Είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του ο Περικλέους-Οι ανοιχτοί λογαριασμοί με τον 25χρονο

Οι ανοικτές διαφορές που είχαν ο 31χρονος ελλείπον, Άγγελος Περικλέους, με τον 25χρονο ύποπτο, καθώς και οι φόβοι που εξέφρασε ο πρώτος σε φιλικά του πρόσωπα, είναι μέχρι αυτή τη στιγμή τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Αστυνομία, στη βάση των οποίων επιχειρεί να στήσει το παζλ εξαφάνισης του 31χρονου.

Σχεδόν τέσσερις ημέρες μετά από τη στιγμή που έφυγε συνοδευόμενος από τον 25χρονο ύποπτο από το σπίτι του ο Περικλέους, η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητά στοιχεία, την ίδια ώρα που ο ύποπτος διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής και δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές της υπόθεσης.

Εξάλλου σήμερα πραγματοποιήθηκε και η ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπου σε μια διαδικασία εξπρές, μετά από συνεννόηση της Αστυνομίας με τον δικηγόρο του ύποπτου, χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία ανάγνωσης των γεγονότων της υπόθεσης, το Δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη κράτηση του υπόπτου, χωρίς να κατατεθεί οποιαδήποτε ένσταση από την υπεράσπιση.

Σε δηλώσεις του, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε πως, «από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, έχουμε εξασφαλίσει τέτοια μαρτυρία, την οποία αποδέχθηκε το Δικαστήριο για την εξέδωσε εντάλματος σύλληψης, αλλά και σήμερα ο ύποπτος έχει παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και εναντίον του έχει εξασφαλιστεί διάταγμα προσωποκράτησης για οκτώ ημέρες».

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του φερόμενου υπόπτου διερευνώνται τα αδικήματα της απαγωγής με σκοπό τον φόνο και του εμπρησμού. Εξάλλου από τη στιγμή που δεν έχει εντοπιστεί πτώμα, δεν εξετάζεται το αδίκημα του φόνου, αλλά η μαρτυρία που υπάρχει μέχρι στιγμής, είναι ότι ο 31χρονος έχει απαχθεί με σκοπό τον φόνο.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν στοιχεία που θέλουν τους δύο, ύποπτο και ελλείπων να ήταν μαζί πριν την εξαφάνιση, ο Λευτέρης Κυριάκου είπε πως σύμφωνα με μαρτυρία που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, φαίνεται ότι ο 31χρονος είχε αναχωρήσει από την οικία του μαζί με τον 24χρονο, προς άγνωστη κατεύθυνση, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, υπάρχει επίσης μαρτυρία πως τα δύο πρόσωπα είχαν διαφορές μεταξύ τους, όσο οικονομικές όσο και προσωπικές. «Για παράδειγμα», είπε ο κ. Κυριάκου, «ο 24χρονος είχε κάνει καταγγελία τον Μάρτιο στο ΤΑΕ Λάρνακας, ότι ο 31χρονος του είχε επιτεθεί, τον χτύπησε και τον λήστεψε και του πήρε χρηματικό ποσό 100 χιλιάδων ευρώ καθώς και άλλα αντικείμενα αξίας. Επίσης μεταξύ τους υπήρχαν κι άλλες διαφορές, αφού έχουν εξασφαλιστεί γραπτές καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο ελλείπον είχε εκμυστηρευτεί σε πρόσωπα, ότι φοβόταν ότι κινδύνευε η ζωή του από τον συγκεκριμένο ύποπτο».

Σημειώνεται πως ο πρώτος ξυλοδαρμός του 25χρονου από τον 31χρονο, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στα μέσα Μαρτίου, περίοδο που η Αστυνομία είχε ανοίξει εναντίον του 25χρονου υπόθεση, μετά από καταγγελία Ρώσου, ότι έδωσε στον 25χρονο 200 χιλιάδες ευρώ για να τα επενδύσει σε bitcoin, υπόθεση για την οποία οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η δεύτερη φορά που ο 25χρονος κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του από τον 31χρονο, ήταν στις αρχές Απριλίου. Και οι δύο καταγγελίες του, λίγες ημέρες μετά αποσύρθηκαν, αφού φαίνεται πως οι δύο έλυσαν προσωρινά τις διαφορές τους, κάτι βέβαια, που εκ του αποτελέσματος, δεν φαίνεται να κράτησε για πολλή καιρό.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές