Βασίλισσα των κέντρων αναψυχής η Λεμεσός-«Δεν γίνεται αποδεκτή η αισχροκέρδεια»

Σε ρυθμούς «Que te la pongo» λικνίζονται οι πολίτες σε κάθε άκρη της Κύπρου, μα η καρδιά του καρναβαλιού, όπως και κάθε χρόνο φυσικά, κτυπά στη Λεμεσό, όπου και πραγματοποιείται η μεγαλύτερη καρναβαλίστικη παρέλαση, που συμμετέχουν χιλιάδες καρναβαλιστές και άλλες τόσες χιλιάδες που θα σπεύσουν στην παραλιακή πόλη, για να παρακολουθήσουν τη μοναδική παρέλαση, αλλά και να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα κέντρα αναψυχής της Λεμεσού.

Αποτελεί γεγονός, ότι το τριήμερο των καρναβαλιών, είναι μια εορταστική περίοδος που μετρούν αντίστροφα τα κέντρα αναψυχής και φοράνε τα καλά τους, αναμένοντας τους θαμώνες να τα κατακλύσουν, διασκεδάζοντας μαζί τους. Κάτι που φυσικά, έχει λείψει τόσο πολύ τα τελευταία τρία χρόνια, αφού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει ταλανίσει την ανθρωπότητα, υπήρχαν οι περιορισμοί και έτσι ήταν αδύνατο, να ασφυκτιούν από κόσμο τα κέντρα αναψυχής.

Ωστόσο, τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή, η οποιαδήποτε αισχροκέρδεια από πλευράς των κέντρων αναψυχής, σε βάρος των πολιτών, που θα σπεύσουν να διασκεδάσουν αυτό το τριήμερο.

«Είναι μια περίοδος που την περιμέναμε, όπως περιμέναμε βέβαια και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, αφού και η περίοδος των καρναβαλιών, είναι μια ιδιαίτερη στιγμή και για τα κέντρα αναψυχής. Δεν έχουμε μέτρα μετά από τρία χρόνια και σίγουρα η Λεμεσός κρατά τα σκήπτρα αυτή την εορταστική περίοδο, αλλά όπως βλέπουμε και οι άλλες πόλεις τα τελευταία χρόνια, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην περίοδο αυτή, με αποτέλεσμα τα κέντρα αναψυχής, να αποκομίζουν σημαντικό όφελος, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου».

Εκτίμηση του κ. Λεβέντη, είναι ότι τα πράγματα θα πάνε αρκετά καλά αυτό το τριήμερο και ευελπιστεί ότι σίγουρα θα είναι καλύτερη η κατάσταση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. «Οι επιχειρηματίες περιμένουν τέτοιες μέρες, ώστε να προσθέτουν κάτι της, στην κάλυψη των ζημιών των προηγούμενων χρόνων. Το θέμα των τιμών, είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Ωστόσο, είναι ελεύθερες οι τιμές και πάντοτε καλούμε τους επιχειρηματίες να είναι πολύ προσεκτικοί και να λειτουργούν σαν επαγγελματίες απέναντι στους ανθρώπους που τους τιμούν αυτές τις ημέρες και να τους φιλοξενούν με τον απόλυτο σεβασμό. Από την άλλη όμως, έχει ευθύνη και ο ίδιος ο καταναλωτής ο οποίος αποφασίζει να περάσει κάποιες στιγμές διασκέδασης κοντά μας, να γνωρίζει από πριν, τι θα πληρώσει και πόσα κοστίζει το καθετί».

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής, οφείλουν, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «πρώτιστα να συγκρατούν τις τιμές προς τα κάτω, στον βαθμό που μπορεί ο καθένας ασφαλώς. Δεν μπορεί κάποιος να λειτουργεί και να ζημιώνει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή, η οποιαδήποτε αισχροκέρδεια. Πάντως, εκτός από τη Λεμεσό και οι υπόλοιπες επαρχίες, έχουν εντάξει αυτές τις μέρες το γιορτινό κλίμα, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, αλλά πάντοτε σίγουρα η Λεμεσός θα κρατά τα σκήπτρα δικαιωματικά. Ωστόσο, είναι ένα κλίμα που ευνοεί και τις υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου, για να απολαύσουν αυτή την περίοδο με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν».

Ταυτόχρονα, με αφορμή και τον σεισμό στην Τουρκία, ο κ. Λεβέντης εκτιμά ότι θα αρχίσει και η σεζόν νωρίτερα και πιο δυναμικά. «Το κράτος, οφείλει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να στελεχωθούν έγκαιρα, για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή. Όσον αφορά και τον τουρισμό μάλιστα, θα είναι ακόμη ένα στοίχημα για την Κυβέρνησή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βράζουν με την Αστυνομία οι επιχειρήσεις-«Δεν χρειάζεται ο υπέρμετρος ζήλος»

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως