Χειροπέδες σε 36χρονο Ελληνοκύπριο για την εξαφάνιση του Περικλέους

Νέες εξελίξεις σηματοδοτούνται στην υπόθεση εξαφάνισης τους 31χρονου, Άγγελου Περικλέους, το όχημα του οποίου εντοπίστηκε καμένο στο Πεδίο Βολής στην περιοχή Παλιομετόχου στη Λευκωσία, με την Αστυνομία να προχωρεί σε σύλληψη δεύτερου προσώπου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν ένταλμα σύλληψης εναντίον 36χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, για τις κατηγορίες της απαγωγής με σκοπό τον φόνο και εμπρησμό οχήματος.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση τελεί υπό κράτηση 25χρονος, ο οποίος θεωρείται το πρόσωπο κλειδί. Και αυτό διότι, με βάση τις μαρτυρίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, ήταν το πρόσωπο με το οποίο συναντήθηκε ο 31χρονος πριν εξαφανιστούν τα ίχνη του και πριν το όχημα του εντοπιστεί καμένο στο Παλιομέτοχο.

Σε έρευνα που διεξήγαγαν τα μέλη της Δύναμης στο όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος, εντόπισαν δεκάδες σφαίρες και μικροποσότητα κάνναβης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω όχημα ανήκει στον 36χρονο Ελληνοκύπριο.

Συγκεκριμένα, το όχημα του υπόπτου, που βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού για εξετάσεις και αφού ερευνήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, εντός αυτού εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν, ως τεκμήρια, 69 πλήρη φυσίγγια εννέα χιλιοστών.

Επιπλέον, στο όχημα του 25χρονου εντοπίστηκαν δυο χειροποίητα τσιγάρα που περιείχαν βιομηχανοποιημένο καπνό, αναμεμειγμένο με ίχνη πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, καθώς και ένα τεμάχιο διαφανούς νάιλον σακουλιού, που περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους σχεδόν 1,5 γραμμαρίου.

Σημειώνεται πως, ο 25χρονος ήταν το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο ο 31χρονος θεάθηκε να αναχωρεί από την οικία του και με το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε προσωπικές και οικονομικές διαφορές, ενώ υπάρχει μαρτυρία πως είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του.

Την ίδια στιγμή, ο 25χρονος διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής και εξακολουθεί να μη συνεργάζεται με τους ανακριτές της υπόθεσης, ενώ εναντίον του φερόμενου υπόπτου διερευνώνται τα αδικήματα της απαγωγής με σκοπό τον φόνο και του εμπρησμού.

Σημειώνεται επίσης πως, ο 25χρονος είχε κάνει καταγγελία τον Μάρτιο στο ΤΑΕ Λάρνακας, ότι ο 31χρονος του είχε επιτεθεί, τον χτύπησε και τον λήστεψε και του πήρε χρηματικό ποσό 100 χιλιάδων ευρώ, καθώς και άλλα αντικείμενα αξίας. Επίσης μεταξύ τους υπήρχαν κι άλλες διαφορές, αφού έχουν εξασφαλιστεί γραπτές καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο ελλείπον είχε εκμυστηρευτεί σε πρόσωπα, ότι φοβόταν ότι κινδύνευε η ζωή του από τον συγκεκριμένο ύποπτο».

Σημειώνεται πως ο πρώτος ξυλοδαρμός του 25χρονου από τον 31χρονο, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στα μέσα Μαρτίου, περίοδο που η Αστυνομία είχε ανοίξει εναντίον του 25χρονου υπόθεση, μετά από καταγγελία Ρώσου, ότι έδωσε στον 25χρονο 200 χιλιάδες ευρώ για να τα επενδύσει σε bitcoin, υπόθεση για την οποία οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η δεύτερη φορά που ο 25χρονος κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του από τον 31χρονο, ήταν στις αρχές Απριλίου. Και οι δύο καταγγελίες του, λίγες ημέρες μετά αποσύρθηκαν, αφού φαίνεται πως οι δύο έλυσαν προσωρινά τις διαφορές τους, κάτι βέβαια, που εκ του αποτελέσματος, δεν φαίνεται να κράτησε για πολλή καιρό.

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη