Γ. Εισαγγελέας για κόντρα με Ελεγκτή-«Εγώ δεν έχω αντιπαράθεση με κανένα»

Απέφυγε να απαντήσει για το πώς θα πορευθεί σε σχέση με την κόντρα του με τον Γενικό Ελεγκτή, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης. Ο κ. Σαββίδης, ερωτηθείς για το τι θα ακολουθήσει, επέλεξε να χαιρετίσει την απόφαση της Αρχής κατά της Διαφθοράς, η οποία όπως είπε, απαλλάσει από κάθε ποινική ευθύνη τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη.

Σε δηλώσεις του μετά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων υπουργών, υφυπουργών και Επιτρόπων στο Προεδρικό ανέφερε πως, «εγώ δεν έχω αντιπαράθεση με κανέναν. Ουδέποτε ξεκίνησα οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Νομίζω όσοι παρακολουθούν βλέπουν από πού ξεκινούν οι αντιπαραθέσεις και πόσο η δική μας πλευρά προσπαθεί, όσο το δυνατόν, να αποφεύγει να απαντά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως, «χαιρετίζω την απόφαση της Αρχής κατά της Διαφθοράς, η οποία απάλλαξε πλήρως, από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη, τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα».

Όσον αφορά την έκθεση της GRECO ανέφερε πως, είναι πάρα πολύ σημαντική η χθεσινή έκθεση της GRECO, η έκθεση αξιολόγησης, γιατί ξεκαθαρίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η μοναδική εκκρεμούσα σύσταση, η οποία υπήρχε και η οποία αφορούσε την αυτονόμηση των δημοσίων κατηγόρων έχει ξεκαθαρίσει και έχει μετατραπεί από μη συμμόρφωση σε μερική συμμόρφωση, γιατί η GRECO έλαβε υπόψη της το νομοσχέδιο που υπάρχει για την αυτονόμηση της Νομικής Υπηρεσίας, το οποίο εκκρεμεί στη Βουλή, το οποίο χαιρετίζει η GRECO και με το οποίο θεωρεί ότι με ενδεχόμενες κάποιες μικρές βελτιώσεις, ραφιναρίσματα όπως τα λέει, θα μπορούσε να βελτιωθεί, να τύχει κάποιας βελτίωσης. Με τη ψήφισή του θα υπάρχει πλήρης συμμόρφωση προς τη μοναδική σύσταση της GRECO, η οποία εκκρεμούσε. Με παράκληση προς όλες τις κυπριακές Αρχές να προχωρήσουν στη θέσπιση του νόμου αυτού που εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής. Και εγώ με τη σειρά μου καλώ τη Βουλή να προχωρήσει στη θέσπιση αυτής της νομοθεσίας, η οποία θα κλείσει το κεφάλαιο αυτό της συμμόρφωσης με την GRECO».

Δειτε Επισης

Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Ριπή ερωτήσεων από την υπεράσπιση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Μαραθώνια διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών