Κ. Τριανταφυλλίδης: Λυπούμαι που σταμάτησαν την ιδιωτική δίωξη, θα έβλεπαν όλοι τα στοιχεία που υπάρχουν

«Είχα αρκετά στοιχεία για να καταχωρήσω ιδιωτική ποινική και αν μου ζητείτο θα τα παρέδιδα. Λυπούμε που την σταμάτησαν γιατί θα δινόταν η ευκαιρία να δουν όλοι τα στοιχεία που υπάρχουν», αναφέρει ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης, σε σχέση με το νέο μπλόκο που έβαλε η Νομική Υπηρεσία στην ιδιωτική δίωξη του Μιχάλη Καατσουνωτού, σε βάρος του οποίου δεν άσκησε ποινική δίωξη για λόγους δημόσιου συμφέροντος, οι οποίοι όμως δεν επεξηγήθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο θόλος προστασίας Κατσουνωτού, το δημόσιο συμφέρον και οι σκιές στη Νομική Υπηρεσία

Η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας προκάλεσε για άλλη μια φορά αντιδράσεις, με αρκετούς να θεωρούν πως έστησε τοίχος προστασίας γύρω από τον τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, ο οποίος συνομιλούσε παράνομα με βαρυποινίτη, που καταδικάστηκε για εμπορία ναρκωτικών, με το πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, τα ευρήματα του οποίου αποκάλυψε ο REPORTER, να είναι καταπέλτης, αφού μεταξύ άλλων του καταλογίζει «ενέργειες ράμπο» και πως μπορεί να μην είχε προσωπικό όφελος, αλλά αποσκοπούσαν σε δόξα και προσωπική ανέλιξη, ενώ του αποδίδεται προσωπικό μένος κατά της Άννας Αριστοτέλους.

Επανερχόμενος στο θέμα και σε ότι αφορά το ερώτημα εάν υπήρχαν στοιχεία που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν τα αδικήματα που περιλάμβαναν τα δύο κατηγορητήρια, ο δικηγόρος της Διεύθυνσης των Φυλακών, διαμήνυσε πως υπήρχαν και υπάρχουν στοιχεία, τα οποία ήταν έτοιμος να δώσει, αναφέροντας παράλληλα, πως η κοινή γνώμη θα έβλεπε τα στοιχεία που υπάρχουν για αυτή την υπόθεση.

Όπως ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο OMEGA, «ο κ. Αιμιλιανίδης διέγνωσε πιθανόν ποινικά αδικήματα. Ο Εισαγγελέας είπε για λόγους δημόσιου συμφέροντος, το οποίο δημόσιο συμφέρον κατάντησε όπως μνήμα του Αγίου Νεοφύτου, σταματώ δεν θα προχωρήσω, Ζητήσαμε άδεια για να καταχωρήσουμε ιδιωτική ποινική για να εξαντλήσουμε τα ένδικα μέσα στην Κύπρο, για να μπορούμε να πάμε στο ΕΔΑΔ, όμως για άλλες κατηγορίες που δεν έκανε αναφορά στο πόρισμα του ο κ. Αιμιλιανίδης, καταχωρήσαμε ιδιωτική ποινική, διότι το αδίκημα εκεί έφερε ποινή λιγότερο από πέντε έτη και πάλι την σταμάτησαν».

Σε σχέση με τις αναφορές δικηγόρου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τα εν λόγω κατηγορητήρια, ο κ. Τριανταφυλλίδης, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως υπάρχουν στοιχεία και ήταν έτοιμος να τα παραδώσει, ενώ διερωτήθηκε: «Αφού τα πάντα είναι αγγελικά πλασμένα, ποιο είναι το συμφέρον που προβάλαμε και ποιο συμφέρον προστατεύαμε με το να μην πάει αυτή η υπόθεση στο Δικαστήριο; Έχουμε δύο ταχύτητες Δικαστηρίων; Δύο ταχύτητες πολιτών; Και πότε το δημόσιο συμφέρον υπερέχει της νομιμότητας;»

Παράλληλα, ο κ. Τριανταφυλλίδης παρέπεμψε στον πρώην Γενικό Εισαγγελέα, Αλέκο Μαρκίδη, ο οποίος είχε αναφέρει πως «το δημόσιο συμφέρον είναι για εξυπηρετεί την εμπέδωση της νομιμότητας και όχι την κάλυψη της παρανομίας».

«Γιατί δεν αφήσαμε να φανεί στα Δικαστήρια το δημόσιο συμφέρον; Γιατί όλοι εμείς είμαστε ίση και αφήνουμε την Δικαιοσύνη να αποφασίσει; Το ερώτημα είναι γιατί προστατεύεται ο κ. Κατσουνωτός;», διερωτήθηκε τέλος ο κ΄. Τριανταφυλλίδης, επαναλαμβάνοντας τη θέση πως το λάθος στην συγκεκριμένη υπόθεση, είναι πως οι πελάτιδες του «τόλμησαν να καταγγείλουν τον αξιωματικό που είχε επαφές με βαρυποινίτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών