Φορτσάρουν για καλοκαιρινές διακοπές οι Κύπριοι-Τα ελκυστικά πακέτα και οι προορισμοί

Για τα καλά φαίνεται να μπήκε το καλοκαίρι, αφού πέραν των υψηλών θερμοκρασιών και τις μονοήμερες αποδράσεις οι Κύπριοι άρχισαν ήδη να προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ στο ενδιάμεσο οργανώθηκαν για το τριήμερο του Κατακλυσμού.

Βέβαια, όσον αφορά το τριήμερο του Κατακλυσμού φαίνεται πως την τιμητική τους θα έχουν οι παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, με την πληρότητα των καταλυμάτων, εκείνες τις ημέρες, να φθάνει στο 60%. Παρόλα αυτά, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις καλοκαιρινές διακοπές και οι Κύπριοι ετοιμάζουν βαλίτσες προς τους αγαπημένους τους προορισμούς, σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναλόγως του πακέτου προσφορών που θα επιλέξουν.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πρώτα στις προτιμήσεις είναι τα ελληνικά νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σκιάθος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα και η Πρέβεζα, αφού πρόκειται για περιοχές που γίνονται απευθείας πτήσεις, ενώ όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς προορισμούς επιλέγουν την Ιταλία, τη Γαλλία (Disneyland), την Ισπανία, την Αυστρία και την Τσεχία.

Οι επιλογές αυτές θεωρούνται πιο οικονομικές, αφού τα πακέτα συμπεριλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή και τη ξενάγηση στις ομορφιές της κάθε πόλης που θα επιλέξουν. Για παράδειγμα, όπως εξήγησε μιλώντας στον REPORTER, ο επίτιμος πρόεδρος ταξιδιωτικών πρακτόρων, Άκης Κελεπέσιης, τα πακέτα προσφορών με προορισμό κάποιο ελληνικό νησί για επτά ημέρες στοιχίζει από 600 ευρώ μέχρι 700 ευρώ, ενώ για μια ευρωπαϊκή χώρα-όπως η Ιταλία- φτάνει στα 1.100 ευρώ για μια βδομάδα. Οι τιμές αλλάζουν αναλόγως με τον προορισμό και τον αριθμό των ημερών διαμονής τους.

Ως φαίνεται οι κρατήσεις, έχουν πάρει στροφές και δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας θα ταξιδέψουν για το καλοκαίρι. «Οι κρατήσεις ξεκίνησαν αμέσως μετά το Πάσχα και αναμένεται μέχρι τους μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, να ταξιδέψουν περίπου 280-300 χιλιάδες άτομα, ενώ τον Σεπτέμβριο λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς θα μειωθεί», είπε ο κος Κελεπέσιης.

Πρώτη η Πάφος, γεμίζουν τα ξενοδοχεία για τον Κατακλυσμό

Εξάλλου η καλή εικόνα στον τουριστικό τομέα, φαίνεται και από τις κρατήσεις στα καταλύματα, κυρίως αυτά που βρίσκονται στις παραθαλάσσιες περιοχές, με την Πάφο να κατέχει μέχρι στιγμής την πρωτιά, ενώ καταδεικνύεται πως και αυτή τη σεζόν και ιδιαίτερα το τριήμερο του Κατακλυσμού, θα καταγραφεί το φαινόμενο της «τελευταίας στιγμής».

Οι κρατήσεις σε καταλύματα-ξενοδοχεία, άρχισαν από νωρίς, ωστόσο είναι και αυτοί που επιλέγουν το βουνό αντί τη θάλασσα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, μετά την Πάφο, ακολουθεί η ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου, στη συνέχεια η Λεμεσός και τελευταία η Λάρνακα. «Άρχισαν οι κρατήσεις και άρχισε να μυρίζει καλοκαίρι. Η πληρότητα στο παρόν στάδιο και μέχρι τέλος Μαΐου έχει φτάσει στο 60% . Φαίνεται, ότι το τριήμερο του Κατακλυσμού θα υπάρξει μεγαλύτερη πληρότητα με τουριστική εισροή από το εξωτερικό, αλλά και από τον εγχώριο τουρισμό», σχολίασε ο γενικός διευθυντής του Παγκύριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φίλιππος Ρουσουνίδης.

Όλα δείχνουν ότι θα καταγραφεί μια καλή τουριστική σεζόν και ο κος Ρουσουνίδης, εκφράζει ελπίδα ότι θα κατακτηθεί ο στόχος να έχουμε μια καλύτερη τουριστική χρονιά σε σχέση με την περσινή. Ωστόσο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για παρακινδυνευμένες προβλέψεις, που κάνουν λόγο για χρονιά ρεκόρ. «Γίνεται αναφορά ότι τα ποσοστά θα ξεπεράσουν αυτά του 2019. Προσωπικά, συστήνω να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Μακάρι να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για αυτή τη χρονιά», είπε ο κος Ρουσουνίδης.

Δειτε Επισης

Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση