Αναμένει την ΚΟΠ η Κυβέρνηση για τη λήψη αποφάσεων κατά της βίας στα γήπεδα

Έκτακτη σύσκεψη στην ΚΟΠ πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο Άλφαμεγα, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να παρίσταται στη σύσκεψη και αργότερα πρόκειται να λάβει και τις αποφάσεις της η Κυβέρνηση για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, «στο Υπουργικό Συμβούλιο έχουν συζητηθεί τα απαράδεκτα επεισόδια, μεταξύ των μελών του υπουργικού και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχει γίνει μια λεπτομερής ανταλλαγή απόψεων και έχουμε ενημερωθεί ότι αύριο έχει συγκληθεί μια έκτακτη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΠ, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη βία στα γήπεδα. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα παραστεί προτού αρχίσει η συζήτηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΠ, για να παραθέσει τις απόψεις και τους προβληματισμούς της Κυβέρνησης αφού ενημερωθεί για τις αποφάσεις».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, πρόσθεσε, «σε συντονισμό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα εξετάσει ενδεχόμενα μέτρα που μπορούν επιπλέον να ληφθούν. Η θέση της Κυβέρνησης, είναι ότι η ασφάλεια των αθλητικών χώρων και η προστασία των φιλάθλων είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά τέτοιου είδους επεισόδια με κίνδυνο ανθρώπινων ζωών. Εξετάζονται διάφορα μέτρα που θα ληφθούν. Αναμένουμε και τις αποφάσεις της ΚΟΠ για να προχωρήσουμε στη λήψη αποφάσεων».

Όπως σημείωσε μάλιστα ο κ. Λετυμπιώτης, «δεν μπορεί και δεν είναι δυνατό η Αστυνομία να βρίσκεται σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους, καθώς δεν είναι πεδία μάχης. Τα επεισόδια χθες ξεκίνησαν έξω από το στάδιο και είναι ένας από τους λόγους όπου ο αρμόδιος αστυνομικός, ενημέρωσε τον διαιτητή του αγώνα, μετά και από ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό, με εκείνα τα δεδομένα δεν θα μπορούσε να υπήρχε επαρκείς αστυνόμευση».

Δειτε Επισης

Πιθανόν και Κύπριοι ανάμεσα στα θύματα της απάτης μαμούθ-Περιμένει σήμα της Europol η Αστυνομία
Δολοφονία ή άγνωστη η αιτία θανάτου του Θανάση; Ο λόγος στο Δικαστήριο, η ώρα της κρίσιμης απόφασης
Γρατσούνισε ευαίσθητες χορδές η Ολγκίν-Ο όρος «κοινωνία των πολιτών» και τι αντιπροσωπεύει
Η αποχώρηση Ξάνθου από τους Οικολόγους και ο καθυστερημένος απόηχος των Προεδρικών
Ώρα μηδέν για τη Ράφα-Ο Νετανιάχου αγνοεί τον Μπάιντεν, ξεκινά εισβολή στον παλαιστινιακό θύλακα
Χειροπέδες σε 19χρονο για τα επεισόδια στον Ύψωνα-Στις τέσσερις οι συλλήψεις
To Ισραήλ θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου έληξαν-Προχωρά σε επιχειρήσεις στη Ράφα
Απουσιάζει από την οικία του στην Πάφο 24χρονος (pics)
Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες