Στις 25 Ιουνίου οι αναπληρωματικές «βουλευτικές εκλογές»

Στις 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι «αναπληρωματικές εκλογές» για την πλήρωση μιας «βουλευτικής έδρας» στην κατεχόμενη Λευκωσία, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η διεξαγωγή «αναπληρωματικών εκλογών» κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία πρέπει να αποφασιστεί από τη «βουλή» το αργότερο μέχρι τις 26 Απριλίου και αναμένεται να υποβληθεί σχετική πρόταση τη Δευτέρα.

Τα κόμματα φέρονται να έχουν συμφωνήσει στο παρασκήνιο για την εν λόγω ημερομηνία, η πρόταση θα εγκριθεί τη Δευτέρα και θα συζητηθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στην «αρμόδια επιτροπή». Την ίδια ημέρα θα περάσει από τη «βουλή», θα «επισημοποιηθεί» η 25η Ιουνίου και το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» θα δημοσιεύει το χρονοδιάγραμμα των «εκλογών».

Σύμφωνα με τον «νόμο», οι «αναπληρωματικές εκλογές» για τη «βουλευτική έδρα» στη Λευκωσία πρέπει να διεξαχθούν σε όλες τις κατεχόμενες περιοχές, όμως θα γίνει τροποποίηση του «νόμου» σε αυτό το θέμα, αφού δεν υπήρξε «αντιπρόταση» από την αντιπολίτευση, και οι κάλπες θα στηθούν μόνο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι o Αλί Μπασμάν είναι ο νέος «υποψήφιος βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) για τις αναπληρωματικές «εκλογές» που προγραμματίζονται τον Ιούνιο.

Ο Μπασμάν είναι επιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδρυτής του Ομίλου Başman. Αποδέχθηκε την πρόταση που συζητείτο εδώ και αρκετό καιρό με τον πρόεδρο του UBP, Ουνάλ Ουστέλ, και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να βοηθήσει τις νέες πολιτικές του κόμματος με την εμπειρία του σε θέματα οικονομίας.Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική