Κλείνουν το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου οι πρατηριούχοι-Φωνάζουν για αγορά καυσίμων από κατεχόμενα

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι για τους πρατηριούχους, όσον αφορά στην αγορά καυσίμων από τα κατεχόμενα, οι οποίοι την ερχόμενη Τρίτη βγαίνουν στους δρόμους και κλείνουν το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να σπεύσουν στο Προεδρικό, για να παραδώσουν υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι πρατηριούχοι είχαν πολλάκις προειδοποιήσει τους προηγούμενους μήνες, για το γεγονός ότι αρκετοί Ελληνοκύπριοι πηγαίνουν στα κατεχόμενα και έρχονται στις ελεύθερες περιοχές, με τα οχήματά τους γεμάτα, αφού εφοδιάστηκαν με καύσιμα, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις των πρατηρίων καυσίμων στις ελεύθερες περιοχές να είναι μειωμένες.

Όπως φαίνεται η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, με το σύνδεσμο των πρατηριούχων να αποφασίζει όπως βγουν στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν. «Την Τρίτη θα πάμε με βυτιοφόρα, στις 11:00, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και θα διαμαρτυρηθούμε για λίγη ώρα, κλείνοντας το δρόμο», ανέφερε στον REPORTER, ο εκπρόσωπος τύπου των πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Πάντως, ο σύνδεσμος των πρατηριούχων είχε στο παρελθόν επαφές με το Προεδρικό, όχι όμως με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι επαφές τους, δεν τους ικανοποίησαν. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που τους οδήγησαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας. Εκτός αυτού, ο σύνδεσμος πρατηριούχων εξέφρασε φόβους ότι σε περίπτωση που καταργηθούν τα μέτρα στήριξης για το ΦΠΑ στα καύσιμα, τότε θα αυξηθούν οι ροές των πολιτών στα κατεχόμενα.

«Μετά το οδόφραγμα, θα πορευτούμε στο Προεδρικό, όπου επίσης θα διαμαρτυρηθούμε και θα παραδώσουμε υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τα αιτήματά μας».

Σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση, πριν την διαμαρτυρία, ο σύνδεσμος θα τη μελετήσει και θα λάβει οποιεσδήποτε αποφάσεις, τόνισε ο κ. Χριστοδούλου.

Δειτε Επισης

Συμφώνησαν στα περισσότερα Πρόεδρος και ΟΕΛΜΕΚ-Στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων οι αποφάσεις
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Ζητούν ενημέρωση για διαχείριση του email οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής-Δεν ήταν ενιαία η αντίδραση
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα (pic)