Να μπει ένα τέλος στην παρανομία των λίγων ζητά η ΔΗΠΑ-«Εγείρονται εύλογα ερωτήματα»

«Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες θλιβερών και αποτρόπαιων γεγονότων, που αμαυρώνουν τον κυπριακό αθλητισμό και διαβρώνουν την εμπιστοσύνη του φίλαθλου κοινού προς τους αθλητικούς και πολιτειακούς θεσμούς. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα είδαμε να εξελίσσονται χθες βράδυ στη Λεμεσο, όπως και παρόμοιες πράξεις βίας σε άλλα γήπεδα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑ.

Τόνισε πως η ραγδαία έξαρση οπαδικής βίας εγείρει πολλά και εύλογα ερωτήματα που αφορούν όλη τη διαδικασία τήρησης της τάξης εντός και εκτός γηπέδων, την πιστή εφαρμογή του Νόμου, τη βέλτιστη πρακτική διαχείρισης εισιτηρίων αγώνων, την αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων για συλλήψεις και γενικότερα περιορισμό του χουλιγκανισμού.

«Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρέπει ως χώρα να επιτρέψουμε να ηττηθεί ο αθλητισμός μας από τον χουλιγκανισμό, ούτε να συμβιβαστούμε με την τιμωρία του συνόλου του φίλαθλου κόσμου εξαιτίας της αδυναμίας να ελεγχθούν οι λίγοι που εγκληματούν κατά του αθλητισμού μας», ανέφερε περαιτέρω.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι, ξεκινώντας από τη διοργανώτρια αρχή, την Αστυνομία, τις αρχές σταδίων και τα Σωματεία, σε συνεργασία με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, οφείλουμε να διορθώσουμε από κοινού την κατάσταση, ξεκινώντας από την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, για να μπει ένα τέλος στην παρανομία των λίγων και την προστασία του κοινού και του αθλητισμού μας», κατέληξε η ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Δειτε Επισης

Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες