Θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της συζήτησε η Υφ. Πρόνοιας με κοινοτάρχες

Τη διεύρυνση του προγράμματος «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς» σε όλη την Κύπρο, καθώς και το νέο Σχέδιο Κρατικών Χορηγιών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, συζήτησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, με εκπροσώπους συμπλεγμάτων κοινοτήτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 28 Ιουνίου, στη Σκαρίνου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων,  Ανδρέα Κιτρομηλίδη, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που προσδίδει στη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας πως οι κοινότητες και οι δήμοι, ως οι πλησιέστεροι θεσμοί προς τους πολίτες, γνωρίζουν σαφώς καλύτερα τις προκλήσεις και τις ανάγκες που προκύπτουν, τόσο σε τοπικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς», η κ. Ευαγγέλου επισήμανε ότι ήδη υλοποιείται σε πιλοτική βάση σε τέσσερις δήμους που διαπιστώνεται ότι διαμένει ο μεγαλύτερος αριθμός εξυπηρετουμένων των ΥΚΕ, σε ένα δήμο που θεωρείται απομακρυσμένη περιοχή και σε τρεις κοινότητες ορεινών περιοχών που προκύπτουν από τη Στρατηγική Ορεινών Περιοχών.

Η Υφυπουργός απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις κοινότητες να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς» με τη λήξη της πιλοτικής εφαρμογής του. Η ανταπόκριση ήταν θετική, προσβλέποντας σε παγκύπρια επέκταση του προγράμματος.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας ανέλυσαν το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων των ΥΚΕ, το οποίο βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος Το Αύριο».

Το νέο Σχέδιο Κρατικών Χορηγιών περιλαμβάνει την παραχώρηση κρατικής χορηγίας προς Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τη δημιουργία πολυδύναμων κέντρων για παιδιά, κέντρων φροντίδας παιδιών, δομών φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά, εφήβους με διαταραχές συμπεριφοράς και ενήλικα άτομα με ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας.

Στόχος είναι η δημιουργία 30 δομών παιδικής φροντίδας, 6 δομών για άτομα με ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας και 17 δομών για παιδιά που βρίσκονται υπό τη φροντίδα του κράτους, παγκύπρια.

Καταλήγοντας, η Υφυπουργός, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμπερίληψη των Τοπικών Αρχών στις πολιτικές που προωθούνται από το Υφυπουργείο δρουν καταλυτικά στην προσπάθειά του για ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την εξασφάλιση των απαιτούμενων υπηρεσιών για τα άτομα με πραγματικές ανάγκες φροντίδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat