Οι τρεις νέες κάμερες που αναβοσβήνουν αλλά δεν «λαπορτάρουν»-Έρχονται άλλες έντεκα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της επόμενης φάσης εγκατάστασης νέων καμερών στους δρόμους. Αν και κάποιες εξ’ αυτών αναβοσβήνουν κανονικά, εντούτοις δεν εκδίδουν κάποιο εξώδικο, αφού ακόμη βρίσκονται σε δοκιμαστική φάση, μέχρις ότου δοθεί το πράσινο φως από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία για τη λειτουργία τους, όταν και θα καταγγέλλονται με εξώδικα οι παραβάτες.

Την ίδια ώρα που επικρατεί δυσφορία ανάμεσα στους οδηγούς για τις κρυμμένες κάμερες σε διάφορα σημεία του δρόμου, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να τεθούν σε επίσημη λειτουργία τρεις νέες σταθερές κάμερες στο κέντρο της Λευκωσίας, οι οποίες, αν και αναβοσβήνουν, δεν εκδίδουν εξώδικα πρόστιμα. Πρόκειται για τις κάμερες που βρίσκονται στη συμβολή των Λεωφόρων Μακαρίου με την Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εγκατάστασης νέων καμερών, πρόκειται να ενεργοποιηθούν μέχρι το τέλος Μαΐου ακόμη ένδεκα σταθερές κάμερες, σε δύο διασταυρώσεις της Λεμεσού και σε μία διασταύρωση στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις κάμερες στη διασταύρωση των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με Νίκου Παττίχη και άλλες τέσσερις στη διασταύρωση των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Αγίας Ζώνης. Όσον αφορά τη Λευκωσία, θα τεθούν σε λειτουργία περί τα τέλη Μαΐου τρεις κάμερες στη Λεωφόρο Στροβόλου με τη συμβολή της με την οδό Μαχαιρά.

Μιλώντας στον REPORTER, ο υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Τάσος Ασιήκκης, εξήγησε ότι «πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία οι τρεις νέες σταθερές κάμερες στη Λευκωσία εάν δεν υπάρξουν κάποια προβλήματα, στις επόμενες μέρες. Επίσης, μέχρι τα τέλη Μαΐου το αργότερο, θα υπάρχουν ακόμη άλλες οκτώ κινητές συσκευές και μαζί με τις δώδεκα που βρίσκονται σε λειτουργία, θα είναι συνολικά είκοσι. Επιπρόσθετα, υπάρχουν άλλες ένδεκα σταθερές κάμερες, που θα τοποθετηθούν συγκεκριμένα οκτώ στη Λεμεσό και τρεις στη Λευκωσία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχουν δέκα σταθερές και δώδεκα κινητές κάμερες που βρίσκονται σε λειτουργία και εκδίδουν κανονικά πρόστιμα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ασιήκκη, το πλάνο που υπάρχει είναι ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα υπάρχουν σε λειτουργία 24 σταθερές και 20 κινητές κάμερες.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη φάση εγκατάστασης καμερών που προγραμματίζεται, περιλαμβάνει την εγκατάσταση άλλων 66 σταθερών καμερών για 24 σταυροδρόμια, σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός πως το σύστημα φωτοεπισήμανσης, περιλαμβάνει συνολικά 90 σταθερές κάμερες και 20 κινητές κάμερες που θα υπάρχουν παγκύπρια σε διάφορες διασταυρώσεις.

Όσον αφορά τα παράπονα που εκφράζουν διάφοροι πολίτες για τις κινητές κάμερες και τα σημεία που κρύβονται, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίσαμε, έχουν υπάρξει συγκεκριμένες οδηγίες στα άτομα της εταιρείας που διαχειρίζονται τα αυτοκίνητα των κινητών καμερών, ώστε να μην τοποθετούνται σε κρυφά σημεία, που δεν είναι εμφανείς στους οδηγούς και επίσης να τοποθετούνται προειδοποιητικές ταμπέλες για τις κάμερες. Την ίδια ώρα, σχετικά με το ερώτημα εάν οι κινητές κάμερες καταγράφουν και τις δυο λωρίδες, η απάντηση είναι ότι δεν καταγράφουν και τις δυο κατευθύνσεις, αλλά τη μια λωρίδα στην οποία και βρίσκεται το όχημα με την κινητή κάμερα.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική