Σκοτεινό σταυρόλεξο η δολοφονία Μαυρομιχάλη-Μηδαμινά στοιχεία, όλο το βάρος πέφτει στα CCTV

Φως σε ένα σκοτεινό τούνελ που ακολούθησε ο εκτελεστής του Αλέξη Μαυρομιχάλη, που δολοφονήθηκε το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου στην Ακρόπολη, ψάχνουν οι ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι έριξαν το περισσότερο βάρος των ερευνών τους στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, προσπαθώντας να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στο ξεκλείδωσα τόσο τον τρόπο δράσης του, τόσο πριν πριν την διάπραξη του φόνου, όσο και μετά κατά την διαφυγή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταθέσεις από πρόσωπα εντός και εκτός «έδρας» Μαυρομιχάλη και Καλογερόπουλου-Περίπλοκο παζλ

Μπορεί φαινομενικά το modus operandi της δολοφονίας του Μαυρομιχάλη να συνάδει με αυτό του Θανάση Καλογερόπουλου που διαπράχθηκε 37 ώρες νωρίτερα, λόγω και των φλεγόμενων οχημάτων που εντοπίστηκαν μετά τα δύο εγκλήματα σε κοντινή περιοχή και δεδομένου πως επρόκειτο για δύο καλοστημένα σχέδια, ωστόσο σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκαν τα δύο θύματα, αυτός διαφέρει κατά πολύ.

Και αυτό διότι, από τη μια οι εκτελεστές του Καλογερόπουλου άφησαν περισσότερα στοιχεία και μαρτυρίες πίσω τους προς διερεύνηση, αφού λόγω της ώρας υπήρχαν μάρτυρες, ενώ κάμερες καταγράφουν την διαφυγή τους μέχρι ένα σημείο και δείχνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τους, ανεξαρτήτως εάν έφεραν μάσκες. Από την άλλη, λαμβάνοντας υπόψη πως ο Μαυρομιχάλης θεωρείτο και πιο δύσκολος στόχος σε αντίθεση με τον Καλογερόπουλο που ήταν γνωστό πως δεν διακινείται με ασφάλεια, ο εκτελεστής χτύπησε από απόσταση περίπου 40-50 μέτρων, στήνοντας καρτέρι σε απέναντι χωράφι από την πολυκατοικία που διέμενε το θύμα, στον δεύτερο όροφο, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή, η οποία ήρθε όταν ο στόχος εξήλθε στο μπαλκόνι.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πώς έφτασε και πώς έφυγε από τη σκηνή ο εκτελεστής, ούτε αν υπήρχε δεύτερο πρόσωπο που έδωσε το σήμα όταν ο Μαυρομιχάλης βγήκε στο μπαλκόνι. Είναι για αυτό το λόγο, που εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που παραλήφθηκαν τόσο από τη σκηνή και από διάφορα σημεία της περιοχής και μιας πιθανής διαδρομής, ώστε να εντοπιστούν στοιχεία που θα βοηθήσουν να ενωθεί το παζλ, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον τρόμο δράσης του δολοφόνου.

Από την άλλη, σε ότι αφορά το φλεγόμενο όχημα που εντοπίστηκε λίγο αργότερα να καίγεται στην περιοχή του Κοτσιάτη, πλησίον του αυτοκινητόδρομου, λόγω του χρόνου που παραδόθηκε στις φλόγες, αυτό οδηγεί στο σενάριο να συνδέεται με την δολοφονία και τους εκτελεστές. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν υπάρχουν δεδομένα που μπορούν να κλειδώσουν με ασφάλεια αυτό το σενάριο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, εξού και οι ελπίδες εναποθέτονται στο οπτικό υλικό που παραλήφθηκε από διάφορες κάμερες, ώστε να διαπιστωθεί αφενός ο τρόπος διαφυγής του δράστη και αφετέρου εάν και με ποιο τρόπο συνδέεται το φλεγόμενο όχημα, το οποίο είχε κλαπεί περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα. Παράλληλα, ούτε οι κάμερες που ήταν εγκατεστημένες στο διαμέρισμα του Αλέξη Μαυρομιχάλη συμβάλουν στις έρευνες, αφού ο εκτελεστής βρισκόταν σε σημείο απόστασης περίπου 40-50 μέτρων, το οποίο θεωρείται δεδομένο πως το είχε μελετήσει.

Σε ότι αφορά τις ελπίδες να εντοπιστεί γενετικό υλικό στον κάλυκα που παραλήφθηκε από την σκηνή, αυτές εξανεμίζονται, αφού ένας επαγγελματίας εκτελεστής, όπως φαίνεται να ήταν αυτός του Αλέξη Μαυρομιχάλη, θεωρείται δεδομένο πως θα φορούσε γάντια, ενώ από την σκηνή δεν παραλήφθηκαν άλλα τεκμήρια που να βοηθούν στις έρευνες και δεν υπάρχουν ουσιαστικές μαρτυρίες από γείτονες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, είτε από το περιβάλλον του θύματος, είτε από πρόσωπα με τα οποία ο Μαυρομιχάλης είχε ανοιχτούς λογαριασμούς, εντός και εκτός Λευκωσίας, με το άλλοθι τους να διερευνάται, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύψει οτιδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η δολοφονία Μαυρομιχάλη, η τρίτη στη σειρά με την ίδια φιλοσοφία-Στο κάδρο πιθανή κοινοπραξία εχθρών των δύο θυμάτων

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά