Θέλει να προλάβει τα χειρότερα η Κυβέρνηση με δραστικά μέτρα για τη βία στα γήπεδα-Προκρίνει αγώνες κεκλεισμένων

Μπορεί ΚΟΠ και Κυβέρνηση να βρίσκονται σε κοινή συνισταμένη σε ότι αφορά τις προθέσεις για λήψη μέτρων ώστε να παταχθεί το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα, το οποίο τα τελευταία χρόνια διογκώνεται όλο και περισσότερο, ωστόσο, στη σκιά των ντροπιαστικών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ, καθώς διαφάνηκε πως ούτε οι 340 αστυνομικοί που επιστρατεύτηκαν δεν ήταν αρκετοί να αποτρέψουν του 10-20 χούλγικαν, η πολιτεία θέλει να πάει ακόμα ένα βήμα παρακάτω.

Ενδεικτικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος με έντονο ύφος, ανέφερε πως θα αναμένει τις αποφάσεις της ΚΟΠ προτού λάβει τις δικές του, διαμηνύοντας την ίδια ώρα, πως δεν αποκλείει τίποτα, ούτε για τους συνδέσμους φιλάθλων ούτε για τη συμμέτοχή φιλάθλων στα γήπεδα, φράση την οποία επανέλαβε τέσσερις φορές.

Δεδομένου πως τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή τη ρίψη κροτίδας στο γήπεδο στον αγώνα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ στο Αμμόχωστος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης προειδοποίησε για αγώνες κεκλισμένων των θυρών εάν συνεχιστεί η ομαδική βία, το πιθανότερο σενάριο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά τη σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ και τα Σωματεία, να βάλει στο τραπέζι το μέτρο για παιχνίδια χωρίς φιλάθλους.

Συμπέρασμα το οποίο εξάγεται και από τις τελευταίες τοποθετήσεις από πλευράς Κυβέρνησης, η οποία θα έλεγε κανείς πως τα τελευταία 24ωρα, ασκεί σκληρό pressing στην ΚΟΠ προκειμένου να λάβει επιπρόσθετες αποφάσεις, αφού διαφάνηκε πως ούτε οι 340 αστυνομικοί κατάφεραν να αποτρέψουν την είσοδο επικίνδυνων αντικειμένων στο γήπεδο, ούτε την αποτροπή επεισοδίων, ενώ όπως τόνισε και ο Πρόεδρος, δεν μπορεί να υπάρχει ένας οπαδός για κάθε οπαδό, αλλά και ούτε να επιστρατεύονται για κάθε αγώνα 500 αστυνομικοί, πληρώνοντας τα σπασμένα ο φορολογούμενος πολίτης.

Την ίδια ώρα, εξάγεται το συμπέρασμα, πως ο Πρόεδρος, αντιλαμβανόμενος την σοβαρή κατάσταση, δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει να τίθενται σε κίνδυνο απλοί φίλαθλοι εξαιτίας 10 ή 20 ανεγκέφαλων, εξού και ήταν άμεση η παρέμβαση του, όταν είδε τις εικόνες που εκτυλίσσονταν στο στάδιο Άλφαμεγα, όπου μάλιστα φωτοβολίδα έπεσε στα πόδια μικρού παιδιού. Είναι για αυτό το λόγο, που ορθός αντέδρασε, καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να επικοινωνήσει με την Αστυνομία, ώστε να απαντήσει στο εάν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια, σε διαφορετική περίπτωση να ενημερωθεί ο διαιτητής και να αναβληθεί ο αγώνας.

Από την άλλη η ΚΟΠ, θεωρεί πως ο στόχος όλων των πλευρών είναι ο ίδιος, ωστόσο, δεν φαίνεται να προκρίνει τους αγώνες κεκλισμένων των θυρών, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Και αυτό διότι, το μέτρο που η Ομοσπονδία έλαβε, με την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών σε εκτός έδρας παιχνίδια, διευκολύνοντας μάλιστα το έργο της Αστυνομίας, δεν έχει τεθεί σε ισχύ, ώστε να διαφανεί η αποδοτικότητα του σε σχέση με την βία, αφού το παιχνίδι της Τετάρτης ήταν εκτός μέτρου.

Ως εκ τούτου, η ΚΟΠ θεωρεί πως από τη στιγμή που από την πλευρά της έκανε ένα μεγάλο βήμα, καταφέρνοντας να πείσει τα Σωματεία για λήψη του εν λόγω μέτρου, θεωρεί πως θα πρέπει να δοθεί χρόνος, για παράδειγμα ενός μηνός, ώστε να διαφανεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου, προτού προχωρήσει στην απόφαση για λήψη κεκλεισμένων των θυρών, η οποία θα έχει οικονομικό κόστος στις ομάδες.

Ωστόσο, όποια και αν η απόφαση της ΚΟΠ, η Κυβέρνηση έδειξε πως είναι αποφασισμένη να λάβει δραστικά μέτρα, προτού θρηνήσουμε θύματα όπως έγινε σε άλλες χώρες, με τον Πρόεδρο να τονίζει πως οι αποφάσεις ενδεχομένως κάποιες να μην είναι αρεστές, ωστόσο η προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες