Παρέμβαση Οδυσσέα για το πτυχίο της Γιαννάκη-«Διερευνήθηκε και δεν προέκυψε υπόνοια για πλαστογράφηση»

Θέση στο σάλο που προκλήθηκε, σε σχέση με τη γνησιότητα του πτυχίου της Γενικής Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνας Γιαννάκη, παίρνει ο Γενικός Ελεγκτής.

Τις τελευταίες ημέρες, μέσω των social media, δημοσιεύτηκε το πτυχίο της κας. Γιαννάκη, με διάφορους λογαριασμούς και σελίδες να αμφισβητούν την γνησιότητά του, με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να βγαίνει μπροστά και να τοποθετείται, αφού στο παρελθόν είχε διερευνήσει η Ελεγκτική Υπηρεσία σχετική καταγγελία.

Πρόκειται για καταγγελία που υποβλήθηκε το 2021 από αρχηγό πολιτικού κόμματος, χωρίς ωστόσο να προκύπτουν οποιεσδήποτε υπόνοιες για ενδεχόμενη πλαστογράφηση, ενώ είχε γίνει προσφυγή στο Δικαστήριο, στη σκιά προαγωγών, η οποία απορρίφθηκε.

Σε ανάρτησή του, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σηκώνοντας το γάντι και απαντώντας σε όσους τον κάλεσαν να τοποθετηθεί, αναφέρει ότι «Επειδή πολλοί καλούν την ΕΥ να τοποθετηθεί επί όσων γράφει ανώνυμο parody account που όζει βρωμιά και δυσωδία, αναφέρω ότι το 2021 αρχηγός πολιτικού κόμματος μας ζήτησε να διερευνήσουμε ισχυρισμούς για το πτυχίο της ΓΔ του ΥΥ. Του απαντήσαμε γραπτώς στις 22/6/2021 ότι "από την επισκόπηση των πρωτότυπων πιστοποιητικών των ακαδημαϊκών και άλλων προσόντων της εν λόγω λειτουργού, δεν προκύπτουν υπόνοιες για ενδεχόμενη πλαστογράφησή τους". Η προαγωγή της υπό αναφορά υπαλλήλου στη θέση του ΓΔ προσβλήθηκε δικαστικώς και η προσφυγή απορρίφθηκε».

Δειτε Επισης

Εγκρίνεται στο Υπουργικό η σύσταση του Ινστιτούτου Καρκίνου
Νέες νομοθεσίες κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών προτείνει η Κομισιόν-Oι πέντε στόχοι
Χριστοδουλίδης: Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού
Κοινωνικές επενδύσεις και Κάρτα Αναπηρίας συζήτησε η Ευαγγέλου στις Βρυξέλλες
Εκτίμηση για τη θέση αρχών στο Κυπριακό, εξέφρασε η ΠτΒ στον Πολωνό Πρέσβη
Τη διαφύλαξη των αρχών και αξιών της ΕΕ τόνισε η ΠτΒ στην Πρέσβη της Ουγγαρίας
Έντονος για τις προκλήσεις των Τούρκων ο ΠτΔ-«Θα υλοποιηθούν αποφάσεις, αν δεν αποκατασταθεί η τάξη»
Καταδίκασε τη νέα παραβίαση του στάτους κβο από κατοχικές αρχές η Δημητρίου
Προσεκτικός στις τοποθετήσεις του για το Αφροδίτη ο εκπρόσωπος της Chevron-«Βλέπουμε συνέργειες στην περιοχή»
Λετυμπιώτης: Πέρασε από πολιτικό σε τεχνικό επίπεδο η πρωτοβουλία για Γάζα