Ιατρικός λειτουργός δίνει γραμμή για το θάνατο του 66χρονου-Στο περίμενε ακόμα για την 40χρονη

Στην αναμονή έκθεσης ιατρικού λειτουργού σε σχέση με την καταγγελία για ιατρική αμέλεια, από οικογένεια 66χρονου που απεβίωσε τον περασμένο Ιανουάριο, βρίσκεται η Αστυνομία, ώστε να διαπιστώσει κατά πόσον προκύπτουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απεβίωσε κυνηγός που έδινε μάχη για τη ζωή-Καταγγελία για ιατρική αμέλεια

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι Αρχές παρέλαβαν τα αποτελέσματα από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις, τις οποίες διαβίβασαν σε ιατρικό λειτουργό, ο οποίος με τη σειρά του αναμένεται να ετοιμάσει έκθεση για την υπόθεση και στη συνέχεια θα την επιστρέψει πίσω στις Αρχές.

Ακολούθως, αφού μελετηθεί η έκθεση από τους ερευνώντες λειτουργούς, αναμένεται να αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια να δώσει οδηγίες στην Αστυνομία για τα επόμενά της βήματα στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο άτυχος 66χρονος είχε τραυματιστεί στο πόδι, τον περασμένο Νοέμβριο, την ώρα που βρισκόταν για κυνήγι. Μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα στην κνήμη, ωστόσο εκεί φαίνεται σύμφωνα με την καταγγελία ότι δεν υπήρχε γιατρός για τον χειρουργήσει.

Ακολούθως μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο όπου ιατροί που τον εξέτασαν εντόπισαν κι άλλα προβλήματα υγείας τα οποία έχριζαν αποκατάστασης.

Μετά από εγχείρηση που υποβλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, κατέληξε, με την οικογένειά του να καταγγέλλει ιατρική αμέλεια.

Στον άτυχο 66χρονος έγινε νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, στην παρουσία του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη που εκπροσώπησε την οικογένεια.

Περιμένουν ακόμα τις ιστοπαθολογικές για τη 40χρονη μητέρα

Την ίδια ώρα, σε μια άλλη σοβαρή υπόθεση όπου υπήρξε καταγγελία για ιατρική αμέλεια, που αφορά στο θάνατο 40χρονης κατά τον τοκετό, τον περασμένο Φεβρουάριο, οι Αρχές αναμένουν ακόμα τα αποτελέσματα από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις, για να προχωρήσουν στα επόμενά τους βήματα για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν απαντήσεις για το θάνατο 40χρονης μητέρας-Σωρεία καταγγελιών για ιατρική αμέλεια

Οι Αρχές αμέσως μετά την καταγγελία που έγινε από τα οικεία πρόσωπα της 40χρονης στις 18 Φεβρουαρίου, άρχισαν κύκλο εξετάσεων λαμβάνοντας καταθέσεις από το ιατρικό προσωπικό του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στη Λευκωσία, στο οποίο γέννησε η άτυχη γυναίκα, ως επίσης και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της.

Αφότου η λήψη καταθέσεων ολοκληρώθηκε και δεδομένου ότι από τη νεκροτομή δεν εξακριβώθηκε η αιτία θανάτου, αλλά λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, η Αστυνομία αναμένει ακόμα τα αποτελέσματά τους, τα οποία αναμένεται να εκδοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθότι έχουν παρέλθει οι τρεις μήνες που χρειάζονται για να εκδοθούν.

Εάν και εφόσον από τις ιστοπαθολογικές εντοπιστεί οτιδήποτε μεμπτό, που θα καταδεικνύει ευθύνες για ιατρική αμέλεια, οι Αρχές αναμένεται να συνεχίσουν τις έρευνες, χωρίς να αποκλείεται να ζητήσουν συμπληρωματικές καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους, πριν σχηματίσουν φάκελο για την υπόθεση.

Πάντως σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η άτυχη γυναίκα είχε παρουσιάσει επιπλοκές κατά τον τοκετό, όπως επίσης και αιμορραγία, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να καταλήξει, πριν προλάβει να ζήσει το παιδάκι που κυοφορούσε για εννέα μήνες.

Μετά το τραγικό συμβάν, οι συγγενείς της άτυχης 40χρονης προέβησαν σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λευκωσίας, το οποίο διερευνά υπόθεση αιφνίδιου/αφύσικου θανάτου, ως επίσης και ιατρικής αμέλειας.

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Σε ένα τριήμερο έγιναν 137 τροχαίες καταγγελίες στην επαρχία Αμμοχώστου
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Θέμα εθνικής ασφάλειας η προστασία από τις πυρκαγιές-Συνδρομή όλων ζήτησε ο Χαρτσιώτης
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Επανασυνελήφθησαν και για άλλες κλοπές δύο πρόσωπα που τελούσαν ήδη υπό κράτηση
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία