Στο κάδρο ο «ξενόφερτος υπόκοσμος» για την απόπειρα στην Αγλαντζιά-Έδωσε κατεύθυνση ο επιχειρηματίας στο Γέρι

Όπως πολλές φορές γράψαμε, τα άτομα τα οποία κατατάσσονται στο λεγόμενο οργανωμένο έγκλημα και ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον κυπριακό υπόκοσμο, έχουν τους δικούς τους άγραφους νόμους. Ένας από αυτούς, είναι πως το παιχνίδι θα πρέπει να παίζεται από τους πρωταγωνιστές, χωρίς παράπλευρες απώλειες και χωρίς το τίμημα να πληρώνουν άτομα που δεν εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο. Και δη, γυναίκες και παιδιά. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει παραβίαση των σοβαρότερων «αδικημάτων» του «ποινικού κώδικα» του υποκόσμου.

Ωστόσο, στη σύγχρονη εγκληματικότητα, ο λεγόμενος άγραφος νόμος, παραβιάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις, τόσο πρόσφατα όσο και στο παρελθόν, ενώ στην εξίσωση ήρθε να προστεθεί και η απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Ιανουαρίου 2023, σε πολυσύχναστο δρόμο στην Αγλαντζιά, όπου ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον του οχήματος 49χρονου, στο οποίο όμως επέβαιναν δύο ανήλικα παιδιά. Το ένα μάλιστα, καθόταν στη θέση του συνοδηγού και η μια εκ των δύο σφαιρών που ρίχθηκαν από τον δράστη, ήταν στον ανεμοθώρακα, ακριβώς μπροστά του, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί, ενδεχομένως από τύχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τύχη γλίτωσε το παιδί που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού-Αυξάνεται το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας

Η απόπειρα φόνου εναντίον του 49χρονου, κινητοποίησε το ΤΑΕ Λευκωσίας το οποίο διερευνά την υπόθεση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εντόπισε στοιχεία ή μαρτυρία, που να τον οδηγήσουν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, ενώ αναμένεται και η κατάθεση του στόχου, ο οποίος έφυγε για το εξωτερικό και αναμένεται εντός ημερών.

Οι ανακριτές της υπόθεσης εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και λαμβάνουν καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, ωστόσο στο κάδρο δεν απουσιάζει και πιθανή βεντέτα μεταξύ στόχου και ατόμων που προέρχονται από τον «ξενόφερτο υπόκοσμο», με φόντο υπόθεση που χρονολογείται. Ως εκ τούτοι, οι ανακριτές αναμένεται να στρέψουν τις έρευνες τους και προς αυτή την κατεύθυνση, εν αναμονή βεβαίως και της κατάθεσης του 49χρονου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να μελετώνται κλειστά κυκλώματα της περιοχής και να γίνονται εξετάσεις ώστε να διαπιστωθούν οι κινήσεις του δράστη, που φαίνεται να κινείτο πεζός και να ανέμενε τον στόχο, ενδεχομένως γνωρίζοντας τις κινήσεις του 49χρνου, αφού την συγκεκριμένη διαδρομή την ακολουθούσε συχνά. Πάντως, κλειστό κύκλωμα, φαίνεται να κατέγραψε τον δράστη, ωστόσο δεν διακρίνεται, ώστε να μπορεί να ταυτοποιηθεί.

Από εκεί και πέρα, η κατάσταση στη Λευκωσία, μετά και τη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, χαρακτηρίζεται έκρυθμη, αφού όπως εκτιμάτο, κάποιοι από την αντίπερα όχθη, θα επιχειρούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες, εξού και οι αρχές δεν αποκλείουν να υπάρχει διασύνδεση ορισμένων εγκληματικών ενεργειών, όπως για παράδειγμα βομβιστικές επιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα συρτάρια (και) η δολοφονία Μαυρομιχάλη-Μακρά η λίστα των ανεξιχνίαστων με φόντο τον υπόκοσμο

Από την άλλη, συγκεκριμένη κατεύθυνση έδωσε και ο επιχειρηματίας που φαίνεται να αποτέλεσε στόχος σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στη Λευκωσία, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η πρώτη περίπτωση, είχε να κάνει με ρίψη χειροβομβίδας σε υποστατικό ιδιοκτησίας του και η δεύτερη αφορούσε την ρίψη πυροβολισμών έξω από την οικία του στο Γέρι, οι οποίοι έπληξαν όχημα, εντός του οποίου βρισκόταν ο φρουρός του.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο επιχειρηματίας έδωσε συγκεκριμένη κατεύθυνση στους ανακριτές και ενέπλεξε πρόσωπο που κατονόμασε, το οποίο έχει επίσης παρελθόν, με πηγή να αναφέρει πως οι ισχυρισμοί του διερευνώνται και μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί οποιοδήποτε ένταλμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποια σφαίρα θα αναγκάσει το κράτος να προστατέψει τη δημόσια ασφάλεια;

Δειτε Επισης

Καμπάνα χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
Συνελήφθη εργαζόμενη στην Πάφο που διέμενε παράνομα στην Κύπρο
Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό