Αναγνώρισε τα προβλήματα αλλά και τα θετικά της Αστυνομίας η Προκοπίου-«Μπορούν να γίνουν αλλαγές»

Την πρώτη της επίσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της δύναμης και τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας της Αστυνομίας, πραγματοποίησε σήμερα, η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδου Προκοπίου.

Σε δηλώσεις της η κα. Προκοπίου, αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που ζητούν επίλυση, χωρίς να παραλείψει, ωστόσο να αναφερθεί και στα πολλά θετικά. «Είμαι σήμερα εδώ», ανέφερε η υπουργός, «για την πρώτη επίσκεψη στην Αστυνομία Κύπρου. Παρότι βεβαίως έχει προηγηθεί και άλλη επίσκεψη και άλλες πολλές συζητήσεις μαζί με τον Αρχηγό και την ηγεσία με την οποία έχουμε ένα ανοικτό κανάλι επικοινωνίας».

«Υπάρχουν», συνέχισε η υπουργός, «προβλήματα, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλά θετικά. Θα κτίσουμε πάνω στα θετικά και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την Αστυνομία ως Υπουργείο Δικαιοσύνης για να κτίσει την τεχνογνωσία των μελών της, να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό, να προσλάβουμε ανθρώπινο δυναμικό που είναι κάτι στο οποίο υπάρχει έλλειψη, αλλά βεβαίως να εκσυγχρονίσουμε και τις διαδικασίες όπου χρειάζεται».

Καταλήγοντας, η Άννα Κουκκίδου Προκοπίου, εξέφρασε την αισιοδοξία της, γιατί όπως είπε, «η επικοινωνία είναι καλή, η πρόθεση υπάρχει και άμα υπάρχει βούληση είμαι σίγουρη ότι μπορούν να γίνουν οι αλλαγές».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός Αστυνομίας, ανέφερε σχετικά με τη συνάντηση πως, «έγινε μια μακροσκελής παρουσίαση σε σχέση με την Αστυνομία και μια ενημέρωση για τα προβλήματα και τους τομείς δραστηριοτήτων ενός εκάστου τμήματος και μονάδας της Αστυνομίας. Η ίδια ανέφερε ότι θα είναι συνεχώς συμπαραστάτης στις δράσεις της Αστυνομίας και θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στα αιτήματα ό,τι κι αν αφορούν. Είχαμε μια καλή εποικοδομητική συνάντηση».

Ερωτηθείς για τα σκάνδαλα που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές μέλη της Αστυνομίας, ο Αρχηγός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφερόμενος στη θετική εικόνα και την υποστήριξη που προσφέρει η Δύναμη, στους πολίτες. «Εγώ ως Αρχηγός Αστυνομίας επαναλαμβάνω ότι η διαχρονική προσφορά της Αστυνομίας είναι εκεί».

«Είπα και νωρίτερα», πρόσθεσε, «ότι η Αστυνομία είναι σε κάθε δραστηριότητα των πολιτών στην ΚΔ. Στις χαρές, στις λύπες και σε κάθε δραστηριότητα που ο πολίτης κάνει. Εμείς βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στον πολίτη και προσπαθούμε με κάθε τρόπο ώστε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες με όλες μας τις δυνάμεις, με όλες τις συναφείς υπηρεσίες, τη Λιμενική την ΕΜΑΚ γιατί μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των πολιτών».

Δεν μπορούν, υπέδειξε ο Στέλιος Παπαθεοδώρου, «κάποια μεμονωμένα περιστατικά, θεωρώ, να προσβάλλουν το κύρος της Αστυνομίας. Η προσφορά της Αστυνομίας είναι εκεί και φαίνεται στις καθημερινές της δράσεις, παρά τα οποιαδήποτε ζητήματα αντιμετωπίζουμε, είτε με τις δομές, είτε με το προσωπικό».

Ερωτηθείς με τη μάστιγα των τροχαίων οδικών συγκρούσεων, σε συνδυασμό με την ποινή που επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, στον 32χρονο που παρέσυρε στον θάνατο τρία άτομα στα Πολεμίδια, ο Αρχηγός ανέφερε πως τη σημερινή συζήτηση δεν την απασχόλησε το θέμα. «Δεν έχουμε συζητήσει σήμερα αυτό το θέμα, δεν είναι μόνο οι καταδίκες. Αυτό που θέλουμε να ξέρει ο κόσμος, είναι πως βρισκόμαστε σε συνεργασία με το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, σε μια συνεχή προσπάθεια διαφώτισης και πρόληψης των δυστυχημάτων. Για εμάς κάθε σοβαρή τροχαία σύγκρουση, πόσω μάλλον θανατηφόρα είναι εκεί και διερωτάσαι για κάθε δυστύχημα τι συνέβη. Είχαμε έξι θανατηφόρα τον Ιανουάριο, κανένα τον Φεβρουάριο και το πρώτο θανατηφόρο χθες στην Ποταμιά για τον Μάρτη».

Δειτε Επισης

Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε άτομα με αναπηρίες-Σειρά μέτρων από Λοττίδη για άρση της διάκρισης
Υπό έλεγχο η φωτιά μεταξύ Αγία ΜαρινούδαςΚολώνης
Καταζητείται 17χρονος για σοβαρή υπόθεση (pic)
Γιατί ναυάγησαν οι συνομιλίες Χαμάς και Ισραήλ στο Κάιρο
Επαναλαμβάνει τα πειθαρχικά μέτρα για αντάρτες ο ΔΗΣΥ-«Θα εφαρμοστούν χωρίς εξαιρέσεις»
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στην Πάφο
Μαρτυρίες για την εν ψυχρώ εκτέλεση στον Βύρωνα-«Τον πυροβόλησαν σχεδόν εν κινήσει από τη μηχανή»
Αποδεχτή ύστερα από τροποποίηση αναπομπή από ΠτΔ στον νόμο περί Δικαστηρίων
Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά σε υποστατικά και οικοδομές στην Ανάγεια
Η Βουλή απέρριψε αναπομπή από τον Πρόεδρο για διορισμούς και προαγωγές στην Αστυνομία