Λάβρος ο Κρις κατά Εισαγγελίας-«Δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον η προστασία Κατσουνωτού»

Φρένο στην ιδιωτική δίωξη του τέως διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, έβαλε η Νομική Υπηρεσία, δύο ημέρες πριν από την πρώτη ακρόαση που όρισε το Δικαστήριο και ήταν προγραμματισμένη για τις 23/3/2023, την ίδια ώρα που το Δικαστήριο ενέκρινε την καταχώρηση της υπόθεσης.

Ωστόσο ο δικηγόρος του Μιχάλη Κατσουνωτού, Μόδεστος Πογιατζής, με επιστολή του ημερομηνίας 21/3/2023, ζήτησε την αναστολή της ιδιωτικής δίωξης, με το αίτημα του να γίνεται αποδεκτό, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δικηγόρου Κρις Τριανταφυλλίδη, που εκπροσωπεί στην ιδιωτική ποινική την Άννα Αριστοτέλους και την Αθηνά Δημητρίου, ο οποίος απαντά στη Νομική Υπηρεσία, πως ο ισχυρισμός περί εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος, δια της μη άσκησης ποινικής δίωξης του Κατσουνωτού, δεν ισχύει.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, τονίζει ότι οι ενέργειες της Νομικής Υπηρεσίας, δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο συμφέρον δεν ταυτίζεται με την «προστασία» του κ. Κατσουνωτού από τη δικαστική διαδικασία. Παράλληλα ο κ. Τριανταφυλλίδης, ζητά εκ νέου την άδεια της Νομικής Υπηρεσίας για την καταχώρηση ιδιωτικής δίωξης, ενώ τα κατηγορητήρια που έδωσε στη δημοσιότητα, είναι άκρως αποκαλυπτικά, αφού έρχεται στο φως κατηγορία, που καταλογίζει στον Μιχάλη Κατσουνωτό, καταστροφή τεκμηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπλόκαρε την ιδιωτική δίωξη Κατσουνωτού η Εισαγγελία δύο μέρες πριν βρεθεί στο εδώλιο-Αυτά ήταν τα κατηγορητήρια

Η επιστολή του δικηγόρου Κατσουνωτού

Στις 21 Μαρτίου, ο Γενικός Εισαγγελέας απάντησε στον δικηγόρο του Μιχάλη Κατσουνωτού, ότι εγκρίνεται η αναστολή της ιδιωτικής ποινικής δίωξης του πελάτη του. Την επιστολή δημοσιεύει ο Κρις Τριανταφυλλίδης, η οποία αναφέρει:

Θέμα: Αναστολή ποινικής δίωξης στην ιδιωτική ποινική υπόθεση 2544/23 Ε. Δ. Λευκωσίας εναντίον Μ. Κατσουνωτού

Αναφέρομαι σε επιστολή των δικηγόρων του κατηγορούμενου στη πιο πάνω ποινική υπόθεση ημερομηνίας 19. Μαρτίου 2023 με την οποία αιτούνται την αναστολή της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί εναντίον του πιο πάνω κατηγορούμενου- πελάτη τους.

Όπως γνωρίζει ο συνάδελφος κος Τριανταφυλλίδης, μέσω της ταυτάριθμης επιστολής μου ημερομηνίας 13/2/23, απέρριψα αίτημα για παραχώρηση έγκρισης για καταχώρηση ιδιωτικής δίωξης για το αδίκημα κατά παράβαση του άρθρου 105 Κεφ. 154 και είχα επισημάνει ότι τυχόν έναρξη δίωξης για το ίδιο πλαίσιο γεγονότων για το οποίο υπήρξε πλήρης διερεύνηση και για το οποίο ήδη λήφθηκε απόφαση από τον εκ του Συντάγματος αρμόδιο να κινεί διώξεις, ενδεχομένως να αποτελούσε καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος για ποινική δίωξη.

Μέσω της επιστολής του κου Πογιατζή έγινα κοινωνός της δίωξης που ασκήθηκε εναντίον του ίδιου προσώπου, για τρία έτερα ποινικά αδικήματα. Όπως αντιλαμβάνεστε, η καταχώρηση του συγκεκριμένου κατηγορητηρίου συγκρούεται ευθέως με την ειλημμένη απόφαση μου για την μη άσκηση ποινικής δίωξης για το ίδιο πλαίσιο γεγονότων και για τους λόγους που ήδη έχουμε εξηγήσει και φαίνονται στην επισυνημμένη δημόσια ανακοίνωση μας ημερ. 21/12/2022,

Συνεπώς, υπό το φως όλων όσων σας έχουν επεξηγηθεί, αποφασίζω την αναστολή της δίωξης στην πιο πάνω ιδιωτική ποινική υπόθεση.

t3

t4

Λάβρος ο Τριανταφυλλίδης

Στις 22 Μαρτίου, ο Κρις Τριανταφυλλίδης επανήλθε με νέα επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, σε σχέση με την αναστολή της δίωξης, μόλις μερικά 24ωρα πριν την πρώτη ακρόαση ενώπιον του Δικαστηρίου. Στην επιστολή του ο κ. Τριανταφυλλίδης ζητά εκ νέου άδεια για καταχώρηση του αρχικού κατηγορητηρίου που περιλαμβάνει κατάχρηση εξουσίας και υποδεικνύει στους Εισαγγελείς πως οι ενέργειες τους, δεν εξυπηρετούν, ούτε το δημόσιο συμφέρον, ούτε την απονομή δικαιοσύνης, αντιθέτως κάνει λόγο για προστασία του Μιχάλη Κατσουνωτού.

Αυτούσια η επιστολή

Γράφω αναφορικά με τις ανωτέρω πελάτιδες μου για να εκφράσω την εντονότατη διαφωνία μου αναφορικά με το χειρισμό εκ μέρους σας των καταγγελιών των κατά του αξιωματικού της Αστυνομίας

Μιχάλη Κατσουνωτού.

Χωρίς να παραγνωρίζεται το Συνταγματικό δικαίωμα σας με βάση το άρθρο 113 του Συντάγματος έχω την άποψη ότι ο τρόπος άσκησης του εν λόγω δικαιώματος σας ταυτίζεται με την καταπάτηση των Συνταγματικών δικαιωμάτων των πελάτιδων μου αλλά και τη μη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος το οποίο επικαλείσθε ως λόγο και όχι μόνο για την μη προώθηση των καταγγελιών των πελάτιδων μου αλλά και τον εμποδισμό των πελάτιδων μου να προωθήσουν οι ίδιες τις καταγγελίες

Συγκεκριμένα κατ' ακολουθία του «πορίσματος Αιμιλιανίδη» αιτήθηκα την άδεια σας διά την καταχώρηση ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης κατά του Κου Κατσουνωτού με βάση αδικήματα που αναφέροντα εις το εν λόγω πόρισμα. Το αίτημα απερριφθεί από εσάς με αιτιολογία τη δική σας θέση ότι δεν θα προχωρούσατε εσείς εις τη δίωξη του Κου Κατσουνωτού λόγω δημοσίου συμφέροντος (επισυνάπτω αντίγραφο ης σχετικής επιστολής μου, του προτιθέμενου προς καταχώρηση κατηγορητήριου και της απάντησης σας).\

Κατ' ακολουθία των ανωτέρω οι πελάτιδες μου καταχώρησαν ιδιωτική ποινική υπόθεση αναφορικά με αδικήματα τα οποία δεν περιλαμβάνονται εις το «πόρισμα Αιμιλιανίδη» και επομένως ο ισχυρισμός περί εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος διά της μη άσκησης ποινικής δίωξης δεν ισχύει. Η υπόθεση ορίσθηκε διά την 24/03/2023 πλην όμως τρείς μέρες προηγουμένως ασκήσατε το Συνταγματικό σας δικαίωμα και τερματίσατε την εν λόγω ποινική δίωξη. (Επισυνάπτω αντίγραφο του σχετικού κατηγορητηρίου και της σχετικής επιστολής σας τερματίζοντας την υπό κρίση δίωξη).

Είναι η άποψη μου ότι το δημόσιο συμφέρον σε καμία εκ των δύο ανωτέρω αναφερομένων περιπτώσεων δεν εξυπηρετείται. Το δημόσιο συμφέρον σίγουρα δεν ταυτίζεται με την «προστασία» του Κου Κατσουνωτού από την Δικαστική διαδικασία και την δυνατότητα των πελάτιδων μου να ασκήσουν τα νομικά των δικαιώματα. Κατ' επέκταση αιτούμαι και πάλι τόσο την άδεια σας διά την καταχώρηση του αρχικού κατηγορητηρίου που σας απέστειλα ως επίσης και να αφεθεί η ποινική υπόθεση η οποία ήδη καταχωρήθηκε και είναι ορισμένη την 24/03/2023 να προχωρήσει.

t1

t2

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί