Γάζωσαν την οικία 31χρονου για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα-Φόντο τα ναρκωτικά

Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά βρέθηκε 31χρονος Ελληνοκύπριος στην Ανθούπολη, η οικία του οποίου δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών τα ξημερώματα από άγνωστους, με τις έρευνες να στρέφονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πρόκειται για γνωστό πρόσωπο της ΥΚΑΝ, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για πολύκροτη υπόθεση, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα, βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 3η Μαρτίου 2023, άγνωστοι πυροβόλησαν κατά οικίας του εν λόγω προσώπου, ο οποίος κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν εντός, ωστόσο δεν τραυματίστηκε.

Ένα μήνα αργότερα, και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τρίτης, η οικία του δέχθηκε ξανά αριθμό πυροβολισμών, με την Αστυνομία να θεωρεί πως πίσω από την νέα εγκληματική ενέργεια βρίσκονται ανοιχτοί λογαριασμοί που έχουν να κάνουν με υποθέσεις ναρκωτικών. Εξού και η Αστυνομία, και για τις δύο υποθέσεις, στρέφει τις έρευνες της προς σε αυτή την κατεύθυνση.

338025973_894494034996691_5743257974582898167_n

Με το πρώτο φως της ημέρας, στη σκηνή διενεργήθηκαν έρευνες, κατά τις οποίες παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, ενώ εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

337371193_882349422828018_8814143673814674910_n

Οι υποθέσεις του 2019

Ο 31χρονος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2019 μετά από έφοδο της ΥΚΑΝ στην οικία του, την οποία, όπως είχε αναφέρει τότε η Αστυνομία, είχε μετατρέψει σε φρούριο, τοποθετώντας κάμερες παρακολούθησης και εισόδους ασφαλείας, για αυτό και χρειάστηκε η συνδρομή του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού.

Σε τότε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης, είχε κάνει λόγο για «σπίτι - φρούριο», κάτι που χαρακτήρισε ως πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία κατάφερε να εισέλθει στην οικία «αφού παραβιάστηκε παράθυρο και τοίχος, καθότι ο ίδιος αρνείτο να επιτρέψει την είσοδο στην Αστυνομία, βάσει δικαστικού εντάλματος».

Εντός του σπιτιού εντοπίστηκαν χρήματα, ναρκωτικές ουσίες, αλλά και χρυσαφικά, τα οποία παραλήφθηκαν μαζί με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Εναντίον του εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ φερόταν να εμπλέκεται και σε υπόθεση ανθρωποκτονίας σε σχέση με το θάνατο 35χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε χωράφι, πλησίον της οικίας του, μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

337276491_759585629028179_389665783186873300_n

Αποσύρθηκε η ανθρωποκτονία

Ο νεαρός είχε παραπεμφθεί σε δίκη, για τα αδικήματα της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών, αλλά και για την τοποθέτηση καμερών που κατέγραφαν δημόσιους χώρους, χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Σε ότι αφορά το θάνατο του 34χρονου Ελλαδίτη και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, δεν αντιμετώπιζε οποιαδήποτε κατηγορία, αφού τελικά δεν στοιχειοθετήθηκε εναντίον του υπόθεση, αφού οι Αρχές δεν κατάφεραν να τον συνδέσουν επιστημονικά με τη σκηνή δίπλα από την οικία του, όπου βρέθηκε νεκρός.

337578996_967672774596909_5060497735184659730_n

Η απόφαση του Δικαστηρίου

Στις 30 Ιουνίου 2020, το Δικαστήριο επέβαλε στον νεαρό, διάφορες ποινές φυλάκισης, με την μεγαλύτερη να είναι αυτή των τριών ετών και τρεις μήνες (σ.σ αποφυλακίστηκε περίπου το 2021, η ποινή άρχισε να μετρά από την ημέρα της κράτησης του, το 2019). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, ο νεαρός ήταν αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α', της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α' με σκοπό την προμήθεια του σε άλλο πρόσωπο, της παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α' σε άλλο πρόσωπο, της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β', της κατοχής απαγορευμένης ουσίας, της καταστροφής αποδεικτικού στοιχείου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το Δικαστήριο στην απόφαση του ανέφερε πως, «όπως περαιτέρω προκύπτει από τα γεγονότα που μου έχουν παρουσιαστεί, ο Κατηγορούμενος, είχε οργανωθεί, και εμπορευόταν από την κατοικία του και τούτο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, παράνομα, ελεγχόμενο φάρμακο Τάξεως Α', δηλαδή κοκαΐνη, προς παν ενδιαφερόμενο, χρήστη ή προτιθέμενο χρήστη του το ζητούσε. Εμφανές τούτο, κατά την κρίση μου, από την συμπεριφορά του Κατηγορουμένου έναντι του υπό κάλυψη Αστυνομικού, τον οποίο, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, και προφανώς όντας άγνωστοι μεταξύ τους, προμήθευσε, μετά από απλή επίσκεψη του τελευταίου στον χώρο της οικίας του Κατηγορουμένου, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, παράνομα, ελεγχόμενο φάρμακο Τάξεως Α', έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Είχε μάλιστα αναφέρει σε αυτόν, ότι, ήταν διαθέσιμος, οποιαδήποτε στιγμή, από το ίδιο σημείο, και χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες, να τον προμηθεύσει και στο μέλλον, παράνομα, με ελεγχόμενο φάρμακο Τάξεως Α'. Όπως και έγινε, την δεύτερη φορά που ο υπό κάλυψη Αστυνομικός τον επισκέφτηκε στην οικία του για αυτό τον σκοπό».

Παράλληλα, το Δικαστήριο υπέδειξε πως, «είναι αξιοσημείωτο, ότι, ο εν λόγω υπό κάλυψη Αστυνομικός, παρατήρησε, τόσο όταν κατέφθασε στην οικία του Κατηγορουμένου για να προμηθευτεί από αυτόν ναρκωτικές ουσίες, όσο και όταν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή τους, ότι, για τον ίδιο, προφανώς σκοπό, είχαν επισκεφτεί ή επισκέπτονταν τον Κατηγορούμενο και άλλα πρόσωπα. Μαρτυρία, άλλωστε, για αυτό, υπάρχει και από άλλα τρία πρόσωπα, στην κατοχή των οποίων η Υ.Κ.Α.Ν. βρήκε ελεγχόμενο φάρμακο Τάξεως Α' μετά από ανακοπή και έλεγχο τους, οι οποίοι, αποκάλυψαν ότι την είχαν προμηθευτεί από τον Κατηγορούμενο.  Η οργάνωσης του Κατηγορουμένου, η δράση και οι επιδιώξεις του, φαίνονται ειδικότερα, από την ποσότητα των ελεγχόμενων φαρμάκων που βρέθηκε στην κατοχή του (57,55 γρ. κοκαΐνης), από τον αριθμό των ζυγαριών ακριβείας που είχε στην οικία του, την διαρρύθμιση και οργάνωση του χώρου της οικίας του, για «εξυπηρέτηση», «ασφαλισμένα», των προσώπων που ήθελαν να προμηθευτούν παράνομα ελεγχόμενα φάρμακα -περιλαμβανομένου, σε αυτό, και του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που ελάμβανε πλάνα και από δημόσιο χώρο- και τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στην κατοχή του σε χρηματοκιβώτιο».       

Επιπρόσθετα, είχε αναφερθεί από το Δικαστήριο πως, «ο Κατηγορούμενος, έχει, ως προκύπτει από την παραδοχή του στην κατηγορία με αρ. 7 στο κατηγορητήριο και το χρηματικό ποσό σε μετρητά που βρέθηκε στην κατοχή του, δράσει για οικονομικό όφελος, αυτόβουλα και με πλήρη επίγνωση ότι με τις ενέργειες του, επιτελούσε ζημιά στην κοινωνία της οποίας είναι μέλος. Εμπορευόταν, ας επαναληφθεί ακόμη μία φορά, ελεγχόμενο φάρμακο Τάξεως Α, κοκαΐνη, ένα «σκληρό» ναρκωτικό».

Δειτε Επισης

Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας