Κλείδωσαν φύλο και χρόνο θανάτου για τη σκελετωμένη σορό-Δύσκολη η ταυτοποίηση του θύματος

Μπορεί οι αστυνομικές Αρχές να άρχισαν να ενώνουν ένα ένα τα κομμάτια του παζλ, σε σχέση με τη σκελετωμένη σορό, που είχε εντοπιστεί πριν από ένα και πλέον μήνα βορείως του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και η οποία στάλθηκε για επιστημονικές εξετάσεις, σε μία προσπάθεια να ταυτοποιηθεί το πρόσωπο στο οποίο ανήκει, ωστόσο άγνωστο παραμένει αν θα καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, λόγω μεγάλων δυσκολιών που εντοπίζονται στην ταυτοποίηση του προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενδείξεις για το φύλο της σκελετωμένης σορού-Περιμένουν την έκθεση για να κλειδώσουν σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, έχουν επιβεβαιωθεί οι ενδείξεις πως η σορός ανήκει σε άντρα, ενώ έχει κλειδώσει και ο χρόνος θανάτου, ο οποίος προσδιορίζεται πριν από περίπου τέσσερις με πέντε μήνες. Με βάση έρευνες που έγιναν, ένα σώμα μετατρέπεται σε σκελετό μεταξύ έξι και δώδεκα μηνών, ωστόσο σημαντικό ρόλο για την μετάβαση από ένα στάδιο αποσύνθεσης σε ένα άλλο παίζουν αρκετοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η θερμοκρασία.

Δεδομένου ότι στη χώρα μας ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά υψηλές, φαίνεται πως επηρέασαν την ταχύτητα αποσύνθεσης της σορού, που ήταν εκτεθειμένη από την ημέρα που κατέληξε το άγνωστο μέχρι στιγμής πρόσωπο, ως επίσης και το γεγονός ότι ήταν άταφο για όλο αυτό το διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στο σκοτάδι οι έρευνες για τη σκελετωμένη σορό-Ποιος, πότε και πώς το τρίπτυχο των εξετάσεων

Δεν εντόπισαν κοινά στοιχεία με ελλείποντα

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα που έλαβαν οι Αρχές από κάποιες από τις επιστημονικές εξετάσεις, επιχείρησαν να ταυτοποιήσουν τη σορό με οποιοδήποτε ελλείπον πρόσωπο, ωστόσο από τις έρευνες που έγιναν μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν κοινά στοιχεία που να οδηγούν στο πρόσωπο που ανήκει η σορός.

Ως εκ τούτου, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η διαδικασία ταυτοποίησης, με τις Αρχές να προσανατολίζονται ότι πιθανότατα η σορός να ανήκει σε άστεγο, που ενδεχομένως δεν έχει δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο, όμως δεν μπορούν να αποκλείσουν τίποτα, αφού ακόμα δεν γνωρίζουν την αιτία θανάτου.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, λόγω της κατάστασης που εντοπίστηκε η σορός, δεν αποκλείεται να μην γίνει κατορθωτός ο εντοπισμός της αιτίας θανάτου, όμως τηρούν στάση αναμονής μέχρι την ολοκλήρωση όλων των επιστημονικών εξετάσεων που αναμένονται, αλλά και της τελικής έκθεσης από τους ιατροδικαστές που διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή, ως επίσης και τη νεκροτομή της σορόυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:H νεκροτομή και η ανθρωπολογική εξέταση δίνουν απαντήσεις για τον ανθρώπινο σκελετό

Εναποθέτουν ελπίδες στην εξέταση DNA

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία εναποθέτει τις ελπίδες της για να ταυτοποίηση της σορού μέσω της μεθόδου DNA, όμως για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, πρέπει είτε η σορός να ανήκει σε πρόσωπο που υπάρχουν τα στοιχεία του καταχωρημένα στο σύστημα της Αστυνομίας, είτε να κλειδώσουν σε κάποιο υποψήφιο θύμα και να ζητήσουν από τους οικείους του να δώσουν δείγματα για ταυτοποίηση.

Μέχρι στιγμής κανένα από τα δύο σενάρια δεν έχει συλλέξει πολλές πιθανότητες ελέω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν σε σχέση με τις επιστημονικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός εντοπίστηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης 3 Oκτωβρίου, σε ερημική τοποθεσία βόρεια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής επιχειρήσεων, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και της οικείας αστυνομικής διεύθυνσης, τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή και διενήργησαν εξετάσεις.

Για αυτοψία κλήθηκαν στη σκηνή η επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, ο ιατροδικαστής, Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ως επίσης και ανθρωπολόγος.

Σημειώνεται ότι κοντά στην σκελετωμένη σορό εντοπίστηκε παντελόνι και υποδήματα, τα οποία μπορεί να δίνουν μια κατεύθυνση ως προς το φύλο του θύματος, όμως οι Αρχές δεν μπορούν να δηλώσουν οτιδήποτε με σιγουριά πριν εξεταστεί επιστημονικά η σορός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Εντοπίστηκε ανθρώπινος σκελετός στη Λεμεσό-Στη σκηνή ιατροδικαστές και ανθρωπολόγος

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»