Ντέρμπι στη Βουλή για τη βία στα γήπεδα-Όλοι εναντίον όλων

Την ώρα που στα χέρια της υπουργού Δικαιοσύνης αναμένεται να παραδοθεί σήμερα η διοικητική έρευνα του Υπαρχηγού Δημήτρη Δημητρίου για τις ενδεχόμενες παραλείψεις και λάθη που έγιναν σε σχέση με το επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας, στον απόηχο των ντροπιαστικών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία, για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες, ένα τρίτο ημίχρονο αρχίζει ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, η οποία συνέρχεται και ανοίγει το θέμα της βίας στα γήπεδα, ενόψει και των μέτρων που λήφθηκαν.

Η έρευνα που ανατέθηκε από την υπουργό Δικαιοσύνης στον Υπαρχηγό της Δύναμης, Δημήτρη Δημητρίου, άγγιξε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη, κατέληξε σε συγκεκριμένες εισηγήσεις και διαβιβάζεται πλέον στην υπουργό Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου για τις περαιτέρω αποφάσεις της, η οποία ταυτόχρονα θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο τελικό στάδιο η έρευνα για τις παραλήψεις στη σκιά των επεισοδίων-Το μπαλάκι στην Προκοπίου

Ταυτόχρονα, τα μέτρα της Κυβέρνησης για αναχαίτιση της βίας στα γήπεδα, βρίσκονται ήδη σε τροχιά υλοποίησης, δεδομένου και των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν, αφού τα πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα αθλήματα, βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Διμοιρίες αστυνομικών, αυστηροί έλεγχοι στις εισόδους και επιστράτευση του Αίαντα, είναι τα χαρακτηριστικά του σκηνικού που επικρατεί πλέον σε διάφορα παιχνίδια, ακόμη και σε αγώνες Β’ Κατηγορίας, ώστε να αποτραπούν οποιαδήποτε επεισόδια.

Μετά τον ντόρο που επικράτησε το τελευταίο διάστημα για την καταπολέμηση και πάταξη της βίας, τόσο εντός όσο και εκτός των αθλητικών χώρων, οι βουλευτές, φαίνεται να μπαίνουν στο βανάκι του VAR, για να εξετάσουν τις αποφάσεις που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση, σε μια συνεδρία που αναμένεται να είναι θυελλώδης. Και αυτό διότι, θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι απόψεις των οποίων σε κάποια ζητήματα, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Συγκεκριμένα, στη συνεδρία ενώπιον της Επιτροπής Νομικών, θα βρεθεί η υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός Αστυνομίας, η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων, η ΚΟΠ, ο ΚΟΑ, η ΚΟΚ, η ΚΟΠΕ, η ΚΟΧ, αλλά και πρόεδροι των σωματείων ομάδων, όπως και των συνδέσμων φιλάθλων των αθλητικών σωματείων.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί, πως παρά τα απανωτά επεισόδια που καταγράφονται τον τελευταίο χρόνο, εντός και εκτός γηπέδων, τα οποία ηχούσαν καμπανάκι, η Βουλή δεν αντέδρασε, κάτι που πράττει τώρα, στον απόηχο και των επεισοδίων στο Τάσος Παπαδόπουλος, όπου οι χούλιγκαν μετέτρεψαν το γήπεδο σε πεδίο μάχης.

Εντούτοις, δεδομένου πως η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια και παρατηρείται μια αδυναμία στην αντιμετώπιση των χούλιγκαν και γενικότερα του προβλήματος, ενώπιον της Επιτροπής Νομικών, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα συζητήσουν το φλέγον θέμα, ωστόσο άγνωστο εάν θα υπάρξει οποιαδήποτε κατάληξη ή εάν πρόκειται για μια συνεδρία που πραγματοποιείται για επικοινωνιακούς λόγους.

Εξάλλου, η Βουλή θα κληθεί να επανέλθει στο θέμα, αφού η Κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα που για να εφαρμοστούν θα πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία για την βία στους αθλητικούς χώρους, κάτι που προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των βουλευτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το τέλος στο πινγκ πονγκ των ευθυνών για τη βία, τα όπλα και η αφαίρεση ελαφρυντικών

Δειτε Επισης

Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Άλλος ένας εμπρησμός-Έκαψαν μοτοσικλέτα στη Λευκωσία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ
Αναχώρησε το πλοίο Jennifer από το λιμάνι της Λάρνακας-Μεταφέρει βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ