Επαναλαμβάνει τα πειθαρχικά μέτρα για αντάρτες ο ΔΗΣΥ-«Θα εφαρμοστούν χωρίς εξαιρέσεις»

Τα πειθαρχικά μέτρα που θα λάβει έναντι των μελών του που απόκλιναν από τις κομματικές αποφάσεις επανέλαβε χθες ο ΔΗΣΥ, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους Συναγερμικούς αντάρτες των διπλών εκλογών πως δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις.

«Επιθυμούμε εκ νέου να καταστήσουμε σαφές πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα ανεχθεί τη συμπεριφορά εκείνων των ολίγων που, παραγνωρίζοντας τις αποφάσεις της Παράταξης, έθεσαν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες υπεράνω του συλλογικού καλού. Αυτό συνιστά έλλειψη σεβασμού στη μεγάλη πλειοψηφία αλλά και σε όλα τα στελέχη ανά το παγκύπριο που εργάζονται με ζήλο, αφοσίωση και ανιδιοτέλεια», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

«Στον Δημοκρατικό Συναγερμό είμαστε για τα ιδανικά, τα πιστεύω και τις αρχές μας. Όχι για να παίρνουμε αλλά για να προσφέρουμε, για να υπηρετούμε την πατρίδα μας», πρόσθεσε το κόμμα.

«Επαναλαμβάνουμε πως σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου όσοι διεκδικούν ως ανεξάρτητοι, κατ’ ελάχιστον δεν θα μπορούν να είναι υποψήφιοι της Παράταξης για οποιοδήποτε ενδοκομματικό ή πολιτειακό αξίωμα για 6 χρόνια. Επίσης, όσοι κατέρχονται ως υποψήφιοι με άλλα κόμματα αυτόματα αφαιρούνται από το μητρώο μελών καθότι δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω διερεύνηση», τόνισε ο ΔΗΣΥ.

Οι πιο πάνω αποφάσεις, σημείωσε, θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα και χωρίς εξαιρέσεις. Οτιδήποτε επιπρόσθετο ή για άλλες συμπεριφορές θα προχωρήσουν οι διαδικασίες με βάση το καταστατικό.

«Είναι η πρώτη φορά που οι προαναφερθείσες αποφάσεις ήταν γνωστές εκ των προτέρων και συνεπώς ουδείς μπορεί να επικαλεστεί άγνοια», κατέληξε η παράταξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΗΣΥ είναι το κόμμα με τα περισσότερα κρούσματα απειθαρχίας σε αυτές τις εκλογές, κυρίως σε ό,τι αφορά το σκέλος των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς μία σειρά μελών διεκδικεί αξιώματα απέναντι από τους ανθρώπους που αποφάσισαν επίσημα τα συλλογικά όργανα να στηρίξουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας, αλλά υπάρχουν κρούσματα και σε άλλες περιοχές.

Τα μέλη αυτά έχουν λάβει σχετικές προειδοποιήσεις ότι κινούνται πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον τους, ωστόσο φαίνεται πως, τουλάχιστον κάποιοι, σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται τις κατηγορίες, θεωρώντας ότι ο τρόπος που ήρθαν τα πράγματα ήταν απότοκο κακής διαχείρισης από την ηγεσία, που δεν ακολούθησε την ίδια μεθοδολογία σε όλες τις περιπτώσεις, αφήνοντας τους εκτεθειμένους. Ήδη, επί τούτου, υπήρξαν και κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις από στελέχη, που θεωρούν πως υπήρξαν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αποφασίστηκαν διαδικασίες που δεν ακολουθήθηκαν και πως δεν υπήρξε σωστή συνεννόηση.

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα