Αναστέλλει τη λειτουργία της ιδιωτικής σχολής που διαφήμιζε την μη διεξαγωγή τετραμήνων το ΥΠΑΝ

Την αναστολή λειτουργίας της ιδιωτικής σχολής, που διαφήμιζε στο Facebook την μη διεξαγωγή τετραμήνων, για τη Γ’ Λυκείου, το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με το θέμα νέας ιδιωτικής σχολής και πρακτικές που αυτή εφάρμοσε σχετικά με διαδικασίες αξιολόγησης και διαφημίσεις, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) κοινοποιεί ότι έχει διεξαχθεί σχετική διερεύνηση.

«Στη βάση έκθεσης της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΑΝ προκύπτει ότι επιβάλλεται να διευκρινισθούν ζητήματα που αφορούν τους κανονισμούς λειτουργίας της εν λόγω σχολής. Για τον σκοπό αυτό προκύπτει η ανάγκη προσωρινής αναστολής λειτουργίας της, έως ότου ρυθμιστούν τα ζητήματα που αφορούν τους Κανονισμούς και διεκπεραιωθούν οδηγίες σχετικά με το διδακτικό προσωπικό».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, όπου ακούστηκε ότι στην πλειοψηφία τους, τα ιδιωτικά σχολεία ενδεχομένως να μην εφαρμόζουν τη νομοθεσία των εξετάσεων τετραμήνων, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του σχολείου είχε αναφέρει πως επρόκειτο για άλλου είδους σχολείο, με τους κανονισμούς νομοθεσίας να είναι διαφορετικοί, σε σχέση με τα υπόλοιπα ιδιωτικά σχολεία.

Δειτε Επισης

Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού