Ακολουθούν τα ίχνη των οχημάτων για να εντοπίσουν τον Περικλεόυς-Στο κάδρο συγκεκριμένη περιοχή

Σε μια διαδικασία που κράτησε λίγα λεπτά, όπως άλλωστε έγινε και κατά τη διαδικασία προσωποκράτησης του 25χρονου φερόμενου ως δράστη της απαγωγής του Άγγελου Περικλέους, ο οποίος παραμένει δηλωμένος ως ελλείπον από τις 20 Απριλίου, διατάχθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η πενθήμερη κράτηση του 37χρονου που συνελήφθη στη Λευκωσία, σε μια προσπάθεια, να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Σημειώνεται πως όπως την περασμένη φορά, έτσι και σε αυτήν, η δημόσια κατήγορος αιτήθηκε να μην διαβαστεί δημόσια ο όρκος του ανακριτή της υπόθεσης, αίτημα στο οποίο δεν υπήρξε ένσταση από την υπεράσπιση και των δυο υπόπτων, που τελικά εγκρίθηκε από τον Δικαστή. Σύμφωνα με τη δημόσιο κατήγορο, στο περιεχόμενο του όρκου του ανακριτή, περιλαμβάνονται ευαίσθητα δεδομένα, τόσο για τον ύποπτο όσο και για τον ελλείποντα, που ενδεχομένως να επηρεάσουν το ανακριτικό έργο, εάν γίνουν γνωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Διάταγμα κράτησης για τον δεύτερο συλληφθέντα για την εξαφάνιση του Περικλέους

Όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία ο 37χρονος, είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος που βρέθηκε κοντά στην πολυκατοικία του Περικλέους, εντός του οποίου εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες και φυσίγγια, ενώ ήταν το όχημα που χρησιμοποίησε ο 25χρονος για να μεταβεί στην οικία του Περικλέους.

Αρχικά ο 37χρονος δήλωσε στους ανακριτές της υπόθεσης πλήρη άγνοια για το αυτοκίνητο και την εμπλοκή του στην υπόθεση απαγωγής με σκοπό τον φόνο του Άγγελου Περικλέους, ενώ όπως προκύπτει από τα δεδομένα της υπόθεσης, δεν διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 25χρονο, αλλά οι δύο τους γνωρίστηκαν μέσω τρίτου προσώπου.

Πιάνοντας το νήμα της υπόθεσης από την αρχή, υπενθυμίζεται ότι, ο 25χρονος μετέβη στο σπίτι του ελλειπόντα Άγγελου Περικλέους, την περασμένη Πέμπτη από το οποίο αποχώρησαν στις 6 και 45 το απόγευμα, με το όχημα μάρκας Mercedes, ιδιοκτησίας του ελλειπόντα, που βρέθηκε καμένο στο πεδίο βολής Παλιομετόχου.

Το όχημα του 37χρονου δεύτερου συλληφθέντα, εντοπίστηκε από τις Αρχές σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση από την πολυκατοικία του Άγγελου Περικλεούς και με αυτόν τον τρόπο η προσοχή των ανακριτών στράφηκε σε αυτόν. Υπενθυμίζεται ότι το όχημα του 37χρονου κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι σε αυτό βρίσκονταν ναρκωτικές ουσίες και φυσίγγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε 36χρονο Ελληνοκύπριο για την εξαφάνιση του Περικλέους

Αρχικά ο 37χρονος είχε παρουσιάσει διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι στην πορεία αποχείχθηκε πως ήταν αναληθείς. Κι αυτό διότι διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος, πριν τη συνάντηση με τον Περικλεόυς, μετέβη στην οικία του 37χρονου, με άλλο όχημα το οποίο επίσης δεν ανήκε στον ίδιο και αποχώρησε με το όχημα του 37χρονου. Το συγκεκριμένο όχημα που αφέθηκε από τον 25χρονο έξω από την οικία του 37χρονου, εντοπίστηκε τελικά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου. Περιοχή που αξίζει να σημειωθεί έχει εγγύτητα με την περιοχή που όπως έγινε γνωστό, εξέπεμψε για τελευταία φορά το σήμα του κινητού τηλεφώνου του Περικλέους.

Το ερώτημα στο οποίο ζητούν απάντηση οι ανακριτές είναι ποιος και πότε μετακίνησε το τρίτο εμπλεκόμενο όχημα στην υπόθεση, από την οικία του 37χρονου στη Λευκωσία, στον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου, στην Επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τους αρχικούς ισχυρισμούς του 37χρονου, που αποδείχθηκε πως δεν ευσταθούσαν, ο 37χρονος συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές και απαντά στις ερωτήσεις των ανακριτών, σε αντίθεση με τον 25χρονο χάκερ που συνεχίζει να παραμένει σιωπηλός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντοπίστηκαν φυσίγγια και κάνναβη στο όχημα του 25χρονου υπόπτου για την απαγωγή του Περικλέους

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας