Αναταράξεις λόγω ανακατατάξεων σε Αστυνομία και οριοφύλακες για την Πράσινη Γραμμή

Αντιδράσεις στις τάξεις της Αστυνομίας προκάλεσε η μετάθεση συνολικά 75 αστυνομικών για επιτήρηση της Πράσινης Γραμμής, ενώ την ίδια ώρα, αυτά τα καθήκοντα, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, ανήκουν στους Συμβασιούχους Ειδικούς Αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν προσληφθεί πρόσφατα, με απώτερο στόχο τη φύλαξη της γραμμής αντιπαρατάξεως.

Τα μέλη της Δύναμης, θεωρούν εντελώς λανθασμένη την εξίσωση των οριοφύλακων που προσλήφθηκαν, με τους έμπειρούς αστυνομικούς, καθώς πλέον τις αρμοδιότητες των Συμβασιούχων, φαίνεται να επωμίζονται οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να υποστελεχώνονται άλλα τμήματα της Δύναμης, για να αναπληρώνουν τους ειδικούς αστυνομικούς.

Την έντονη αντίδραση των αστυνομικών, εξέφρασε o πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», Νίκος Λοϊζίδης, μιλώντας στον REPORTER, ο οποίος ανέφερε πως, «μέσα από αυτές τις μεταθέσεις που έγιναν, φαίνεται ότι έχουμε εξισώσει τους αστυνομικούς, με τους Συμβασιούχους, καθώς πήραμε 75 αστυνομικούς από όλες τις Επαρχίες, για να τους μετακινήσουμε στην Πράσινη Γραμμή. Ουσιαστικά, έχουν πάρει το 40% από τους Συμβασιούχους και άλλους 75 αστυνομικούς. Με αυτό τον τρόπο, φαίνεται να έχουμε ξεγελάσει την ίδια τη Βουλή για τα έντεκα εκατομμύρια και φέραμε 218 άτομα, τα οποία δεν θα μπορούν να κάνουν αυτά που πρέπει στην Πράσινη Γραμμή και επίσης, έχουμε φτωχύνει και διαλύσει την πρώτη γραμμή των Επαρχιών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Νομοθεσία, όπως ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης, «απαγορεύεται να στείλουν στα οδοφράγματα Συμβασιούχους, γιατί μέσα στον Νόμο, δεν υπάρχει αυτό το τμήμα. Οι κατηγορίες που πρέπει να βρίσκονται οι Συμβασιούχοι Ειδικοί Αστυνομικοί, είναι περιπολιακή κάλυψη πράσινης γραμμής, έλεγχος παράτυπων μεταναστών, μεταφορά και μετακίνηση παράτυπων μεταναστών, φρούρηση κέντρων φιλοξενίας και απέλαση. Αυτή τη στιγμή, μιλώντας με αριθμούς, από τους 218 Συμβασιούχους έβαλαν το 40% στην πράσινη γραμμή, το 31% σε χώρους φύλαξης και κρατητήρια, το 17% στα οδοφράγματα και 12% στα επαρχιακά κλιμάκια και στις απελάσεις».

Την ίδια ώρα ωστόσο, φαίνεται να μετακινήθηκαν 75 αστυνομικοί για να εκτελούν καθήκοντα στην Πράσινη Γραμμή, εκ των οποίων οι εννέα είναι λοχίες, οι τρεις αναπληρωτές λοχίες, οι δεκαπέντε αρχιαστυφύλακες, οι δεκαπέντε αστυφύλακες και οι τριαντατρείς ειδικοί. «Όλους αυτούς, τους φύγαμε από τις Επαρχίες και τους μετακινήσαμε στην Πράσινη Γραμμή. Δηλαδή, προσλάβαμε 218 Συμβασιούχους για να τους πάρουμε στην Πράσινη Γραμμή και τελικά πήραμε άλλους, οι οποίοι είναι αστυνομικοί».

Ταυτόχρονα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Λοϊζίδης, «πρόκειται να ενημερώσει την Επιτροπή Νομικών, ότι από δω και πέρα ότι τους φέρνουν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Αρχηγείο, θα πρέπει να είναι διπλά φιλτραρισμένα γιατί άλλα συζητάμε και άλλα πράττουμε. Ο Νόμος είναι αλλιώς και δυστυχώς άλλα γίνονται. Έχουμε σμίξει στην παρούσα φάση τους αστυνομικούς με τους Συμβασιούχους στο ίδιο επίπεδο και αυτή τη στιγμή, δεν μας φτάνουν όλα τα κενά που υπάρχουν, χάσαμε και 75 ικανότατους αστυνομικούς από την πρώτη γραμμή. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι θα δείτε Συμβασιούχους σε λίγες ημέρες και σε αγώνες ποδοσφαίρου και σε υπερωριακά καθήκοντα που δεν έχουν σχέση με τη μετανάστευση και πλέον όπως φαίνεται, έχει αρχίσει από την πίσω πόρτα, η ιδιωτικοποίηση της Αστυνομίας και η έγνοια του κράτους, αντί να είναι η ασφάλεια του πολίτη, να είναι η εξοικονόμηση χρημάτων στην εφαρμογή του Νόμου».

Δειτε Επισης

Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-«Προκλήθηκε από την έντονη παρουσία μας και τις συλλήψεις»
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες (vids&pics)
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)