Ζήτησε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ο Χαρτσιώτης, κόκκινη γραμμή από παράγοντες και ΚΟΠ

Σε... εκτός έδρας γήπεδο έπαιξε μπάλα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, αφού κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη ΚΟΠ, στην παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Κούμα και των παραγόντων των ομάδων, άπαντες τάχθηκαν εναντίον της εισήγησης της Κυβέρνησης.

Στη σκιά των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο Άλφαμεγα, ο Μάριος Χαρτσιώτης, εξέφρασε τη θέση της Κυβέρνησης, η οποία είναι όπως όλοι οι επόμενοι αγώνες της σεζόν, να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποφευχθούν νέα έκτροπα, που θα θέσουν ξανά σε κίνδυνο ζωές, τονίζοντας πως η πολιτεία θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών της.

Ωστόσο, υπήρχε ομοφωνία από όλους όσους βρίσκονταν στη σύσκεψη, πως κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό από διάφορες απόψεις, ξεκαθαρίζοντας πως δεν προτίθεται να δεχθούν ένα τέτοιο μέτρο, πληρώνοντας τα σπασμένα όλοι φίλαθλοι εξαιτίας 10 - 20 ανεγκέφαλων που δεν μπορούν να αποτραπούν από την Αστυνομία.

Από την άλλη, η ΚΟΠ επανέλαβε τη θέση πως ήδη έλαβε ένα μέτρο για το οποίο υπήρχαν αντιδράσεις, ωστόσο ήθελε να δείξει την πρόθεση της να συμβάλει στην πάταξη της βίας στα γήπεδα, σημειώνοντας πως το μέτρο εφαρμόζεται από σήμερα, όπου απαγορεύεται η μετακίνηση των οπαδών σε εκτός έδρας παιχνίδια. Ως εκ τούτου, τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί χρόνος προκειμένου να διαφανεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου, προτού ληφθούν επιπρόσθετα, ενώ αναφέρει πως ποινές κεκλισμένων των θυρών μετά από διάφορα επεισόδια, μπορεί να επιβάλει και ο Αθλητικός Δικαστής, πράγμα το οποίο ενδεχομένως να πράξει για τα τελευταία δύο παιχνίδια, όπου εκτυλίχθηκαν έκτροπα.

Ο Μάριος Χαρτσιώτης, αφού άκουσε τις απόψεις του προέδρου της ΚΟΠ και των παραγόντων των ομάδων, οι οποίοι στην ουσία τράβηξαν κόκκινη γραμμή, αποχώρησε χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, λέγοντας μόνο «αργότερα τα σπουδαία». Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο για τα όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η τοποθέτηση της ΚΟΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλει να προλάβει τα χειρότερα η Κυβέρνηση με δραστικά μέτρα για τη βία στα γήπεδα-Προκρίνει αγώνες κεκλεισμένων

Από την άλλη, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, προειδοποιεί πως σε τυχόν απόφαση για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο καταστολής της βίας, οι ποδοσφαιριστές θα κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία.

Την ίδια ώρα, από πλευράς Κυβέρνησης, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της, τονίζεται μεταξύ άλλων, πως «εκείνο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, και είναι και κοινωνική επιταγή, είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν ούτε αποδεκτά ούτε ανεκτά τέτοιου είδους απαράδεκτα επεισόδια σε αγωνιστικούς χώρους με κίνδυνο και ζωών. Η Πολιτεία πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών».

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «την ίδια στιγμή θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου και δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσο έντονη αστυνομική παρουσία και να χρειάζεται τόσο έντονη αστυνομική παρουσία σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους σε κάθε αγώνα που διεξάγεται. Δεν είναι πεδίο μάχης οι αγωνιστικοί χώροι. Θα συνεχίσουμε ως Πολιτεία να πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν».

Σε ερώτηση αν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα, όπως ανέφερε χθες ο Πρόεδρος σε σχέση με κλείσιμο γηπέδων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα υπολογίσει την πολιτική ευθύνη, εδώ διακυβεύεται η ασφάλεια των πολιτών, το έχει πει και ο ίδιος ότι δεν αποκλείεται τίποτα σε αυτό το στάδιο».

Επίσης ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης πρόσθεσε πως, «εκείνο που προέχει είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες είναι ασφαλείς και ότι και οι ίδιοι και τα παιδιά τους θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκ των υστέρων καταλογισμός ευθυνών σε παράγοντες από Αρχηγό, εκ των προτέρων όμως δεν έγιναν έλεγχοι

Δειτε Επισης

Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
ΒΙΝΤΕΟ: Εκρηκτικό το βράδυ της Ανάστασης στη Λεμεσό-Έκαψαν περιπολικό, έβαλαν φωτιά σε σχολείο