Αποκαλύψεων συνέχεια για το Σύρο-Ήταν ελεύθερος υπό όρους για κλοπές, ανοιχτή υπόθεση και για βία στην οικογένεια

Υπό τον κλοιό ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου ο 47χρονος Σύρος που απειλούσε πως θα γυρίσει την Πάφο ανάποδα και πως θα μπει στα σπίτια των κατοίκων της Χλώρακας αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, εναντίον του οποίου καταχωρήθηκε αριθμός υποθέσεων, ενώ αποκαλύφθηκε πως σε βάρος του εκκρεμούν διάφορες υποθέσεις, μεταξύ αυτών κλοπή και βία στην οικογένεια.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται για το πρόσωπο που είχε βρεθεί ενώπιον του Αρχηγού και της Υπουργού Δικαιοσύνης, όταν κάλεσαν αντιπροσωπεία για διαπραγματεύσεις προκειμένου να λήξουν την διαμαρτυρία τους οι αλλοδαποί που πραγματοποιούσαν την Δευτέρα, ενώ όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, σε βάρος του, την ίδια ώρα, εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης. Ένα για υπόθεση κλοπής που εκδόθηκε στις 24 Αυγούστου και την ίδια ημέρα της συνάντηση με Προκοπίου και Αρχηγό, στις 16:05, σε σχέση με τις απειλές που εκτόξευε στις δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήταν (και) καταζητούμενος ο Σύρος που παρακάθισε σε σύσκεψη-Εκκρεμούσαν δύο εντάλματα

Ο Σύρος ωστόσο, δεν είχε συλληφθεί, με τα εντάλματα να παραμένουν ανεκτέλεστα, μέχρι που το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη διαμαρτυρία των Σύρων, φόρεσε χειροπέδες για αυτόφωρα αδικήματα, αφού εξύβρισε αστυνομικούς και προκάλεσε ένταση. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει ο REPORTER, σε έλεγχο νάρκοτεστ που του διενεργήθηκε, εντοπίστηκε θετικός.

Για αυτά τα αδικήματα σε βάρος του καταχωρήθηκε υπόθεση την Τρίτη, με το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει τα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, παρεμπόδισης αστυνομικού κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του νόμιμου καθήκοντος του, μαχαιροφορίας, ανησυχίας, δημόσιας εξύβρισης, διασάλευσης της ειρήνης, κοινής οχληρίας, αντίσταση κατά την νόμιμη σύλληψη και της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο, χθες οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου για άλλες υποθέσεις που αφορούν στα αδικήματα της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων, πρόκλησης και διέγερσης βιαιοπραγίας, διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος, καθώς επίσης και για υπόθεση κλοπής και κλεπταποδοχής, υποθέσεις που καταχωρήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ ζητήθηκε η κράτηση του μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Το Δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του για σήμερα, ενώ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, την οποία παρακολουθεί ο REPORTER, ήρθαν στο φως και νέες πληροφορίες, που εκθέτουν ακόμη περισσότερο τους χειρισμούς των Αρχών, ως προς το ότι αντί να συλληφθεί ο 47χρονος, βρισκόταν σε σύσκεψη με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν, ο 47χρονος πέραν των δύο ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος του κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κατηγορείται και για άλλες υποθέσεις που οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου και μάλιστα βρισκόταν ελεύθερος υπό όρους, μεταξύ αυτών να υπογράφει και μία φορά την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, ο 47χρονος είναι κατηγορούμενος σε δύο υποθέσεις κλοπών και κλεπταποδοχής, εκ των οποίων η μία σημειώθηκε στα μέσα Ιουλίου και η δεύτερη στα τέλη Ιουλίου. Για αυτές τις δύο υποθέσεις, κατηγορήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Επίσης, μετά τη σύλληψη του την Δευτέρα, προέκυψε πως σε βάρος του εκκρεμεί από το 2018, υπόθεση για νάρκοτεστ.

Πέραν των τριών πιο πάνω υποθέσεων, στις 24 Αυγούστου εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για άλλη υπόθεση κλοπής που σημειώθηκε στα Κούκλια. Συνεπώς, οι εκκρεμούσες υποθέσεις σε βάρος του συνολικά ήταν τέσσερις, ωστόσο σε αυτές ήρθαν να προστεθούν οι υπόλοιπες που αφορούσαν τα αδικήματα που διαπράχθηκαν την Δευτέρα στη Χλώρακα. Δηλαδή, η υπόθεση που σχετίζεται με τις ύβρεις κατά των αστυνομικών και της κοινής οχληρίας, αυτή του νάρκοτεστ, καθώς και αυτή που σχετίζεται με τις απειλές που εκτόξευσε κατά τη διάρκεια των δημόσιων δηλώσεων του, όπου ανέφερε πως θα γυρίσει την Πάφο ανάποδα και θα μπει στα σπίτια των κατοίκων.

Δεδομένου του ιστορικού, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε την κράτηση του ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, για την τελευταία υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε στις 24 Αυγούστου, με τον 47χρονο να αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων, κλοπή, κλεπταποδοχή, είσοδος σε ξένη περιουσία κτ.

Το Δικαστήριο σε βάρος του αναφέρθηκε σε όλες τις υποθέσεις που αντιμετωπίζει ο 47χρονος, τόσο για τις κλοπές όσο και για τα πρόσφατα στη Χλώρακα, σημειώνοντας πως η υπόθεση του νάρκοτεστ το 2018 δεν είχε καταχωρηθεί ακόμα. Παράλληλα,

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης, το Δικαστήριο αποκάλυψε πως με βάση τα όσα κατατέθηκαν ενώπιον του, ο 47χρονο έχει και άλλη υπόθεση σε βάρος του που αφορά βία στην οικογένεια. Πρόκειται, όπως είπε το Δικαστήριο, για αδικήματα που αφορούν βία στην οικογένεια, άσκηση ψυχολογικής βίας και παρενόχληση, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2022.

Περαιτέρω, το Δικαστήριο ανέφερε πως ο 47χρονος έχει ανήλικα παιδιά και η σύζυγος του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ ο ίδιος διαμένει τα τελευταία 20 χρόνια στην Κύπρο και έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Το Δικαστήριο, τόνισε πως ο ύποπτος διέπραξε διάφορα αδικήματα σε λιγότερο από ένα μήνα και τρεις άλλες υποθέσεις μέσα σε μόλις μια μέρα. Όπως ανέφερε, «ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τάση και ροπή προς το έγκλημα. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει μιλούν από μόνα τους και υπάρχει πιθανότητα διάπραξης νέων αδικημάτων».

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο αποφάσισε όπως ο Σύρος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης, τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας πως κατά τους τελευταίους μήνες «ο 47χρονος διέπραξε σωρεία αδικημάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύπτουμε το ένταλμα σύλληψης του Σύρου για τις απειλές-Εκδόθηκε από τις 16:05 χωρίς να εκτελεστεί

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα