Στο τελικό στάδιο η έρευνα για τις παραλήψεις στη σκιά των επεισοδίων-Το μπαλάκι στην Προκοπίου

Ενδεχομένως και αύριο, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διοικητική έρευνα για τους χειρισμούς της Αστυνομίας και τα επιχειρησιακά λάθη, σε σχέση με τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Τάσος Παπαδόπουλος, για τα οποία, ενώ υπήρχαν πληροφορίες για τις προθέσεις των χούλιγκαν, εντούτοις, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, δεν λήφθηκαν τα ενδεδειγμένα μέτρα, με αποτέλεσμα να μετατραπεί το στάδιο, εντός και εκτός, σε πεδίο μάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρέλαση... αστέρων ενώπιον Υπαρχηγού για τα επεισόδια-Είχαν πληροφορίες, ψάχνουν την αλυσίδα

Η έρευνα που ανατέθηκε από την υπουργό Δικαιοσύνης στον Υπαρχηγό της Δύναμης, Δημήτρη Δημητρίου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ολοκληρώνεται εντός του χρονοδιαγράμματος που καθορίστηκε, που ήταν μία εβδομάδα, ενώ ακολούθως θα παραδοθεί στα χέρια της Άννας Προκοπίου, η οποία από την πλευρά της θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Υπαρχηγός, έλαβε καταθέσεις από διάφορα μέλη που είχαν εμπλοκή στο επιχειρησιακό πλάνο αλλά και γνώση των πληροφοριών για πιθανά επεισόδια και ετοιμοπόλεμους χούλιγκαν, ενώ εξηγήσεις κλήθηκαν να δώσουν και στελέχη, ώστε να διαπιστωθεί η αλυσίδα που ακολουθήθηκε, που φθάνει στην ανώτατη ηγεσία της Αστυνομίας. Δηλαδή, τον βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, ο οποίος εκ της θέσεως τους λαμβάνει ενημέρωση για επιχειρήσεις και εξέλιξη υποθέσεων, ενώ με τη σειρά του ενημερώνει τον Αρχηγό της Δύναμης. Εξάλλου, για το εν λόγω θέμα, ο Αρχηγός, σε δημόσιες δηλώσεις τους, παραδέχθηκε πως ήταν ενήμερος για το επιχειρησιακό πλάνο.

Δεδομένου της εμπλοκής του, ενδεχομένως να είναι και ο λόγος που η υπουργός Δικαιοσύνης ανέθεσε την διοικητική έρευνα στον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος θα καταλήξει σε διαπιστώσεις, με βάση τα όσα κατατέθηκαν ενώπιον του από τους εμπλεκόμενους, τις οποίες θα καταγράφει στην έκθεση του που θα διαβιβάσει στην υπουργό Δικαιοσύνης.

Η Άννα Προκοπίου, είχε αναφέρει πως η έρευνα θα αγγίξει όλα τα εμπλεκόμενα μέλη, ανεξαρτήτως βαθμού, ώστε να διαπιστωθεί τι πήγε λάθος και εάν προκύπτει αμέλεια ή ανικανότητα, ενώ θα εξεταστεί κατά πόσο προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα.

Η έρευνα αγγίζει έμμεσα και τον Αρχηγό της Δύναμης, ωστόσο δεδομένου πως ο Υπαρχηγός είναι υφιστάμενος του, δεν μπορεί να ελέγξει τον προϊστάμενο του. Σε περίπτωση όμως που άλλοι εμπλεκόμενοι καταλογίσουν ευθύνες σε ότι αφορά το επιχειρησιακό πλάνο στον Αρχηγό, τότε το μπαλάκι πάει στην υπουργό Δικαιοσύνης. Στο ενδεχόμενο να υπάρχουν παραλήψεις και από πλευράς του, δεδομένου πως είναι ο επικεφαλής της Αστυνομίας, τότε και πάλι είναι θέμα για το οποίο και πάλι θα αποφασίσει η υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε ότι αφορά τις πιθανές ευθύνες στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, με βάση την διοικητική έρευνα και την κατάληξη της, επίσης η υπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσο θα διαταχθούν πειθαρχικές έρευνες σε βάρος μελών.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως ενόψει των μέτρων που αποφασίστηκαν και λήφθηκαν για αντιμετώπιση της βίας, η υπουργός Δικαιοσύνης, αυτό που θα πράξει, είναι να φέρει προ των ευθυνών τους άπαντες, μεταξύ των οποίων και τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο οποίος θα είναι ο πλέον υπεύθυνος για να εφαρμόσει τα μέτρα της Κυβέρνησης και να μην διαπιστώνονται κενά από πλευράς Αστυνομίας, αφού οι άλλοι αρμόδιοι φορείς, δεν υπάγονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πάντως, στη σκιά των μέτρω που αποφασίστηκαν, η υπουργός Δικαιοσύνης άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τις Συντεχνίες των αστυνομικών, από τις οποίες άκουσε τις θέσεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αφού αποτελεί παραδεκτό γεγονός από όλους, πως η βία εντός και εκτός γηπέδων, λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το τέλος στο πινγκ πονγκ των ευθυνών για τη βία, τα όπλα και η αφαίρεση ελαφρυντικών

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 19χρονο για τα επεισόδια στον Ύψωνα-Στις τέσσερις οι συλλήψεις
Απουσιάζει από την οικία του στην Πάφο 24χρονος (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύεται η βιομηχανική περιοχή από τις φλόγες στη Λεμεσό-Δύσκολη η προσβασιμότητα στα ενεργά μέτωπα
Απουσιάζει από την οικία της στη Λάρνακα 44χρονη (pic)
Ξεκάθαρος ο Αλέξανδρος Κληρίδης: Θάνατος αργός με ασθένεια στη Φυλακή, συνιστά απάνθρωπη μεταχείριση
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα απάτης με κρυπτονομίσματα-Συνελήφθη ένα πρόσωπο στη Λάρνακα
Τρεις συλλήψεις για 20 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στην Πάφο
Απεβίωσε άλλος ένας κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν τα κατάφερε