εικόνα και τη φωνή του για διαδικτυακές απάτες