Υπό κράτηση ο 25χρονος που συνελήφθη για την εξαφάνιση Περικλέους-Ψάχνουν τις κινήσεις του

Την ώρα που ο 31χρονος Άγγελος Περικλέους παραμένει άφαντος από το βράδυ της 20ης Απριλίου , χωρίς μέχρι στιγμής να δώσει σημεία ζωής, γεγονός που εντείνει της ανησυχίες για την τύχη του, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκε ο 25χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση και ο οποίος θεωρείται το πρόσωπο κλειδί. Και αυτό διότι, με βάση τις μαρτυρίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, ήταν το πρόσωπο με το οποίο συναντήθηκε ο 31χρονος πριν εξαφανιστούν τα ίχνη του και πριν το όχημα του εντοπιστεί καμένο στο Παλιομέτοχο.

Ο 25χρονος, βρισκόταν στο κάδρο των υπόπτων όταν η Αστυνομία άρχισε να διερευνά πιθανή εγκληματική ενέργεια, αφότου διαπιστώθηκε πως το όχημα που οδηγούσε ο 31χρονος παραδόθηκε στις φλόγες μετά από εμπρηστική επίθεση, ενώ σε αυτό εντοπίστηκαν ρούχα, φτυάρι και κασμάς.

Παρά το γεγονός πως αναζητήθηκε, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν τα ίχνη του, τόσο πριν όσο και μετά την έκδοση σε βάρος του εντάλματος σύλληψης, ωστόσο το απόγευμα της Κυριακής, ο ίδιος, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του, παραδόθηκε στην Αστυνομία, η οποία του φόρεσε χειροπέδες.

Ο νεαρός, ο οποίος είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Περικλέους, με φόντο την υπόθεση απάτης 200 χιλιάδων ευρώ από Ρώσο επιχειρηματία, για την οποία ο 25χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη και βρισκόταν ελεύθερος υπό όρους, πέρασε από ανάκριση, χωρίς όμως να απαντά στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, με τον ανακριτή να ζητά την κράτηση του για οκτώ ημέρες, αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο, ενώ σε βάρος του νεαρού διερευνώνται τα αδικήματα της απαγωγής με σκοπό το φόνο και εμπρησμό σε όχημα.

Η υπεράσπιση του 25χρονου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για έκδοση διατάγματος κράτησης, με το Δικαστήριο να εγκρίνει την προσωποκράτηση του για οκτώ ημέρες, αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι κινήσεις του νεαρού, από το βράδυ της Πέμπτης, 19 Απριλίου, οπότε συναντήθηκε με τον 31χρονο και μετά εξαφανίστηκε, μέχρι την ημέρα που παραδόθηκε στις Αρχές.

Υπενθυμίζεται πως ο 25χρονος είχε οικονομικές διαφορές με τον 31χρονο, τον οποίον περί τα μέσα Μαρτίου τον κατήγγειλε για κλοπή 100 χιλιάδων ευρών, ενός κινητού και ενός ρολογιού σημαντικής αξίας, ενώ της κλοπής είχε προηγηθεί ο ξυλοδαρμός του, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για χρήματα που φαίνεται να σχετίζονται με την υπόθεση απάτης κατά του Ρώσου επιχειρηματία, για την οποία κατηγορείται ο 25χρονο.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο 25χρονος απέσυρε την καταγγελία του σε βάρος του 25χρονου, ο οποίος υπενθυμίζεται πως απασχόλησε και στο παρελθόν την Αστυνομία, με υπόθεση «χτυπήματος» ιδιωτικής εταιρείας, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν απασχόλησε και το ΤΑΕ Λευκωσίας με άλλη υπόθεση, που αφορούσε απαγωγή, στα πλαίσια της οποίας μίλησε για σχέδιο δολοφονίας σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου.

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου