Ήταν (και) καταζητούμενος ο Σύρος που παρακάθισε σε σύσκεψη-Εκκρεμούσαν δύο εντάλματα

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως σε σχέση με υπόθεση του Σύρου που εκπροσωπούσε τους εκατοντάδες αλλοδαπούς που κατήλθαν το απόγευμα της Δευτέρας σε διαμαρτυρία στη Χλώρακα και ο οποίος προσήλθε σε σύσκεψη με τον Αρχηγό Αστυνομίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης.

Πέραν του ότι εναντίον του διερευνούσαν ποινική υπόθεση αναφορικά με τις δηλώσεις που είχε προβεί νωρίτερα και απειλούσε πως θα «φέρει την Πάφο ανάποδα και θα μπούμε στα σπίτια τους», πέραν του ότι ήταν θετικός στο νάρκοτεστ, εν τέλει φαίνεται πως σε βάρος του εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης.

Ένταλμα το οποίο εκδόθηκε προ ημερών σε σχέση με υπόθεση κλοπής, ωστόσο δεν είχε εκτελεστεί, συνεπώς, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Σύρος θεωρείτο καταζητούμενος. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε και δεύτερο ένταλμα που εκδόθηκε ώρες προηγουμένως, σχετικά με τις δηλώσεις του που υποκινούσε σε βία και στην ουσία διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Μετά την σύσκεψη, ο Σύρος επέστρεψε στο σημείο της διαμαρτυρίας όπου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια η διαμαρτυρία έληξε. Μάλιστα, η μετάβαση του, από και προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, έγινε με περιπολικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Θετικός σε νάρκοτεστ ο Σύρος που συνελήφθη μετά τη συνάντηση με Προκοπίου και Αρχηγό

Ο 47χρονος συνελήφθη μετά την σύσκεψη και αφού έληξε η διαμαρτυρία. Συγκεκριμένα, ο Σύρος επέβαινε σε όχημα μαζί με άλλα τρία πρόσωπα, το οποίο σε κάποια στιγμή σταμάτησε με τους επιβαίνοντες να επιτίθονται φραστικά στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 47χρονος εξύβρισε μέλη της Δύναμης και άρχισε να δημιουργεί ένταση τόσο ο ίδιος, όσο και τα άλλα πρόσωπα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν. Από περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα που επέβαιναν αλλά και στην κατοχή των προσώπων, εντοπίστηκε μαχαίρι, ενώ στον 47χρονο, που ήταν οδηγός του οχήματος, διενεργήθηκε νάρκοτεστ με ένδειξη θετική.

Ο 47χρονος συνελήφθη για διάφορα αδικήματα, μεταξύ αυτών και αδικήματα που σχετίζονται με τις δηλώσεις που είχε παραχωρήσει στα ΜΜΕ και απειλούσε πως θα μπει στα σπίτια των Ε/κ.

Ωστόσο, δεν είχε συλληφθεί πριν την επίθεση στους αστυνομικούς, δηλαδή μετά τις σχετικές δηλώσεις του, αντιθέτως ήταν ανάμεσα στους τρεις εκπροσώπους, οι οποίοι συναντήθηκαν με την υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, ώστε να διαπραγματευτούν.

Υπενθυμίζεται, πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μετά τη διαμαρτυρία και τις δηλώσεις του που εξέφραζε ικανοποίηση για τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν, το όχημα του τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο 47χρονος είχε συλληφθεί, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού καταχωρήθηκε υπόθεση σε βάρος του για τα έκτροπα και για τις δηλώσεις του. Σε ότι αφορά το ένταλμα για τις κλοπές, φαίνεται να παραμένει ανεκτέλεστο μέχρι στιγμής.

Στο μεταξύ, σε ότι αφορά τις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία αναφορικά με το Σύρο, ερωτηθείς σχετικά ο Αρχηγός Αστυνομίας μετά τη σύσκεψη με τον Πρόεδρο και την υπουργό Δικαιοσύνης, ανέφερε «ότι ήταν άλλος ο σκοπός της συνάντησης. Δεν σημαίνει ότι αν συναντήσεις κάποιον και στη συνέχεια υποπέσει σε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα δεν θα κάνεις τη δουλειά σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ικανοποιημένος με το πλάνο ο Αρχηγός-Πώς απαντά στις επικρίσεις και για διαπραγματεύσεις με τον Σύρο

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα