Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για το θάνατο της 40χρονης μητέρας-Διορίζεται ιατρικός λειτουργός

Πέντε μήνες μετά τον θάνατο της 40χρονης μητέρας που έσβησε κατά τον τοκετό, σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στην Λευκωσία, οι έρευνες των Αρχών για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια, όπως είχε καταγγείλει η οικογένεια της εκλιπούσας έχουν ολοκληρωθεί και πλέον η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία για να διαφανεί κατά πόσον προκύπτουν ή όχι αδικήματα από το προσωπικό του νοσηλευτηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ιατρικός λειτουργός δίνει γραμμή για το θάνατο του 66χρονου-Στο περίμενε ακόμα για την 40χρονη

Σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, οι έρευνες των Αρχών ολοκληρώθηκαν, αφού πριν λίγες ημέρες λήφθηκαν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, τα οποία ήταν και το τελευταίο κομμάτι που θα συμπλήρωνε το παζλ των ερευνών.

Ακολούθως, οι Αρχές ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, ώστε να διοριστεί ερευνών λειτουργός, ο οποίος θα μελετήσει τα στοιχεία που θα τεθούν ενώπιόν του από τον φάκελο της υπόθεσης που δημιούργησε η Αστυνομία και θα καταγράψει τα συμπεράσματά του. Πέραν των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, στο φάκελο εμπερικλείονται και οι καταθέσεις του ιατρικού προσωπικού που ήταν παρών κατά τον τοκετό, ως επίσης και του οικογενειακού κύκλου της 40χρονης.

Αφού ο ιατρικός λειτουργός καταγράψει τα όσα εντοπίζει, θα επιστρέψει το φάκελο στην Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της θα πρέπει να τον διαβιβάσει στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο, ως προς το κατά πόσον προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε προσώπου, από τα ευρήματα των ερευνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν απαντήσεις για το θάνατο 40χρονης μητέρας-Σωρεία καταγγελιών για ιατρική αμέλεια

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η άτυχη γυναίκα είχε παρουσιάσει επιπλοκές κατά τον τοκετό, όπως επίσης και αιμορραγία, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να καταλήξει, πριν προλάβει να ζήσει το παιδάκι που κυοφορούσε για εννέα μήνες. Μετά το τραγικό συμβάν, οι συγγενείς της άτυχης 40χρονης προέβησαν σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λευκωσίας, το οποίο είχε αρχίσει τη διερεύνηση υπόθεσης αιφνίδιου/αφύσικου θανάτου, ως επίσης και ιατρικής αμέλειας.

Για την υπόθεση δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε πρόσωπο, είτε γιατρός είτε νοσηλευτικό προσωπικό, σε διαθεσιμότητα, αφού με βάση το νόμο για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να αποδειχθεί η ενοχή του από το Δικαστήριο.

Ο λόγος που ακολουθείται η συγκεκριμένη πρακτική, είναι διότι οι καταγγελίες για ιατρική αμέλεια είναι πολύ συχνές και ενδεχόμενες διαθεσιμότητες θα επηρέαζαν τόσο τις ανάγκες των νοσηλευτηρίων, ενώ θα στιγμάτιζαν πρόσωπα τα οποία στο τέλος ενδεχομένως να μην είχαν ευθύνη για το θάνατο του εκάστοτε προσώπου που τους κατήγγειλε.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες εγκαταλελειμμένο σινεμά στη Λεμεσό-Κατέρρευσε η στέγη
Europol: Υποχρέωσή μας η συνδρομή στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για μεταναστευτικό
Ποινές φυλάκισης σε 27χρονο και 35χρονο για εμπόριο ναρκωτικών
M. Χαρτσιώτης: Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών η αύξηση μέτρων σε γραμμή αντιπαράθεσης
Προτείνει τη συμπερίληψη Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα στην υποχρέωση για Πόθεν Έσχες η Επ. Θεσμών
Δριμύ κατηγορώ στη Θεσμών για μη δίωξη Κατσουνωτού-«Ανησυχούμε πού πάει η κατάσταση με την Εισαγγελία»
Οικολόγοι για το νέο «όχι» Νομικής Υπηρεσίας σε δίωξη Κατσουνωτού-«Εκ των έσσω υπόσκαψη και διάβρωση»
Απόρριψη έφεσης κατά περικοπών επιδομάτων το 2014 από Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο
Κύπριος δικηγόρος και εν αποστρατεία Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας οι ποινικοί ανακριτές για Θανάση
Ευχαρίστησε τον ΠτΔ για τον διορισμό ποινικών ανακριτών η μητέρα του Θανάση-«Είναι η τελευταία μας ελπίδα...»