Από τύχη γλίτωσε το παιδί που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού-Αυξάνεται το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας

«Πραγματικά είναι η πρώτη προτεραιότητα να επαναφερθεί και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες που ζουν σε αυτό το νησί. Είναι προτεραιότητα και θα κάνω οτιδήποτε περνά από το χέρι μου για να το εφαρμόσουμε και να δώσουμε πραγματικά αυτό το αίσθημα».

Λίγες μόνο ώρες μετά την πιο πάνω τοποθέτηση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, μετά την εθιμοτυπική συνάντηση του με τον Αρχηγό και την ηγεσία της Δύναμης, σε πολυσύχναστος δρόμο στην Αγλαντζιά και σε μια ώρα αιχμής, διαπράχθηκε άλλη μια εγκληματική ενέργεια. Μια εγκληματική ενέργεια που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, αφού στην εξίσωση θα πρέπει να προστεθεί η ώρα και ο τόπος που διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου, σε βάρος γνωστού προσώπου. Και δεν είναι η πρώτη, αλλά προηγήθηκαν αρκετές άλλες, με τις τελευταίες να είναι οι δολοφονίες του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Θανάση Καλογερόπουλου, με του τελευταίου, επίσης να έχει διαπραχθεί σε ώρα αιχμής, σε πολυσύχναστο χώρο και στην παρουσία πολιτών. Σε όλα αυτά, στο κάδρο θα πρέπει να προστεθούν και οι βομβιστικές επιθέσεις και οι εμπρησμοί, που πλέον αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα συρτάρια (και) η δολοφονία Μαυρομιχάλη-Μακρά η λίστα των ανεξιχνίαστων με φόντο τον υπόκοσμο

«Ήμουν ένας πολίτης που έβλεπα, έκρινα και συζητούσα διάφορα θέματα», σημείωσε στην τοποθέτηση του ο υπουργός Δικαιοσύνης, θέλοντας να δείξει πως αναγνωρίζει τα θέματα που προκύπτουν, εξού και η αναφορά του πως «δεν είναι όλα ρόδινα», ωστόσο λόγω της κατάστασης, την οποία κληρονόμησε, θέλησε να προαναγγείλει μέτρα που θα οδηγήσουν στο να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Αναμφίβολα θα έλεγε κανείς πως η Αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού και πάντα, και ενδεχομένως κάποια εγκλήματα, ειδικότερα αυτά που προέρχονται από το οργανωμένο έγκλημα, να μην μπορούν να αποτραπούν, ωστόσο το γεγονός πως φτάσαμε στο σημείο να διαπράττονται εγκληματικές ενέργειες, χωρίς να υπολογίζεται η παρουσία άλλων πολιτών ή ακόμη και παράπλευρων απωλειών, δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Ενδεικτική είναι η χθεσινοβραδινή απόπειρα φόνου, που από τύχη σήμερα δεν μιλάμε για νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και ένα ανήλικο παιδί, που καθόταν στην θέση του συνοδηγού, όπου η μια εκ των δύο σφαιρών, έπληξαν τον ανεμοθώρακα ακριβώς μπροστά του. Μπορεί από τύχη να μην υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο η ενέργεια του δράστη να ανοίξει πυρ εναντίον του εν κινήσει οχήματος του στόχου, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλια παιδιά του, φαίνεται πως δεν υπολόγισε οτιδήποτε.

22

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως ενδεχομένως να μην γνώριζε πως στο όχημα επέβαιναν τα ανήλικα παιδιά του, εντούτοις λίγα λεπτά πριν ο δράστης αρχίσει να πυροβολεί, στο όχημα επιβιβάστηκε το ένα από τα δύο ανήλικα παιδιά του, 17 και 15 ετών, το οποίο είχε κατεβεί στο περίπτερο. Δηλαδή, μερικά μέτρα μακριά από το σημείο που φαίνεται να είχε στήσει καρτέρι ο δράστης, ο οποίος μόλις είδε το όχημα να αρχίζει την πορεία του, πάτησε την σκανδάλη δύο φορές και μετά τράπηκε σε φυγή. Μάλιστα, ο ένας κάλυκας εντοπίστηκε μερικά μέτρα από την έξοδο του περιπτέρου, μπροστά στην καφετέρια, δίπλα από την οποία υπάρχει εγκαταλελειμμένη οικία, η οποία δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κινείτο πεζός.

500

tekmirio

Σημειώνεται, πως το όχημά του 49χρονου στόχου κινείτο από την πολυσύχναστη λεωφόρο Λάρνακος προς τον κυκλικό κόμβο της Αγλαντζιάς, ενώ ήταν μια διαδρομή του την ακολουθούσε συχνά, καθώς στην περιοχή βρίσκεται οικία προσώπου από το περιβάλλον του. Ο δράστης, φαίνεται να ανέμενε τον 49χρονο και αφού έριξε δύο πυροβολισμούς τράπηκε σε φυγή, ενώ ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει, μεταβαίνοντας στη συνέχεια στο ΤΑΕ Λευκωσίας, το οποίο άρχισε την διερεύνηση της υπόθεσης, στα πλαίσια της οποίας αναμένεται να εξετάσει και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Σε ότι αφορά τα κίνητρα, αυτό που αναφέρεται από το ΤΑΕ, είναι πως στην παρούσα φάση διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο στο κάδρο υπάρχουν συγκεκριμένα σενάρια, δεδομένου πως ο στόχος συνδεόταν φιλικά και με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, που δολοφονήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο διαμέρισμα του στην Ακρόπολη, με το έγκλημα να παραμένει ανεξιχνίαστο.

Το γεγονός ότι στο όχημα του 49χρονου βρίσκονταν τα δύο ανήλικα παιδιά του, πέραν του ότι πρόκειται για παραβίαση των άγραφων νόμων, δημιουργεί νέους τριγμούς και αναβρασμό, γεγονός που ασκεί ακόμη περισσότερη πίεση της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης.

416769721_403547128865206_3935248652372646460_n (Copy)

3

5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον ανεμοθώρακα μπροστά στο συνοδηγό που βρισκόταν το παιδί η μία σφαίρα-Έστησε καρτέρι ο δράστης

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…