Παραμονεύει ξανά ο… κανένας στους Οικολόγους-Ψηφίζουν μεταξύ των δύο την Τετάρτη

Την Τετάρτη όρισε η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, ώστε να ληφθεί απόφαση για το πώς θα κινηθεί το κόμμα ενόψει του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών.

Κατά τη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, η Πολιτική Επιτροπή αποφάσισε όπως και οι δύο υποψήφιοι τεθούν σε ψηφοφορία, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του ενός ή του άλλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Οικολόγοι δεν υποστήριζαν κανένα υποψήφιο στον πρώτο γύρο των εκλογών, καθώς οι πολλές τάσεις που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ικανής πλειοψηφίας υπέρ του ενός, καθώς βάσει του Καταστατικού τους θα πρέπει ο υποψήφιος να έχει τη σύμφωνο γνώμη του 60% των μελών της Συνδιάσκεψης. Με βάση τον πολυκερματισμό που έχει παρατηρηθεί, πάντως, παραμένει αμφίβολο αν αυτή τη φορά το Κίνημα θα καταφέρει να επιτύχει το απαιτούμενο ποσοστό, ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν υπάρχει πρόταση της ηγεσίας υπέρ του ενός ή του άλλου, γι’ αυτό και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τελικά με τον... κανέναν.

Αναμένεται ότι της ψηφοφορίας θα προηγηθεί κάποια συζήτηση, ωστόσο αρκετά στελέχη είναι ήδη έντονα τοποθετημένα και εκτιμάται ότι δεν μπορεί σε αυτό το στάδιο ο διάλογος να επηρεάσει ιδιαίτερα τις απόψεις. Συνεπώς, αυτό που απομένει, είναι να διαπιστωθεί εάν ένας εκ των Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκου Χριστοδουλίδη καταφέρνει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλεύτρια Λευκωσίας Αλεξάνδρα Ατταλίδου υποστήριξε δημόσια τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενώ ο βουλευτής Λεμεσού Σταύρος Παπαδούρης τον Νίκο Χριστοδουλίδη. 

 

 

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία