Προτεραιότητα να επέλθει η ομαλότητα στο Υπουργείο Υγείας-Οι επιλογές Χριστοδουλίδη

Σιγή ασυρμάτου, επικράτησε από τις Πόπη Κανάρη και Χριστίνα Γιαννάκη, μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και προς τις δύο, για να σταματήσει ο χαρτοπόλεμος των προηγούμενων ημερών, που μάλιστα είδε και το φως της δημοσιότητας και επιβεβαίωσε τις κακές σχέσεις μεταξύ υπουργού και Γενικής Διευθύντριας στο Υπουργείο Υγείας.

Η δυσφορία του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι δεδομένη, έχει ήδη εκφραστεί και θα εκφραστεί και με διαφόρους τρόπους το επόμενο διάστημα μετά το πέρας των διακοπών του Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξετάζει τις επιλογές του και δεν αποκλείεται να θέσει αμφότερες ενώπιον των ευθυνών του σε σύσκεψη που θα συγκαλέσει, την ώρα πάντως που μοιάζει αδύνατο στην παρούσα φάση να γεφυρωθούν οι διαφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι παλιές διαφορές, η οριστική ρήξη και η δυσφορία Προεδρικού για τον εμφύλιο Κανάρη-Γιαννάκη

Συνεπώς οι επιλογές του Νίκου Χριστοδουλίδη, είναι είτε να απομακρύνει τη μια εκ των δύο από το Υπουργείο, δείχνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ποια θεωρεί ο ίδιος ότι έχει δίκαιο, ή να επιδιώξει απομάκρυνση και των δύο, έτσι ώστε το θέμα να λυθεί οριστικά και να επέλθει η ομαλότητα στο Υπουργείο Υγείας. Δειλά δειλά, εξάλλου, άρχισαν να ακούγονται και ονόματα σε σχέση με τον αντικαταστάτη της κας Κανάρη, χωρίς βέβαια να επιβεβαιώνεται ότιδηποτε, ενώ υπενθυμίζεται πως για την απομάκρυνση της κας. Γιαννάκη, θα πρέπει να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε από τις όποιες απόπειρες κυβερνητικών στελεχών για να λήξει ο εμφύλιος στο Υπουργείο Υγείας, η κόντρα υπόβοσκε εδώ και χρόνια και συνεπώς είχε πολύ βαθιές ρίζες, που καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε άλλη λύση πλην της Προεδρικής παρέμβασης για να λυθεί. Το ζήτημα πάντως που προκύπτει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν για το αν γνώριζε τις κακές σχέσεις που διατηρούσαν Κανάρη και Γιαννάκη και που επένδυε όταν αποφάσιζε τον διορισμό της πρώτης. Κάτι πάντως που αναμένεται να απαντηθεί από τον ίδιο, το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρίς τέλος ο εμφύλιος Κανάρη και Γιαννάκη, αντάλλαξαν νέες επιστολές-«Τι έχεις να φοβηθείς;»

Εξάλλου, θέση στη διαμάχη της υπουργού με τη Γενική Διευθύντρια, πήρε ο πρώην υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει πως, «δεν ξαφνιάζομαι που έπεσαν όλοι να φάνε την Κανάρη και να στηρίξουν τη Γιαννάκη. Ούτε ξαφνιάζομαι που όλο το σύστημα καταπίνει αμάσητη την καταγγελία του Άντρου Κυπριανού περί πλαστών πτυχίων».

«Ξαφνιάζομαι όμως», συνεχίζει, «για την υποκρισία όσων αρνούνται την πλήρη διερεύνηση του θέματος. Ξαφνιάζομαι που μια κυβέρνηση που «ήρθε να πολεμήσει τα κατεστημένα» εγκατέλειψε μόνη μια Υπουργό να βγάλει τα κάστανα απ´τη φωτιά λες και είναι αυτή το πρόβλημα. Κυρία Κανάρη έχετε τη συμπαράσταση μου», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρέμβαση Οδυσσέα για το πτυχίο της Γιαννάκη-«Διερευνήθηκε και δεν προέκυψε υπόνοια για πλαστογράφηση»

Δειτε Επισης

Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα